door Havermout in Binnenland  ·  50 Reacties

  • 3
  • 614x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Maak maar landbouw grond van die Oostvaardersplassen. Dan kunnen dieren gewoon fatsoenlijk gemarteld worden in te kleine ruimtes. En is de burger ook weer blij met goedkoop kiloknallervlees. Iedereen blij! (Behalve de dieren dan)

15
1 WijzeDwaas

Stop dat mislukte experiment!

3
2 loki zegt

Surrogaat dierenliefhebber willen een totaal mislukt experiment in stand houden!

En het liefst nog verder uitbreiden!

Accepteer dat de natuur anders leeft en groeit dan mensen willen en wensen en stop met het opruien van een aantal goedgelovig geitenwollensokkendragers!

4
3 Zie Hier

@1
Heej Dwaas, uw schoenriem zit los!

3
4 Jan met de korte achterlul

Staatsbosbeheer dient de veiligheid aan te scherpen, de actievoerders maken niet de dienst uit, laat staan dat deze groep andermans eigendommen vernietigd. De dierenactivisten dienen een gebiedsverbod te krijgen, de actievoerders verstoren ook de rust in de natuur, het broedseizoen is aangebroken.

10
5 Recovery Mode

@5
Ah...weer een wegkijker voor zinloos dierenleed.

11
6 loki zegt

@5
Paarden broeden niet!

5
7 Jan met de korte achterlul

* Verwijderd door de redactie *

8 loki zegt

@6 Voordat je spreekt over wegkijken dierenleed verdiep je eerst eens in de materie. De populatie in toom houden wat het gebied in voeding kan voorzien. Meer afschot is nodig.

6
9 Recovery Mode

Loopt al een draadje over:

https://www.nieuwskoerier.nl/news/273881-actievoerders-breken-door-hek-bij-oostvaardersplassen

Maar het gaat natuurlijk veel te ver als mensen in dit jaargetij door hekken breken. De emotie overheerst over de rede, zelfs op dit draadje. Ongelofelijk hoe slecht de kennis is. Duidelijke fout in het onderwijs, en een gebrek aan het verkrijgen van inzicht bij al die geëmotioneerden die zo "begaan" zijn met die dieren, maar straks wel een dik stuk vlees op tafel zetten. Bizar...!

3
10 weerman

@9
Dat gaat op voor een normaal natuur gebied....niet om veel te veel dieren op een afgerasterd stukje grond zetten...verdiep je eens in die materie!

9
11 loki zegt

@8

moet je weer op-de-man spugen? Leer toch eens discussiëren! Op een discussieforum komen mensen met allerlei meningen. Dat wil er maar niet in bij jou, en dan wordt je persoonlijk en beledigend. Ga lekker naar het forum van mierenknuffelaars, ga dassen breien voor kleumende kikkers. Maar doe effe normaal, ja?!

6
12 weerman

@11
wie zegt dat er "teveel" dieren in dat gebied zitten? De sterfte is bv. niet hoger dan in welk ander natuurgebied dan ook?! Dus graag een bron voor wat je daar beweert!

7
13 weerman

@12
maar beste man van het weer....dassen breien en punniken hoort toch bij jouw categorie????

7
14 loki zegt

@13
Wat een gelul...als er dieren sterven van de honger, en geen kant op kunnen omdat die zooi afgezet is....dat vind jij normaal???

6
15 loki zegt

@3 "Accepteer dat de natuur anders leeft en groeit dan mensen willen en wensen ..."

Daar heb ik geen probleem mee, echter: wat in de Oostvaardersplassen gebeurt heeft helemaal niets met de natuur te maken.

2
16 Mappie

@8
Zit me aan een paasgebeuren te vervelen, vandaar zo melig. question

4
17 Jan met de korte achterlul

@11 verdiept U zich vooral eens beter in de materie voor U anderen de les meent te lezen. Sowieso is het gebied OVP al niet zo goed geschikt voor de vele dieren die daar vertoeven. Iets met natte voeten. Over de omheining kan je over twisten, het gebied is niet voorzienend genoeg voor de populatie, Afschot tot betere beheersbaarheid is wenselijk, maar vooral hard nodig. Deze aantallen op de Veluwe, zou het gebied veranderen in een kaalgevreten dood / levenloos gebied wat er niet uitziet. Wat de actievoerders betreft is het een grote schande dat het zichzelf dierenvrienden benoemd , echter de rust met het broedseizoen in de natuur verstoren. Dat is strafwaardig, staan hoge boetes op!

4
18 Recovery Mode

Die grote grazers hebben geen natuurlijke vijanden. Daarom moet de populatie door afschot in toom worden gehouden. Zo niet, dan lijden alle dieren honger en sterven er veel een langzame dood.

1
19 Dune

@17
DAT, had ik niet in de gaten...LOL...

3
20 loki zegt

@15

Je moet het niet zo persoonlijk maken allemaal. Jij rekent mensen af op hun mening en inzicht. Dat is niet volwassen discussiëren, maar ruzie zoeken en je gelijk opleggen.

Ja, op deze planeet is sterven normaal. Ga je ook maar druk maken om de stervende dieren in de Waddenzee, de Noordzee, de rivieren, de bossen. Overal sterft jaarlijks 30%. Maar daar horen we jou niet over, omdat dat geen emotie bij jou opwekt. En ja, die gebieden zijn net zo begrenst als de OVP. Maar ik vrees dat je dat niet snapt. question

4
21 weerman

@14
Heej loki, uw breinaald is gevallen! question

3
22 Jan met de korte achterlul

@18
Over de omheining kan je over twisten,...precies ...doe ik ook.
het gebied is niet voorzienend genoeg voor de populatie...klopt!
Afschot tot betere beheersbaarheid is wenselijk, maar vooral hard nodig....helemaal mee eens.
Conclusie:
Sowieso is het gebied OVP al niet zo goed geschikt voor de vele dieren die daar vertoeven

2
23 loki zegt

@19

Precies, daarom moet de verbinding met de Veluwe er ook komen. Dan kunnen er wolven vanuit Duitsland naar het gebied trekken. Dan ontstaat er sneller een natuurlijk evenwicht.

Maar er schijnt momenteel één vervloekte ambtenaar te zijn bij de Provincie die weer dwarsligt. Zo'n boerenvriendje annex natuurhater. Hopeloos.

6
24 weerman

@24
Kijk...daar kan ik wat mee....dan heb ik er helemaal geen moeite mee.

4
25 loki zegt

Weekers heet die vent toch?...die ( ex ) staats secretaris?

2
26 loki zegt

@26 Bleeker

3
27 Recovery Mode

@26 Bleker, volgens mij. Helaas is hij niet het enige probleem.

Ik vond dit ook nog wel een aardig artikel over de problematiek: https://www.trouw.nl/groen/en-al-die-andere-grote-grazers-in-nederland-dan-laten-sterven-of-bijvoeren-~a4ffc09f/

De grote 'pech' van de Oostvaardersplassen is dat het een nogal open terrein is, nogal zichtbaar ook vanuit diverse kanten en de dieren aan de stevige kant zijn. Je ziet dus inderdaad vanuit de trein wel eens een dood dier liggen.

0
28 Smiling

Boswachters en natuurexperts zijn dat beroep ooit gaan uitvoeren omdat ze de natuur haten en graag nepnieuws verspreiden....
Nog erger staatsbosbeheer weigerde oorspronkelijk de dieren bij te voeren omdat het ze niet zou helpen (volgens alle experts) . Bijvoeren verstoort het natuurlijk afweermechanisme tegen kou en winters van de dieren. Er komen meer jongen waardoor er volgend jaar meer moeten worden afgeschoten.
Uiteindelijk zwichtte Staatsbosbeheer na veel maatschappelijke onrust...
We kunnen dus net zo goed alle scholen en studies afschaffen onze mondige burgers weten hoe de vork echt in de steel zit..
De oostvaarders plassen zijn geen echt natuurgebied want er staat een hek omheen zeggen ze , in 2016 zijn er in het krugerpark 350 buffels en nijlpaarden afgeschoten i.v.m droogte dus ook zonder hek gebeuren dit soort dingen. of wil je dat elk damhert je moestuin vernield en een bommetje in je vijver komt maken?

Zulle we de amazone ook maar dieren vrij maken? dat is namelijk bijna helemaal omringt door soja en palmolie velden dat kun je geen echtte natuur meer noemen. Kunnen we misschien ook alle bomen kappen daar heb je toch niets aan dat maken experts je alleen maar wijs...

2
29 SociaalRadicaal!

@11 @ 15

U weet wat een eiland is ? De hele wereld is er vol van.
Ook daar kunnen dieren 'geen kant op'.
Wat is nou het verschil met een hek ?
Eilanden ook bijvoeren ? Eco-bruggen bouwen ? Meren & zeeen dempen ?

