door blind fury in Binnenland  ·  192 Reacties

  • 35
  • 2663x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@111

Het christendom is dan ook een ideologie.
Alles is erop geënt: de wetgeving( o.a.de 10 geboden) en dus de rechtspraak.
Zelfs de winkelsluitingswet op zondag .

@122

Ach , Italie ....
Daar moest men niet eens zo heel lang geleden naar het buitenland gaan om te scheiden en daar gaan wonen .
Abortus is ook heel lang tegen gehouden .
En dat alles door de zeer conservatieve katholieke kerk die de macht had en nog best heeft.
Het heeft allemaal uiteindelijk tot niets geleid , buiten ellende .
Wat voor zin heet het niet erkennen van een religie?

8
151 No newstoday

@150

De verstandelijke suprematie van de westerse mens?
Waar doet n mij dat daar aan denken ?
Toch gek dat er in moslimlanden zo’n hoog aantal afgestudeerden woont die wel door de toelatingsopdracht kwamen op de beste universiteiten ter wereld .

10
152 No newstoday

@149 : Agnosten en atheisten hebben totaal geen behoefte aan zich te verenigen. Waarom? Het enige punt van overeenkomst is dat ene standpuntje, en dat wordt niet belangrijk geacht. Men houdt zich niet bezig met geloof of ongeloof omdat de hele kwestie is weggevallen. Je gelooft niet in goden, wat valt er dan nog te bepraten? Over verboden heb ik het niet gehad heh.. alleen over het oneigelijke voordeel dat religieuzen ten deel valt. En dwingend opleggen komt juist bij islamitische scholen voor.

2
153 Ness

@151 Maar in tegenstelling tot de oer-islam had het oer-christendom geen strafwetgeving en geen militaire veroveringsdoctrine. De wetten van het Mozes waren toegespitst op de verdwenen Joodse staat en de ergste 'straf' die in de brieven van Paulus wordt gespecificeerd is uitstoting uit de christelijke gemeenschap.

0
154 Civ

@136

De SGP en ook een groot deel CU bedrijven politiek op grond van de bijbel en nemen die letterlijk van “kaft tot kaft” zoals zij dat noemen .
Daar zit weinig nuance in .
De vraag is nou altijd : wat is de zuivere leer.
En dat is hetzelfde als bij de islam.
Dat claimt IS maar ook Saudi- Arabie maar ook mijn collega die niks van moord en doodslag moet hebben maar voor het samenleven gaat .

7
155 No newstoday

@153 nope, maar komt tijd, komt onraad, komt vereniging van actieve atheïsten.
En dat zijn gelukkig de intelligentsia.

2
156 chouffleur

@155 : Er was een tijd, nog niet zolang geleden, dat het de nationale sport was om fundi-gristenen af te zeiken. Als CU en SGP zich te sterk gaan profileren lopen ze behoorlijk risico de risee van Nederland te worden. Het is een beetje op de achtergrond geraakt omdat de islam vele malen erger blijk te zijn qua effect op de samenleving. https://www.youtube.com/user/MrsBettyBowers en http://landoverbaptist.org/

1
157 Ness

It is al in the ear of the beholder. Nederlandse moslims spreken zich gewoon uit, maar worden niet gehoord.

3
158 oeioeioei

@145

Je kunt beiden niet eens vergelijken omdat het christendom dateert van ruim 2000 jaar gelden en de islam van zo’n 600 jaar later.
Ze zijn bij lange na niet in dezelfde tijd ontstaan .
Zie het verschil : 2018 of 1418.
Je vergelijking klopt dus niet.
Tijdens de wetten van Mozes enz bestonden er joden , geen christenen. Christus was er toen nog niet en werd veel en veel later geboren en toen die volwassen was , ontstond het christendom .
Mohamed was er pas 600 jaar later met zijn boodschap van Allah.
De hebben beiden niet bepaald subtiele manieren gehad om hun godsdienst re verbreiden in de loop der tijden .

4
159 No newstoday

Vrijheid versus godsdienst

Waarom spreken moslims gemakkelijk uit dat zij zich door de geringste westerse kritiek op de islam beledigd voelen?
Omdat ze leven in een tegenstelling eigen cultuur versus de westerse cultuur. Door de regimes in de landen van herkomst en door de werkzaamheden van salafisten of jihadisten neemt de eigen cultuur zelfs de vorm aan van een anticultuur tegen de rest van de wereld.


Waarom spreken moslims zich niet uit tegen extreme en sektarische predikers uit de eigen cultuur?

1. Omdat de islam, zeker de islam van weinig opgeleide mensen en van migranten , sterk de nadruk legt op de uiterlijke en buitenste schillen van het geloof: op de dagelijkse vorm en voorschriften. En niet op innerlijke vorming en gewetensontwikkeling.

2. Omdat mensen die komen uit onvrije schaamteculturen, uit landen waar tirannieke regimes heersen, en die leven in wijken waar ‘de gemeenschap’ sociale controle uitoefent, zich gedeisd houden, wanneer het misstanden binnen hun eigen geloof en cultuur betreft.
Het is onzin te verkondigen, zoals de Nederlandse politiek en pers doen, dat wie vanuit een onvrije cultuur van eeuwen komt en zich vestigt in Nederland, of West-Europa, ineens ook de vrijheid deelachtig is.

De betrokkenen weten niet wat vrijheid is, noch hoe er mee om te gaan. Ze weten wel dat het mogelijk gevaarlijk voor hen is, zodra hun buren horen dat ze iets miszeggen. En dat vrijheid iets typisch westers is. Dus, zo vertelt de propaganda uit het moederland, ondermijnt het de islam.

3. Als klap op de vuurpijl, kiezen Nederlandse politieke partijen in hun ‘overleg ‘ met moslims stelselmatig voor de verkeerde personen. Godsdienst is in de islamitische cultuur de sleutel tot politieke en wereldlijke macht. Wie overlegt met ‘leiders’ uit islamitische gemeenschappen komt daardoor al snel uit bij de mannen met de meest conservatieve ideeën en sektarische trekjes. en bij degenen die in verbinding staan met de heersers of sekten uit het land van herkomst.

De politieke partijen komt daardoor het zware verwijt toe dat zij actief meewerken aan het bedreigen van ‘afvalligen’ , de vrijheidsberoving van vrouwen, de jodenhaat , benoeming van predikers vanuit het land van herkomst, enzovoorts.
De lange armen van Erdogan, de koning van Marokko, van liefdadige stichtingen uit Koeweit of Saoedi-Arabië kunnen niet zonder Rutte, Buma, Pechtold, Asscher of Klaver, die telkens hun handen ten hemel heffen vanwege hun geveinsde machteloosheid.

4. Een belangrijk punt is ook de Nederlandse en Europese politici in troebel water vissen.
Een sektariër als Fawaz Jneid is voor Rutte en Buma een nuttige idioot om bijvoorbeeld de Sleepwet ongewijzigd in te voeren en zo via het bespioneren van de samenleving data te verkrijgen die hun macht verstevigt.

Versteviging van macht is ook het oogmerk van Minister Grapperhaus die , - zodra de Vrijheid van Godsdienst wordt misbruikt, opgetogen aankondigt te gaan studeren op beperking van de Vrijheid van Meningsuiting.
Die aankondiging is bedoeld tegen de gevaarlijkste politieke opponenten van de oude partijen, PVV en FvD, niet tegen moslimextremisten.

Een beperking van de Vrijheid van Meningsuiting haalt ook niets uit. Godsdiensten bedienen zich bij uitstek van vaste formules in bewoordingen. Indien bijvoorbeeld de ene formule voor ‘afvallige’ , - welke strekt tot bedreiging met de dood -, buiten de wet wordt geplaatst, vervangen haatpredikers deze gewoon voor een andere, meer bedekte. Maar de gelovige heeft maar een half woord nodig.
Zo kun je in etappes wel de hele Vrijheid van Meningsuiting de nek omdraaien.

Het juiste antwoord is dat de Vrijheid van Godsdienst eindigt waar deze de Vrijheid van Godsdienst van een ander met de voeten treedt.
Wie ‘afvalligen’ de vriijheid ontzegt om de godsdienst te verlaten en bedreigt, is daarmee voor de wet dan automatisch niet langer religieus, maar een kwaadaardige sektariër.
Dat had Rutte III ook al moeten bedenken, maar ja, het inperken van de Vrijheid van Meningsuiting voor alle Nederlanders is voor zieltogende politieke partijen veel aantrekkelijker.

0
160 duurendaal

@153

En hebben ze daarom iets tegen mensen die het wel doen ?
Misschien moeten ze een puntje toevoegen : verdraagzaamheid .

