Het rechtspopulistische FPÖ met voorzitter Heinz-Christian Strache. Hij werpt het publiek kusjes toe na de goede resultaten bij de parlementsverkiezingen vorig jaar in oktober.
Volledig scherm
Het rechtspopulistische FPÖ met voorzitter Heinz-Christian Strache. Hij werpt het publiek kusjes toe na de goede resultaten bij de parlementsverkiezingen vorig jaar in oktober. © EPA

18.500 Oostenrijkers van Turkse origine dreigen land uitgezet te worden

Hoe bewijs je dat je een Turk bent? Het is een kafkaïaanse vraag die ongeveer 18.500 Oostenrijkers van Turkse origine moeten proberen te beantwoorden. Wie niet kan bewijzen dat hij geen Turk is, raakt zijn paspoort kwijt en kan het land worden uitgezet. 

91 reacties

  • Berle Boffums

    6 jaar geleden
    Fantastisch!! Na Denemarken, nu nog een Europees land die het begrepen heeft. Zou er dan toch nog een sprankel hoop bestaan...?
  • Jack Dereder

    6 jaar geleden
    50% van de Belgen verdient minder dan 2900 € en 50% meer. De 1ste 50% geniet van de belastingen van de 2de 50%.Sociale zekerheid,onderwijs hangen niet af van je inkomen, Terwijl bijdragen ongelimiteerd zijn, zijn pensioenen geplafonneerd. En het is die groep die meer krijgen dan ze bijdragen die anderen profiteurs noemt.
  • Lois Verdonk

    6 jaar geleden
    Een land waar heel Europa of de wereld een voorbeeld moet aan nemen. Eindelijk begint er iets te bewegen. Dat betekend dat de turken geen meerwaarde hebben in dat land, dus, “ eruit “.
  • Ronny Demeyere

    6 jaar geleden
    Hello, parlementsleden! Gaat er nu nog altijd geen lichtje op dat jullie met de dubbele nationaliteit enkel opportunisten bevoordeeld en al de rest van de bevolking discrimineert. Maar ja, een mogelijk stemmetje binnenhalen staat heel veel hoger op hun agenda. Hebben jullie het ook niet in het snotje dat ze voor het belang van het land en de burger overal ver achter lopen maar voor het eigen belang kilometers voorlopen.
  • Pieter Vankamp

    6 jaar geleden
    Heeft europa het licht gezien ? In belgie blijft het donker....