6
30 Herr Wolf

@30
Zie 24....

5
31 loki zegt

@26

De CDA-idioot die een einde maakte aan het Natura2000-project omtrent de OVP heet Hen Bleker. Een boerenjongen uit Groningen -waar hij gehaat werd. Illegaal een lading gezonde bomen op z'n oprijlaan omgezaagd. Ellende bij RTV-Noord waar de vlag uit ging -letterlijk!- toen hij naar Den Haag oprotte. En op dag één dat dit manneke staatssecretaris werd, zwaar bezuinigen op SBB, en dit goed doordachte plan vermoorden. Want hij luisterde als boerenjongen alleen maar naar wat boeren die nog dwars lagen bij het aanleggen van de corridor van de OVP naar het zuiden, richting Veluwe. Deze man is een natuurhater en verziekte binnen een paar jaar op zijn politieke post meer dan er in 50 jaar was opgebouwd. Hij is pleitbezorger van LTO-Nederland en slechts 'begaan' met de boeren. Een man die zich nooit met natuurbeheer en -behoud had mogen bemoeien. Helemaal op de foute positie, maar ja; CDA.... Foute club.

5
32 weerman

@30
Je hebt helemaal gelijk, maar die logica is aan een bepaalde groep mensen niet uit te leggen. question Dat elk gebied op aarde een begrenst biotoop is voor bepaalde soorten, leerden ze nooit op school.

@29
Je swchreef: "...Uiteindelijk zwichtte Staatsbosbeheer na veel maatschappelijke onrust..."

Nee, StaatsBosbeheer voert slechts uit wat hun baas, in dit geval de Provincie Flevoland, hen opdraagt. SBB is geen eigenaar van het terrein, maar slechts de 'rentmeester'. Die onkundige ambtenaren in Lelystad denken dat ze maar moeten zwichten voor burgers die vanuit emotie roeptoeteren maar niet naar deskundigen kunnen en willen luisteren...

2
33 weerman

@32
Helemaal mee eens dus.

1
34 loki zegt

** gebruiker verwijderd **

De huidige machthebbers in den Haag spreken tegenwoordig van "actievoerders" in het kader van negatief framen van echte dierenliefhebbers die niet langer kunnen toezien dat een bepaalde stroming binnen RWS dierenmishandeling tot maatstaf hebben verheven als zijnde dierenwelzijn inhet kader van een wazig plan om beesten in park Nederland los te gaan laten lopen zonder beheersplan waar de dieren niet eerst hoeven te creperen voor ze vermoord worden door de overheid .

35 verwijderd682241

@35

U zit er volledig naast. Ook u vertelt hier slechts uw mening en las niets van wat deskundigen zeggen over het gebied. Ook u raad ik dus aan om u beter te informeren; lees de linkjes die ik hieronder geef...

https://resource.wur.nl/nl/wetenschap/show/Dierenleed-Oostvaardersplassen-even-groot-als-in-andere-natuur.htm

https://www.boswachtersblog.nl/oostvaardersplassen/2014/02/02/feiten-en-fabels-over-de-oostvaardersplassen/

3
36 weerman

Het geweld dat de politie gebruikt is buiten proportie en veel te agressief.
DE STAAT misbruikt hier zijn macht tegen mens en dier.

9
37 Gratiebarmhart

Dit is gewoon een storm in een glas water. Zoals eerder benoemd, de situatie in de OVP zijn geen uitzondering, overal is dierenleed.

Het enige verschil is dat er daar geen hysterische geitenwollen sokken dragers staan te gillen hoe zielig het is. Terwijl ze hun eigen kinderen niet vaccineren omdat dat slecht is voor ze.

Is de populatie te groot en is er schaarste? Dan gaan er veel dood. De sterke zullen het overleven. Zo is natuuuuuur.

3
38 David

@37 De demonstranten hadden natuurlijk ook gewoon instructies op kunnen volgen.. Als de politie 2x vraagt dat mensen weg moeten gaan van een plek dan vind ik het wel wenselijk dat ze bij de derde keer de wapenstok pakken en doorpakken. Ongeacht wie ze tegenover zich hebben.

Maar goed geef al die beesten in dat gebied een spuit en afgelopen met wild in dat 'natuurgebied'.
Het gebied is te klein het werkt niet. Weggegooid geld die Oostvaardersplassen. Een prestige projectje van wat politici dat nu voor veel dierenleed zorgt.

5
39 Oebie

@35 ja het zijn dieren liefhebbers maar wel het zijn ook natuur haters.

