Opinie

De islam is niet links, en moslims zijn geen slachtoffers die gered moeten worden

29-03-2018 14:50

Eindelijk is er beweging aan de linkerkant, eindelijk is er een sociaaldemocraat die voor de normen en waarden van zijn land, van zijn cultuur opstaat. Dat dit niet in Nederland is, maar in Denemarken dat is jammer, maar het begin is er. Ontwaakt, verworpen sociaaldemocraten der aarde, en zie het licht. Links hoort goddeloos en vrij te zijn, wars van alle religieuze denkbeelden, islamofascistisch of anderszins, en de partijen aan de linkerflank horen onze verworven vrijheden te beschermen. Dan staan we weer zij aan zij voor het grotere goed, gezellig en eensgezind strijdend tegen de vertegenwoordigers van het grootkapitaal.

Historische dwaling

Onze nationale discussie wordt vertroebeld door het feit dat de traditioneel linkse partijen moslims hebben opgenomen in hun gelederen, en de islam blijven verdedigen, voor stemmenwinst of met andere bedoelingen. Maar het is snel vergeten en vergeven als de atheïstische leegte op de linkerflank gevuld wordt door het afzweren van de oude gewoontes. Op links zouden er sociale humanisten vrij van geest moeten zijn, die gelovigen vriendelijk gedogen maar het zelf niet zijn, en elke vorm van religieus fanatisme radicaal afwijzen. Die minzaam glimlachen bij kerk- en moskeebezoek, maar dit zelf niet doen, omdat het botst met de vrije natuur van de geëmancipeerde mens. Deze historische dwaling kan nu nog rechtgezet worden. Het is niet te laat!

Laat GroenLinks in een verklaring afstand nemen van de islam en duidelijk maken dat ze een seculiere partij zijn die atheïstisch humanistische waarden nastreeft, die ernaar streeft een wereld zonder kolen en kernenergie voor de kleinkinderen te kunnen achterlaten, maar ook zonder de beklemming van religie. Een wereld waarin een vrouw dezelfde rechten heeft als de man, en waar andersgeaarden vrij en in het openbaar hun genegenheid kunnen tonen. Het geeft hun boodschap weer de inhoud die het verdient, onafhankelijk of je het er mee eens bent of niet. Moslim, christen, boeddhist of hindoe, hartstikke gezellig, maar je hoort niet thuis bij een linkse partij. De christenen hebben tenslotte ook hun eigen partij, dus ga alsjeblieft naar Denk, of Nida, of richt een eigen islamitische partij op. Een progressief islamitische, die zouden we graag willen zien. Maar beter nog, gooi die hoofddoek af en drink een biertje mee op vrijdag. Werp dat juk van de religie af en zie het voor wat het is, een cultureel overblijfsel uit vervlogen tijden, niet toepasbaar in de moderne tijd. En we moeten vooruit mensen, dat eeuwige gezeur over religie staat de vooruitgang in de weg.

Varkensworst en vrije liefde

Luister naar de 100 Franse intellectuelen, en laat het islamitisch fascisme niet de linkse waarden verpesten. Luister naar de Duitse minister van binnenlandse zaken die nog steeds zonder zijn rechterhand stijf in de hoogte kan beweren dat de islamitische cultuur niet bij hun cultuur past. Wees blij en voel je trots dat je het geprobeerd hebt, maar nu is het genoeg. De islam is niet links, en moslims zijn geen slachtoffers die gered moeten worden. Mensen die graag zien dat hun religie vertegenwoordigd is in de tweede kamer kunnen daarvoor in ons mooie land gewoon een eigen partij oprichten. De katholieken, de protestanten en de vrijgemaakten gingen hen voor.

We polderen vrolijk met elkaar verder als de sociaaldemocraten pal gaan staan voor varkensworst en vrije liefde, de basis van onze cultuur.

Als dat gebeurd is kunnen we weer lekker tegen en met elkaar zeiken over milieuzones en plucheklevers. Opdat we verder komen.

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens