Foto

Tsunami van dronken vrachtwagenchauffeurs teistert Paasweekeinde

01-04-2018 14:43

Een Poolse vrachtwagenchauffeur die zo dronken was dat hij niet meer op zijn benen kon staan, is bij het Zeeuwse Rilland van de weg geraakt. Even daarvoor was hij slingerend van rijstrook naar rijstrook op de A58 gezien, waarop de politie werd gewaarschuwd.

De vrachtwagenchauffeur had de snelweg bij Rilland zaterdagavond verlaten. Daar reed hij een stuk de polder in, om uiteindelijk op een T-splitsing van de weg te raken. Zijn vrachtwagen kwam deels boven een dijk en deels boven of in een sloot terecht, meldt een politiewoordvoerder. De 26-jarige Pool moest mee naar het politiebureau, waar bleek dat hij ongeveer 3,5 keer meer had gedronken dan toegestaan. De vrachtwagen is weggetakeld, het rijbewijs van de man is ingenomen. Hij raakte niet gewond.

Ook de marechaussee in Hoek van Holland en de Rotterdamse Zeehavenpolitie hadden dit weekend te maken met een dronken chauffeur.

Zaterdag ontstond ophef over een vrachtwagenchauffeur die onder invloed van drank en drugs een ongeluk op de A4 veroorzaakte. Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen (VVD) reageerde zaterdag vol ongeloof.

De chauffeur reed een voertuig van een weginspecteur van Rijkswaterstaat en een politiewagen aan. De politie en Rijkswaterstaat waren aan het helpen bij een ongeluk bij Zoeterwoude-Dorp toen de twee auto’s door de vrachtwagen werden geraakt. Er vielen geen gewonden.

De chauffeur van de vrachtauto had volgens inspecteurs van Rijkswaterstaat de rode kruizen boven de weg genegeerd. Volgens de politie bleek uit een blaastest dat hij te veel had gedronken en had hij ook nog eens een positieve speekseltest op drugs.

Ook op de A67 bij Steensel (Brabant) veroorzaakte een dronken trucker een ongeluk. Zijn voertuig, waarin vlees werd vervoerd, kantelde toen hij de berm raakte. De 44-jarige Pool, die lichtgewond raakte, is aangehouden.

ANP