0
40 meneer van het nieuws

"De bijvoeractie begon vanochtend op de snelweg A6. Actievoerders die met balen hooi op weg waren naar de grote grazers veroorzaakten een opstopping op de snelweg bij Muiderberg. Ze reden met opzet langzaam en brachten de verkeersveiligheid in gevaar."

0
41 Schildpad

@41 En waar is de linkse sokken brigade met de roep: zwaar bestraffen, verkeersveiligheid in gevaar gebracht, net zoals met de Sinterklaasintocht?
O nee wacht, toen waren het niet hun aanhangers, toen was het de tegenpartij. Het geldt waarschijnlijk niet nu het hun eigen mensen zijn.

2
42 gaulette

@37 De staat misbruikt haar macht hier niet, de politiediensten gaan hier uiterst vriendelijk om met de actievoerders die hun verstand niet gebruiken. De actievoerders staan hier niet boven de wet, deze actievoerders hebben geen flauw benul hoe de natuur werkt, geen enkel oog voor de veiligheid van weggebruikers. Tegen deze anarchie moet keihard opgetreden worden, de politie dient 1 x een duidelijk signaal af te geven, bij geen gehoor dient de rust in de natuur terug te keren, de verstoorders zonder pardon neergeschoten te worden.

5
43 Recovery Mode

@39 de politie is dus niet dienstbaar naar de burger maar aan en voor politici...
het grove geweld gebruikt is nooit goed te praten, de mensen zijn duidelijk niet te overreden.
geweld komt voor uit machteloosheid en de politie heeft blijkbaar geen goede argumenten.

politie bevel is bevel of zit er nog iets menselijks in ?

3
44 Gratiebarmhart

@44 De burger moet gehoor geven, de aanwijzingen / bevelen van de politie opvolgen.
De menselijkheid bij de burger is steeds verder te zoeken.

2
45 Recovery Mode

@45 want de burger moet dienstbaar zijn en gehoorzaam.
Bij misstanden mond houden en weg kijken, de bestuurders als goden vereren, hmm
dacht dat juist jij tegen communisme was ?

2
46 Gratiebarmhart

@45 "De burger moet gehoor geven, de aanwijzingen / bevelen van de politie opvolgen."

Jawohl, Herr Kommandant!

1
47 Mappie

** gebruiker verwijderd **

@36
Feit is dat in dit democratie land dieren opgesloten in een afgezette ruimte waar zij mishandeld worden door een overheidsorgaan tot de dood er op volgt , dat is een feit en uw levendige fantasie over de werkelijkheid neemt steeds groteskere vormen aan .
Het verhaal van u neemt niet weg dat er veel mensen in dit beschaafde land het er niet mee eens zijn en daar moet u rekening mee houden niet met uw zo geroemde "experts" .

48 verwijderd682241

** gebruiker verwijderd **

@40
Daar durf ik met u de discussie over aan te gaan , deze mensen zoals u ze noemt hebben geen hekel aan de natuur ondanks dat velen inmiddels ver van die hier zo geroemde natuur staan , als er sprake zou zijn van de natuur dan is er niets aan de hand maar hier hebben we het over dieren in een afgesloten ruimte die niet weg kunnen en alleen maar kunnen creperen als het vreten voor die dieren binnen de afrastering op is .
Dat is niets anders dan een groot dieren park waar dieren met opzet uitgehongerd worden .
En dat heet bij de wet dieren mishandeling .

49 verwijderd682241

@43

'Tegen deze anarchie moet keihard opgetreden worden, de politie dient 1 x een duidelijk signaal af te geven, bij geen gehoor dient de rust in de natuur terug te keren, de verstoorders zonder pardon neergeschoten te worden.'

hebt U een speciale plek in gedachten
knie, bovenbeen of maakt 't niet echt uit?

0
50 Grootmoeder

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
kovichni
Amsterdam op 4 mei: minder mensen op de Dam, iedereen gefouilleerd en verbod op vlaggen

lol herdenkingen houden voor een genocide door nazis terwijl je letterlijk een 21ste eeuw genocide steunt in gaza en ook nazi bataljons in oekra...

zojuist geplaatst door kovichni

Bop
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@14 De PVV is een racistische club. Daar wil jij blijkbaar geen weet van hebben. Of je voelt je er thuis. Dat lijkt me heel aannemelijk gezien ...

2 minuten geleden geplaatst door Bop

soapbox
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@1 Hoe komen al die wagentjes en helicoptertjes op mars?...

2 minuten geleden geplaatst door soapbox

Rinze
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@18Je hebt zelf verteld dat je naar de Thaise hoeren ging dus nou niet gaan janken sneuneus...

3 minuten geleden geplaatst door Rinze

soapbox
Twee meisjes van scooter geschopt, één slachtoffer in het ziekenhuis

tja multi-culti droom he....

3 minuten geleden geplaatst door soapbox

Hendrianus
Kan je als christen op de PVV stemmen?

Natuurlijk kan dat. Christenen houden net zoveel van Israël als Wilders en hebben net zo de pest aan de islam als Wilders. De oogkleppen die ch...

4 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Strongoli
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@14Oh dat wist ik niet eens. haha Ja ik vind de uitleg en de manier waarop die anderen het uitleggen, gewoon duidelijker. Maar dat kan uiter...

4 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Sarcoff
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@16, Zie @3.En het kan nog leuker. 😋...

5 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Biscanna
Twee meisjes van scooter geschopt, één slachtoffer in het ziekenhuis

En dan zijn er nog steeds mensen, die zeggen dat er ook goeie tussen zitten. 🤔...

11 minuten geleden geplaatst door Biscanna

NK. App
Desifucking VideoVanessa Sky BrazzersPictures Of Wives NakedCherie Deville AnalAva Addams PovAdultstoryShow Tv PornBig Booty Three SomeMommy4k PornTina Hot AnalSex WebcamXcafe ComXxx Mia KhalifaHindi Hot WebVery Hard Fucking VideosMature Woman Riding CockPorn SuriaDopaminegirlNirvana LustXxx IXnxx Indian GfIndian Car Sex VideoBhoot Sex VideoPublic Porn HdLore Sexlove色情游戏Vídeos De Pornô Em PortuguêsGav Ki XxxXxx Hindi Dubbed MovieDickgooأباحيةNewgroundshentaiIcipornoXeroticaHow To Make My Wife SquirtPregnent PornstarsHigh Quality Indian Porn VideosSexyteen FeetNude FightingLena The Plug DoggyHornystepXxx Videos Download HindiFootjobcumshotVoyeurs WebCzechstreet PornSkip The Games Erie PaXvideos ProxyBig White TitisFreaky Ebony PornGilf TubeBigtit OrgyTan HentaiNew Xnxxx VideoIndian Hot Girls NudeTamil Sex Voice VideoBhai SexMughal PornIndian Blue Film PleaseSimran Kaur Sex VideoFree Creampie VideosNooro ReviewsBlack DeepthoartNude ArhletesScarletkissesxoGay Femboys PornDani Daniels Porn DownloadTamil Sex Photos HdVietnamese BlowjobHumilliating PornChat Avenue ComLarj PornSert PornocuBhabhi Se ChudaiMary Queen PornCuck PeggedMiami StrippersDirty RouleyteAlison TyloerOld And Young XnxxWww Hot Sex Vidoes ComMurrsuit PornBlack China Onlyfans LeakedNaturist Beach VideoHentai_timeSalma Hayek NudesNaked Sister In LawSexy Naked PeopleNude Beaches FranceBetty Bang PornHentihavenHot Teenagers PornLarge Hd PornXnxx Brazzers Step MomHot Girl Sex HdBrazzers Mom MovieBigbooblesbianShadman HentaisTaylor VixenFinal Feliz MasajeAbugail LustBlowjobs LingerieJewlez Blu PornNude Outdoor ShoweringXxnx VdAsia Carrera Videos야동티비Free Sex ChatroomDownload Pornhd VideosCelebrity MudeImagem Mulheres PeladasTwink BlowjobBrezzres ComAleigha JamesGujarati PronSuny Loven XxxPornoicsJacquie&michelBrazers.ocmLesbian BdsmVideo Hd Sex VideoLeenaskyFirst Time Cum In MouthTit FuckChastity CuckoldCelebrity GaypornXnxx Pamela RiosAugust Ames PornstarAccidental Double Date PornJav Sub Indonesia TerbaruVideos PonosLoppuny PornAnime Trap PornHot Kissing PornYui Hatano GangbangAmateur Porn TubesTop Young PornstarsJe Montre Mes Seins ComPornolar TubeLoba Rule 34Xnxx Desi Porn VideoSanilion Xxx Video HdJappanes Porn MovieJennifer Aniston Photos NudeRitika Singh HotAmatuer Bbw PornChodo XxxBlack Love MakingHor Sexy BabesKilling PornCumshots Gloryhole