Torta pasqualina uit Argentinië (Paasquiche)
Nog inspiratie nodig voor vandaag? Zoek niet verder! Deze paasquiche is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens goed vullend.
Ingrediënten (voor 4 personen):
Deeg
- 150 ml witte wijn
- 150 g zachte roomboter
- 1 tl zout
- 300 g tarwebloem
Vulling
- 2 uien
- 400 g jonge spinazie
- Olijfolie
- 6 eieren
- 250 g munsterkaas
- 1 tl komijnpoeder
- 1 mespuntje cayennepeper
- 2 el melk
- 1 tl komijnzaadjes
Benodigdheden:
- Bloem om te bestuiven
- Stenen quichevorm
Bereidingswijze:
Deeg
- Kneed de wijn met de boter, zout en de bloem tot een soepel deeg.
- Laat het deeg in een kom afgedekt met een vochtige theedoek circa 15 minuten rusten.
Vulling
- Pel en snipper de uien.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de uien circa 2 minuten.
- Voeg de spinazie toe en bak circa 2 minuten mee.
- Klop de eieren los.
- Snijd de munster fijn.
- Schep de groente in een kom en meng de eieren, munster, komijnpoeder en de cayennepeper erdoor.
Quiche
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Vet de quichevorm in met een beetje olie, bestuif met bloem en klop de overtollige bloem eruit.
- Verdeel het deeg in tweeën.
- Rol elk deel uit tot een dikte van circa 3 millimeter.
- Leg een plak deeg in de quichevorm en vorm het deeg naar de quichevorm.
- Schep de vulling erin en druk goed aan.
- Dek af met de andere plak deeg.
- Druk de randen goed dicht en bestrijk het deeg met de melk.
- Bestrooi de quiche met de komijnzaadjes.
- Bak de quiche in de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar.
Eet smakelijk!
Powered by 24Kitchen.
Bekijk het originele recept op www.24kitchen.nl
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Dol op Milka, Côte d’Or en Toblerone? Dat gaat je waarschijnlijk later dit jaar veel geld kosten
-
Smullen maar! Hier eet je het allerlekkerste broodje van Nederland 😋
Hij dacht ‘laten we eens meedoen’ en sleepte prompt de hoofdprijs in de wacht. Chef Sjoerd Mampaeij van Broodje Midas uit Woerden is maandagmiddag gehuldigd als winnaar van het NK Lekkerste Broodje.Berkel en Rodenrijs, Woerden -
Culinair festival gaat plots niet door: organisatie wacht acht maanden tevergeefs op vergunning
Het culinaire festival Haagse Wereld Hapjes gaat opeens niet door. Organisator Lisette Ernens wacht al acht maanden vergeefs op een vergunning voor het pinksterevenement. En nu is het te laat: ,,Zo is het echt niet leuk meer.”Den Haag -
PREMIUM5 keukenmythes
Waarom je champignons best mag afspoelen, maar gekookte pasta absoluut niet
Verdampt alcohol tijdens het koken? Verliezen champignons hun smaak als je ze wast? Iedereen die wel eens de pollepel in de hand neemt, kent van die keukenwijsheden waarbij je denkt: klopt het nou wel of niet? Deze redactie zet er vijf op een rij. ‘Arme spinazie. De bladgroente kampt al eeuwig met valse geruchten.’ -
PREMIUM
Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’
Het lijkt wel alsof we steeds zieker worden. Bijna zestig procent van de Nederlanders kampt met een chronische aandoening. Toch is er ook goed nieuws: steeds meer aandoeningen zijn beter te behandelen of zelfs te voorkomen. Daarnaast is er ook veel wat we zelf kunnen doen om het risico op ernstige ziektes te verkleinen. Een huisarts, kankeronderzoeker en immunoloog over hoe reëel het is om angstig te zijn.
-
PREMIUM
Bert van Leeuwen en de acht gouden regels voor een gezellig kerstdiner
-
-
-
Het glas bepaalt de smaak van de wijn weet Hamersma: ‘Rode wijn heeft graag wat meer ruimte’
Een wijnmaker kan nog zo zijn best hebben gedaan een prachtige wijn in de fles te krijgen, dan nog kun je de smaak om zeep helpen. Simpelweg door het edele vocht in een verkeerd glas te schenken. Wijnexpert Harold Hamersma legt uit welke glazen je met kerst het best op tafel kunt zetten. ,,Duralex-glazen zijn niet geschikt voor wijn.” -
PREMIUMVoor jou getest84
Deze erwtensoep wint onze test: ‘Eindelijk een lekkere dikke soep die peperig smaakt!’
Nu het eindelijk winter is, gaan we ook weer aan de erwtensoep. Dat mag best uit blik zijn, want de nostalgie en de kou maken rauwe erwten zoet. Drie snert-experts proeven blind acht kant-en-klare soepen uit de supermarkt. Eentje springt er met kop en schouders bovenuit.
-
PREMIUM
Spitskool, rode kool of savooiekool: Ga met deze recepten voor minder vlees en meer groenten
-
PREMIUM39
Lieve Debby: ‘Ik wil geen seksloos leven, ik ben bang dat ik het ergens anders moet zoeken’
Debby Gerritsen weet raad als het gaat over de liefde, lust en relaties. Deze week wederom een seksuele kwestie: de man van Marlene wil geen seks meer en wil er ook niet over praten. Ze wil niet bij hem weg, maar wel graag weer een seksleven. -
-
eigen tuin eerst
Met deze vergeten planten kun je ook zonder tuin tuinieren