En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...
Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...
Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...
@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....
@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...
@41 m post@43 Querido notIk schreef al "De snelweg blokkeren is een misdrijf." Maar omdat ik druk bezig was de andere taktieken van XR te ...
@13 Haha... eigenlijk moeten we het woord bij de daad voegen en emigreren. En dan mogen al die toppers die pro migratie zijn het hier rooien met...
Dat hoeft niet want ze zijn hier vrijwillig dus niets houd ze tegen om lekker terug te gaan ....
Dit gaat de verkeerde kant op. Dirk moet zorgen voor voldoende beveiligers in de winkel. Zij zijn opgeleid om op een goede manier in te grijpen....
@12 Inderdaad. Nu je het zegt. 💡...
In de jaren tachtig is er onderzoek gedaan naar de giftigheid van de stof. Zo werd de giftigheid onderzocht door toediening via het drinkwater. Zenuwschade, DNAschade en dergelijke werd geconstateerd. Men had destijds een beeld dat mensen werden blootgesteld aan acrylamide via roken en door huidcontact en het inademen ervan tijdens het werken met het poeder. Tussen 1985 en 1996 verlaagde de WHO haar drempelwaarde van aantal microgram per kg lichaamsgewicht per dag van 12 naar 0,14 (www.vwa.nl/actueel/bestanden/bestand/10617,
www.vwa.nl/actueel/bestanden/bestand/10616). Een kind van 10 kg, mag dus 1,4 microgram binnenkrijgen en een volwassen man van 80 kg dus 11,2 microgram. Ter vergelijking: in een kg friet zit circa 300 microgram.
Het is een bekend neurotoxische (beschadiging zenuwstelsel), genotoxische (beschadiging DNA) en carciogene (kankerverwekkende) stof. Tot 2002 dachten wetenschappers dat we deze stof binnenkregen via (sigaretten)rook en op het werk, maar in 2002 vonden Zweedse onderzoekers geheel per toeval, en tot grote verrassing van de voedselveiligheidsexperts, dat de stof ook voorkwam in een hele serie alledaagse voedingsmiddelen, vooral zetmeelhoudende producten die werden gebakken zoals friet, chips, ontbijtgranen, peperkoek/ontbijtkoek, koffie en zelfs brood. Deze bevindingen veroorzaakten internationaal bezorgdheid en werden vervolgens geverifieerd door wetenschappers in Engeland, Amerika, Nederland, Zwitserland en Noorwegen. Het blijkt dat acrylamide een natuurlijk bijproduct is wanneer bepaalde voedingsmiddelen bij hoge temperaturen worden klaargemaakt, zowel thuis als in de horeca (http://missnatural.nl/voeding/bewust-weten/acrylamide/, www.food-info.net/nl/qa/qa-wi18.htm, www.wcrf.nl/gezondheidsdeskundigen/acrylamide.php).
Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten
Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.