7
161 No newstoday

@132

? Links collaboreert met ze en vormt mede een gevaar voor de nabije toekomst.

Waar blijkt dat uit kun je dat ook onderbouwen

Buiten het links rechtse dom gelul om rechts is net zo verantwoordelijk voor de mosslims hier in ons land En in plaats van duidelijk beleid zo als een paspoort en duidelijke wetten zo dat men in ons land aan onze regels gehouden kunnen worden. Het is nu eenmaal zo dat hier vele nationaliteiten in ons land zijn dat kunnen we niet terug draaien we zullen er mee moeten leven dus zal je het moeten beheersen schijnheilig vingertje wijzen is geen oplossing. En om even in het hokje taal te blijven links rechts of dwars door het midden ze zullen samen moeten werken om het op te lossen te beginnen met een paspoort wil je dat niet terug naar eigen land

2
162 magikeven

@153

Vervolg

Ik heb niet veel met religie , maar heb geen behoefte het te bestrijden zo lang het mij niet dwars zit of belemmert.
Ik ben voor geestelijke vrijheid of het de mijne is of die van een ander kan mij niet schelen .
We hebben allemaal hier dat recht.

7
163 No newstoday

@160 [Wie ‘afvalligen’ de vriijheid ontzegt om de godsdienst te verlaten en bedreigt, is daarmee voor de wet dan automatisch niet langer religieus, maar een kwaadaardige sektariër.]

Als ik me niet vergis is de gelijkheid van alle gelovigen voor de wet in beginsel ook bedoeld geweest als een middel tot emancipatie van het individu en niet om godsdienstige gemeenschappen als zodanig rechten te geven over hun leden. Nu is dat officieel natuurlijk ook niet het geval, maar het lijkt me dat je als overheid wel extra alert zou moeten zijn op mogelijke geloofsdwang door middel van groepsdruk. De onderliggende principes lijken me bovendien op gespannen voet te staan met bijvoorbeeld het recht van gelovige ouders om hun zoons te laten besnijden.

0
164 Civ

@100 @108

Totaal gestoorde vergelijking.
Een Nederlander zijn zegt dan ook niks over je ideologie en Tristan of Holleeder waren geen lid van een ideologische terroristische Nederlandse organisatie die rond de wereld mensen vermoorden en verminken in de naam van het Nederlands zijn zoals veel moslims aanslagen plegen die lid zijn van b.v. isis, al qaida, boko haram, Al-Shabaab, Hezbollah etc (een lijst veel te lang om op te noemen)en dat doen in de naam van islam.

Er is een groot probleem als het aankomt op islamitische terreur en het is de taak van moslims om dat te bespreken en er afstand van te nemen zodat jonge moslims goede voorbeelden hebben en niet radicaliseren.

Wat is er met dit proberen glad te strijken van weg kijkende moslims door totaal niet vergelijkbare dingen te vergelijken?

0
165 siberianhotsprings

I digress slightly, but evidence is enough to show, even in this present day, that Luther and his evil fruit have been responsible for the Islamic threat that is now threatening the West more than ever before. It is no accident that the Muslims and left-wing liberals have named “Martin Luther”: Tariq Ramadan. The connection is not so far-fetched when you consider that both have a hatred for the Jewish people, both are deniers of Christ and both have advocated evil rulership. Mr. Tariq Ramadan is in fact a direct descendant of the Muslim Brotherhood’s founder, Hassan al-Banna. As is typical of Muslim theology, he practices “al-taqqiyah”, or lying for the sake of Islam and this is also not different from Luther who advocated, as quoted earlier, the teaching of lying for the cause of God in the name of grace.

Another evil fruit of Luther’s duplicity with Islam is that many of the Lutheran churches today are anti-Israel and pro-Islamic terrorist. This is evidenced in many of the statements made by official leaders in the Lutheran World Council and other Lutheran officials, whereby Israel was always accused of “atrocities” for defending herself and her citizens, both Jew and Arab, from Islamic terrorist attacks by Palestinian terrorist groups. You only need to check the official records to see what is stated is the truth.

1
166 DONKEY R

Religie is de bron van het kwaad. Afschaffen dus en ook alle daarbij behorende privileges.

1
167 Burggie

@165 . Genoeg moslims die zich wel hebben uitgesproken trouwens maar voor sommigen is het blijkbaar nooit genoeg.

7
168 Tralalala

@168

Filmpjes zat van moslims die pro isis zijn in Nederland en radicale moskee preken van imams.


Geef mij maar eens een soenitische moskee met een imam die predikt tegen isis.
Het is taboe in islamitische kringen en de moslims die zich wel uitspreken tegen b.v. isis zijn shia moslims die worden vervolgd door isis.

Leer waar je over praat.

0
169 siberianhotsprings

* Verwijderd door de redactie *

170 boli!

@162 mag ik even.

Je hebt gelijk betreffende links/rechts dom gelul.
Maar het is niet anders , Helaas.

Ik heb het niet bedacht, maar de realiteit geeft ons dat de huidige partijen, en met name de linkse partijen de tweedeling hebben veroorzaakt. Dit heeft tot gevolg dat men bang is voor een toebedeelde discriminatie kaart.

En natuurlijk is het een edel gebaar van de linkse partijen om daar op toe te zien.
Maar, er wordt misbruik daarvan gemaakt, door bepaalde moslimgroepen.
Je hoort immers geen narigheid van de andere nationaliteiten behalve die van de volger van BIJ1 en de Grauwe Eeuw figuren.

Het hanteren van een onterechte discriminatiekaart is doorgeslagen.
( en dat is toch het product van links )
Zowel in de politiek als in de maatschappij, waardoor voornamelijk moslims hier voordeel uit halen.

Zoals jij zegt dat wij daarin mee moeten leven ( Of anders gezegd, dat WIJ ons moeten aanpassen ) is de omgekeerde wereld en dan krijg je steeds meer verdeeldheid.

Ik zou zeggen Stem op die partijen die de durf en lef hebben om dit radicaal aan te passen.
Om te beginnen met een streng asiel beleid en keuze voor 1 paspoort.

Loyaal zijn aan je gastland en zich houden aan de wetten, normen en waarden van dat land.

Voorbeeld: Het asielbeleid van Australië

1
171 Dachtutniet

@146 "Religies vergelijken is nuttig omdat sommigen dan pas inzien dat er amper verschillen te melden zijn. "
Dat klopt, maar dan moet je wel vergelijken wat voorgeschreven staat en pedofilie staat bij het christendom nu eenmaal niet voorgeschreven.

"U mag trouwens bewijezen dat Mohamed een pedofiel was. Dat is al maanden niemand hier gelukt."
Waarom zou ik dat moeten bewijzen? Buiten dat hij een negen jarige geconsumeerd heeft...
Waar ik op wees, strijd tegen ongelovigen, zoals voorgedaan door de profeet, laat u wijselijk buiten beschouwing.

1
172 RobP

@172 In de islam wordt het natuurlijk ook niet voorgeschreven, maar voor een gelovige die de traditionele levensbeschrijvingen van Mohammed serieus neemt moet het wel lastig zijn de praktijk principieel te veroordelen. Een mogelijke oplossing is dan die tradities apocrief te verklaren en de leeftijd van Mohammeds vrouw in retrospect naar boven bij te stellen, wat dus ook gebeurt.

0
173 Civ

@155 "De vraag is nou altijd : wat is de zuivere leer.
En dat is hetzelfde als bij de islam.
Dat claimt IS maar ook Saudi- Arabie maar ook mijn collega die niks van moord en doodslag moet hebben maar voor het samenleven gaat ."
Da's mooi dat je collega er niet van moet hebben, hij volgt dan niet het voorbeeld van de profeet Mohammed terwijl dat toch hét voorbeeld voor de moslims is.
Dat is dan ook altijd weer een groot voordeel echter ook een risico.

1
174 RobP

@159 "Christus was er toen nog niet en werd veel en veel later geboren en toen die volwassen was , ontstond het christendom .
Mohamed was er pas 600 jaar later met zijn boodschap van Allah.
De hebben beiden niet bepaald subtiele manieren gehad om hun godsdienst re verbreiden in de loop der tijden ."
Nu ben ik werkelijk benieuwd naar de 'niet bepaald subtiele manieren' van het verspreiden van het christendom door Jezus Christus.

1
175 RobP

Ongelijkheden in religies zorgt voor oorlog. En oorlog zorgt voor armoede. Door armoede wordt er nog meer geweld en oorlogen gecreëerd. Hierdoor gaan religies en armoede de strijd aan tegen elkaar en tegen het kapitalisme.
Dus oorlog maakt ook rijk, maar alleen dan voor de wapenindustrie, aandeelhouders en leiders. En deze groep sluiten juist hun ogen voor de strijd onderling en oorlogen, want zonder armoede, en oorlogen zouden deze mensen nooit hun kapitaal verdiend hebben.
Er is dus een groep die leeft van de oorlogen, en een groep van dood en armoede.
En de armen zullen het nooit winnen van de kapitalisten, daar zorgen de kapitalisten wel voor.
Het gaat ook niet meer om vrede of religie, maar om geld, heel veel geld. En de kapitalisten hebben het monopoly in het geweld wereldwijd. En zij profiteren alleen maar van de verschillende religies.

0
176 Niet wit niet zwart

@146
Heeft Jezus zelf niet gezegd 'Mijn koninkrijk is niet van deze wereld', 'Geef de keizer wat van de keizer is en geef aan God wat van God is. Ook Paulus spreekt zich in de brieven aan gemeenten uit om zich niet met de overheid te bemoeien. Dus in die zin zuiver niet politiek van aard.

Overigens vraagt u aan een medereaguurder om te bewijzen dat Mohammed een pedofiel was. Nou leest u de Ahadith pver Aisha maar eens. De Koran laat er ook geen gras over groeien en vermeld dat je mag trouwen met 'vrouwen' die nog geen menstruatie gehad hebben.

0
177 De Haring-ingenieur

@151
De 10 geboden behoren bij het Judaïsme. Dat sommigen kerken er waarde aan hechten is dat er uit traditie christenen deze geboden zijn gaan navolgen, maar valt in wezen onder het Judaïsme. De zondagswet is een verzinsel wat ook uit traditie ontstaan is. Wordt in de Bijbel in geheel niet over gesproken, is puur kerkelijke traditie, evenzo het luiden van kerkklokken en kerstfeest.

@155
Zuiver leer? Als er consensus onder christenen over de Bijbel is moet die ook in zijn verband worden genomen en tradities erbuiten laten. Zie ook @177

0
178 De Haring-ingenieur

Ja, natuurlijk zijn die verschillen er. Het feit dat Mohammed zowel geestelijk als wereldlijk leider was van een stadstaat heeft ertoe geleid dat er in de koran geen duidelijk onderscheid wordt gemaakt tussen wetten en geloofsregels. Jezus en zijn volgelingen hadden geen wereldlijke macht en moesten hun heil zoeken in een koninkrijk dat 'niet van deze wereld' was. Uitstoting uit de gemeenschap was het enige middel dat de sekte ter beschikking stond. Gestraft werd er pas ten tijde van het Laatste Oordeel, en door God zelf.

0
179 Civ

@144
Ohja joh? Nee in dat geval is het allemaal gerechtvaardigd....

0
180 Hefan430

'' waarom-zijn-de-nederlandse-moslims-zo-oorverdovend-stil? "

Omdat ze het stiekem steunen?

1
181 Rolmops

@171

Rechtse partijen om het dan maar zo even te noemen die zaaien net zo goed verdeeldheid door alsmaar te wijzen naar en te beschuldigen. Zie naar de PVV en Fvd het is altijd de schuld links hoe dan ook maar het zijn voornamelijk groenlinks en pvda die iets roepen mar ook willen accepteren dat ze er zijn en beheersbaar maken. De SP is hier ook weer anders in en ziet ook dat het anders moet de VVD die net zo verantwoordelijk is voor de immigranten loopt voor hun eigen verantwoording weg en roept mijn naam is haas . Terwijl zij ooit zijn begonnen met arbeidsmigranten hier na toe te halen toen Turken nu Oekraïne en de stiekeme afspraken met merkel over aantallen .

De PVV ziet alleen moslims verder niet als een paard met oogkleppen denderen ze voort maar verder zien ze niet Baudet doet niet anders

Maar goed het stand punt verschil tussen links en rechts is dat links zegt ze zijn er eenmaal weg sturen kan niet dus aanpassen maar daar zijn we klaar mee Rechts zegt alle moslims het land uit goed of slecht weg wezen.

Wat er moet gebeuren is een paspoort onze wetten opleggen en gewoonten respecteren ben je het er niet mee eens terug naar eigen land dus niks aanpassen Je laat jou buurman toch ook niet bepalen hoe jij in huis leeft en doet dat zal anders moeten

Daarbij hoord wel respect maar dat moet wel van twee kanten komen maar dat is nog een hele lange weg

0
182 magikeven

ach, het zoveelste draadje over een geloofsgemeenschap.
De titel alleen al lijkt me overbodig generaliserend.
De reacties zijn zoals te verwachten: nogal bot, nogal kort door de bocht, en jawel ook nogal racistisch.
.

0
183 hippodepippo

@182

Klopt ook wat je zegt.

Rechts is het product van de weg die links inslaat, jammer genoeg.
Links heeft teveel invloed gehad op de huidige klimaat en dat vind ik erg jammer.

PVV en FvD en zo ook Denk en BIJ 1, zijn producten van verdeeldheid van zowel alle oude politieke partijen.

De VVD zie ik als hoofd verantwoordelijke en die is rechts ( Multinational georiënteerd )

Het zou mooi zijn als links en rechts toenadering zoeken.
Dat is goed voor de totale bevolking.
Ik weet namelijk ook dat er moslims zijn die hier ook totaal niet blij mee zijn en ook willen dat er geen verdeeldheid is tussen ons de autochtone bevolking.

Er is iets wat goed mis is tussen links en rechts.

Er wordt over en weer gescandeerd en dat vind ik erg zorgelijk voor de toekomst.

0
184 Dachtutniet

@184
Wij zijn het vandaag eens question

0
185 magikeven

@184
Mag ik

Ik maak me er ook schuldig aan.
Ik ben niet rechts en links, Maar ik zie wel een heel groot probleem in de intolerantie en toenemende criminaliteit van met name de toenemende asielzoekers en islam binnen Europa.

Dat is iets wat niemand kan ontkennen.

Laat Links het onderkennen zodat Rechts en vooral extreem links niet meer nodig hoeft te zijn.

Gelukkig hebben we NOG geen grote groepen Extreem Rechts.
En laten we het ook zo houden en laat Links eens niet zo halsstarrig zijn.

Er zijn Moslims die door hun extreme soortgenoten bedreigt worden en dat ook niet willen omdat ze ook geen vertrouwen meer in de autochtonen, met hun verdeeldheid hebben.

0
186 Dachtutniet

@185

Top en daar ben ik wel blij mee question

0
187 Dachtutniet

Misschien zijn die "Nederlandse moslims" wel zo stil omdat ze het met die primitieve engnek eens zijn?

0
188 Sneeuwbal

Omdat de moslims geloven dat ieder voor zijn eigen daden gestraft of beloond zal worden, wij kunnen alleen bidden dat de slechte mensen tot bezinning komen, meer niet

12
189 PaPaBoB

@169

Kant en klare onzin, ooit in een moskee geweest?

2
190 Bullet108

@190 : Ja. Schoenen uit en de vrouwen apart. Tijdens het huwelijk van vrienden.

1
191 Wendel

** gebruiker verwijderd **

@99
Kan me volledig bij uw betoog aansluiten .

192 verwijderd682241

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bleke Betty
Opa (70) bezorgt familie nachtmerrie door ontucht met kleinzoon

Die mogen nooit meer vrij komen. Vuile smeerlappen. Wat afgrijselijk als zoiets je gezin overkomt. Wat ik hen gun levert een ban op, maar dat ...

5 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Stoltenberg roept NAVO-landen op om eigen wapenvoorraad aan Oekraïne te leveren

En we moeten allemaal doodsbang zijn dat de Russen ons binnen komen vallen... :D Maar toch al onze wapens aan dat maffia land sturen... Misschi...

25 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
COVID infections are causing drops in IQ and years of brain aging, studies suggest | CBC Radio

Niet zo gek ook als je bedenkt dat je zuurstofopname naar beneden keldert. Nooit fijn voor je hersenen. Hoewel dat niet wordt genoemd in het art...

30 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Aziatische hoornaar nu in heel Nederland, in het zuiden niet meer uit te roeien

Lekker, de ene na de andere akelige soort uit het buitenland komt hier maar binnen. Ook de Killer Bee, een experiment want zwaar uit de hand is ...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Door wetswijziging staan bedrijven in de rij om asielzoekers aan te nemen

Ik zie het met belangstelling gebeuren. Ik ben benieuwd. Ik weet nog dat ze zgn zo graag wilden werken en er een bouwonderneming hen een baan ...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Media zetten rap in verkeerd daglicht: “Muziek wordt gezien als de oorzaak van geweld”

@4En vergeet de computergestuurde echo-stemmetjes niet. Ook van die 'non-muziek' Zo kan je zelfs een dooie nog een liedje laten kraaien....

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Strongoli
Bizarre oproep van gastimam moskee Amsterdam: ‘Moslims moeten Joden haten’

Zolang dit soort haatpredikers niet worden aangepakt, is het een illusie om te denken, dat moskeeën en islamitische scholen zich netjes aan de ...

2 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Bizarre oproep van gastimam moskee Amsterdam: ‘Moslims moeten Joden haten’

@24Nee, dan is het ijzig stil, vanuit die hoek van de Islamofilie....

2 uur geleden geplaatst door Strongoli

Bleke Betty
'Windturbines veróórzaken juist klimaatverandering in plaats van tegengaan' stelt Windhandel-auteur

En ze willen er nog miljoenen plaatsen en niet alleen boven water maar ook nog onderwater. En dan vindt men het gek dat dit gevolgen zal hebben ...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Strongoli
Tot welk bedrag mag je in Nederland contant betalen (en hoeveel mag je in huis hebben)?

@16Je kunt ook vragen of je, als je het in één keer cash betaalt, 2.999,99 euro mag afrekenen.Probleem ook opgelost. 😉De meesten zul...

2 uur geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Standard Sex VideoFoursome Group SexTamil Hot Hd SexBara Gay PornCustom PornNaked Skinny RedheadsLivejazminHotmam XxxTiger PornIndian Xvideo Full HdIndian Granny FuckFirst Time Lesbian PronAiysha Saagar NudeBest Indian Sex PornLesbiansaxSagar XxxBest Seduction Porn VideosChastity TeaseAvplePhoto PornoxxNudewWomen Videos NakedZoe Saldana PornCumshot InsideKorean Porn RedditJarkiholi Sex VideoBhavana XnxxPhotodrommColeg XxxHotmoza ComXxx Hot Hd HindiChubby Teen NudeSex Couple In BedMiss LecaWildkatee Onlyfans LeakedNew Indian Xxx VideoDesi Fudi VideoAlanah Rae Xxx VideoGravity Falls HentaiGaypotnAsian HotwifingTwerking On FaceChubby Mature NudePorn ViseoPusy ShowSex Film Kannada SexIpost NakedPierced TittiesHd Porne VideoModi Sexy VideoSexy Video Hd ProFree Porn Videos In Hd DownloadCreampies RedditPornohub Cartoon3dporn GayTeens NakedLesbian Massege PornIndian Hot SuhagratDesi Massage SexBritney Spears Sex VideoFreashpornScateating PornNaked Biggest TitsXnxx Sex Hd ComDillion Harper FaceAndra Anty SexBrother In Law Sex VideosLive In Relationship SexFilm Prno GratuitBoozoocamHawks PdxElli NudeSexy Movie Full Hd VideoSunny Leone FilmBlack Porn PeopleFntasy PornDad And Son PronFree Xxxporn.comAdrianna Chechik CreampieAfrica Cast.comBrooklynspringvalley PornAll Indian Xxx VideoKorra Dal RioBangli XnxxBrazzers Best Porn VideosAlexandra PornLolly DamesSienna DayAshley Lane PornDouble Penetration CumpilationBig Titie LesbiansBerazzers FullHotel Transylvania Mavis PornNora Fatehi PornVideo PornohentaiXnxx MoneyTamil Mobile Sex VideosRachel Cook OnlyfansJohnny Sins Peta JensenCal PornHuge BbcReal Hidden PornFrench Naked BeachFree Squirting VideosJulia Ann Lesbian PornFesch6 NudesEstudiantes PornosViperegirlsWife Sex TapeBackyard Sluts 9Indian Guy Sex VideosKolkata SonagachiSaffic EroticMovies With Nude CelebritiesPlayboy VideosxxxBlow Job VideodMalkin SexDani Daniels Full HdCreamy Exotica PornHumping FaceHq HentsiPorn SaunaGold Shower PornFree Black Teen PornGetting Head In CarHentei PictureOkey PornSunny VaginaPornguyMikaylah NudeSexy Bur VideoNext Sex VideoBf Movie Bf Movie BfSexyoldmomOld Hollywood Movie SexMessage NudePorn AbusadaInterracil CreampieMujeres MastubansePersian PormBlogs PornShameless Sexual ScenesMady Gio DildoBang Bros Black PornAoharu Snatch HentaiJostasy NudesSexi Girl BoyNew Hindi Sexy Video HdBlow Jobs While SleepingMartina Smeraldi Anal