Volgens Vlaams Belang krijgen asielzoekers een gratis abonnement voor De Lijn en kost ons dat jaarlijks 1,8 miljoen euro. Maar klopt dat wel?
Volledig scherm
Volgens Vlaams Belang krijgen asielzoekers een gratis abonnement voor De Lijn en kost ons dat jaarlijks 1,8 miljoen euro. Maar klopt dat wel? © Photonews

FEITENCHECK: Rijden asielzoekers gratis met de bus?

FeitencheckVolgens Vlaams Belang krijgen asielzoekers een gratis abonnement voor De Lijn en kost ons dat jaarlijks 1,8 miljoen euro. Maar klopt dat wel? We zochten het uit.

467 reacties

  • Matti Inghels

    6 jaar geleden
    Ja tuurlijk! Iedere keer als vlaams belang iets naar buiten brengt doen jullie er alles aan om het te ontkrachten. De media doet enkel wat de regering wil. Jullie zouden beter het belgische volk steunen. maar ja, dat brengt niet op waarschijnlijk he.
  • Sjonny Martero

    6 jaar geleden
    De interpretatie ligt toch anders. Voordeeltarief aan 43 euro in plaats van 319. Is bijna gratis.
  • chantal prez

    6 jaar geleden
    Ronald Boudewijns. De coalitie waar Belgie en Nederland elkaar afwisselen hebben daar 10000 burgerdoden gemaakt en alle infrastructuur kapotgemaakt,de huizen van die mensen zijn weg.Slechts 3 à 4000 terroristen,de rest is collateral damage en wie kon is naar hier gevlucht. U zou juist hetzelfde doen! U kijkt weg waarschijnlijk wanneer ze u daar proberen iets van te doen snappen,zoals een Vranckx.
  • leo neeckx

    6 jaar geleden
    ben in portugal een paar keer geweest geen ocmw ook geen gelukzoekers
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Chantal: waarschijnlijk zijn dat dezelfden die jaloers zijn op de parkeerkaart van een gehandicapte. :(