RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Minister verontwaardigd over dronken trucker A4: 'Niet te bevatten'

De vrachtwagenchauffeur reed een politieauto en een voertuig van Rijkswaterstaat aan. Beeld © RTL Nieuws

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft vol ongeloof gereageerd op het ongeluk dat een trucker onder invloed van drank en drugs op de A4 heeft veroorzaakt. "Ongelooflijk", twitterde ze. "Niet te bevatten dat iemand bezopen in zijn vrachtwagen stapt en levens van andere mensen op het spel zet. Schandalig!"

De chauffeur reed een voertuig van een weginspecteur van Rijkswaterstaat en een politiewagen aan. De politie en Rijkswaterstaat waren aan het helpen bij een ongeluk bij Zoeterwoude-Dorp toen de twee auto's door de vrachtwagen werden geraakt. Er vielen geen gewonden. 

Alcohol en drugs

De chauffeur van de vrachtauto had volgens inspecteurs van Rijkswaterstaat de rode kruizen boven de weg genegeerd. Volgens de politie bleek uit een blaastest dat hij te veel had gedronken en had hij ook nog eens een positieve speekseltest op drugs. De minister noemt het 'niet te bevatten': 

Eerder deze maand kondigde de minister aan dat ze rijden onder invloed van alcohol strenger wil aanpakken

Volgens Rijkswaterstaat was de ravage op de A4 richting Amsterdam groot. De weg moest een aantal uren worden afgesloten maar is inmiddels weer vrijgegeven.

Ook chaos op A67 door dronken trucker

Ook op de A67 bij Steensel (Brabant) veroorzaakte een dronken trucker een ongeluk. Zijn voertuig, waarin vlees werd vervoerd, kantelde toen hij de berm raakte. De 44-jarige Pool, die lichtgewond raakte, is aangehouden.

Miniatuurvoorbeeld
Op de A67 bij Steensel is een koelvrachtwagen met aanhanger gekanteld. De combinatie gevuld met vlees is gekanteld en dwars over de rijbaan richting Eindhoven tot stilstand gekomen. De 44-jarige Pool, die lichtgewond raakte, is aangehouden. (Foto: ANP / Ginopress)

Meer op rtlnieuws.nl: