Fox News-presentatrice Laura Ingraham en protestleider David Hogg
NOS NieuwsAangepast

Fox News-presentatrice eventjes weg na ophef over tweet

Een ongelukkige tweet met grote gevolgen. Een presentatrice van de Amerikaanse zender Fox News heeft een week vakantie genomen nadat meer dan tien adverteerders bekend hadden gemaakt niet meer met haar tv-show geassocieerd te willen worden. Ze trokken zich terug na een omstreden uitspraak van de presentatrice over een van de leiders van het scholierenprotest tegen wapengeweld.

De opmerking van Fox-anchor Laura Ingraham over David Hogg, een overlevende van het bloedbad op een school in Florida vorige maand, had niets met het scholierenprotest te maken. Ze had getweet dat Hogg niet moest zeuren over het feit dat hij door vier universiteiten was geweigerd.

Hogg reageerde door zijn honderdduizenden volgers op Twitter op te roepen tot een boycot van de bedrijven die Ingrahams programma The Ingraham Angle sponsoren. Hij plaatste er meteen een lijst met adverteerders bij:

Afgelopen donderdag bood Ingraham haar excuses aan op Twitter,

Maar de spijtbetuiging kon de vlucht van adverteerders niet stoppen. "Het besluit van een volwassene om een scholier te bekritiseren die net zijn klasgenoten heeft verloren in een verschrikkelijke tragedie, is niet consistent met onze waarden", motiveerde Wayfair, een van de adverteerders, de beslissing. Volgens CBS News hebben nog vier adverteerders zich inmiddels teruggetrokken.

Ook David Hogg neemt geen genoegen met de excuses, die volgens hem alleen ten doel hebben adverteerders binnenboord te houden. Hij gaat door met de boycot-actie.

Ingraham liet vrijdagavond weten dat ze er een weekje tussenuit gaat. Volgens haar gaat het om een al eerder geplande vakantie.

Eerdere controverse

Ze kreeg begin deze maand ook al een subtiele veeg uit de pan van basketballegende Kobe Bryant vanwege een andere uitspraak. "Ik weet dat basketbalspelers eigenlijk hun mond zouden moeten houden en dribbelen", zei Bryant tijdens de Oscar-uitreiking.

Ingraham gebruikte dezelfde woorden onlangs in reactie op de kritiek van basketballers LeBron James en Kevin Durant op president Trump.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl