RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Vroege paasuittocht verwacht, files vanaf een uur of twee

(Archieffoto) Beeld © ANP

De kans is groot dat wie vanmiddag de weg op gaat, in de file terechtkomt. Vanwege het lange paasweekend gaan veel mensen erop uit, en dat lan leiden tot een drukke avondspits. En de files beginnen al vroeg.

Dat zal onder meer te merken zijn op de A1 rond Amersfoort, de A12 rond Arnhem en richting de Veluwe en de snelwegen richting het zuiden.

350 kilometer file voorspeld

De files zullen al rond 14.00 uur beginnen en pas na 19.30 uur oplossen, meldt Rijkswaterstaat. Dat was vorig jaar ook zo. Toen leidde de paasuittocht tot 440 kilometer file, een record. Rijkswaterstaat voorspelt nu ruim 350 kilometer file.

Goede Vrijdag, eerste- en tweede paasdag zijn officiële feestdagen. Of mensen een vrije dag hebben, verschilt echter per sector. Gemeentehuizen en veel scholen zijn gesloten, maar er is geen wet die werknemers recht geeft op een vrije dag op feestdagen.

Zo zorg je er zelf voor dat er geen file ontstaat:

Ongelukken, gladheid en drukte: soms kunnen we niets doen aan het ontstaan van een file. Dat is niet altijd zo. Je kan zelf ook veel doen om te zorgen dat er geen files ontstaan.