RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Beroofde burgemeester Krikke krijgt tas van Schilderswijkjeugd

Burgemeester Pauline Krikke krijgt de tas overhandigd door jongeren uit de Schilderswijk. Beeld © Dutch Fellow

Jongeren uit de Schilderswijk hebben de Haagse burgemeester Pauline Krikke een door henzelf gemaakte tas gegeven. De burgemeester werd begin deze maand van haar tas beroofd in de Schilderswijk. "Omdat we dit niet pikken, hebben we deze tas gemaakt", zeggen de jongeren.

Om de burgemeester een hart onder de riem te steken, namen jongeren uit de Haagse wijk het initiatief om een tas voor Krikke te ontwerpen. "Hartstikke lief dat de bewoners uit de Schilderswijk voor mij een nieuwe handtas hebben gemaakt", reageerde Krikke. "Mooi model, handig in de Haagse kleuren en met het  Haagse wapen."

Punt maken 

Onder de makers is de 21-jarige Younes Achahboun. Hij woont al zijn hele leven in de Schilderswijk en is daar trots op. "Deze roof was nu toevallig in de Schilderswijk, maar zoiets kan helaas overal gebeuren. Je hebt overal rotte appels. We willen met dit cadeau ook een duidelijk punt maken: we pikken het niet dat mensen zoiets doen. Of het nu de burgemeester slachtoffer is, of iemand anders, dat maakt niet uit."

'Pas op je tas'

De tas is door de jongeren zelf ontworpen en gemaakt in het atelier van de Haagse tassenontwerper Omar Munie. De dader van de roof is nog altijd niet gepakt. Burgemeester Krikke liet weten dat ze was geschrokken. Krikke vandaag: "Ik ben alweer een paar keer 's avonds door de Schilderswijk gelopen. De attente reacties van Hagenaars en Hagenezen op straat, maar ook per mail zijn geweldig sympathiek." Ze besluit: "Ik moet vooral lachen als ze me naroepen: Hé Pauline, pas je wel op je tas. Haagse humor, heerlijk!"

Meer op rtlnieuws.nl
Burgemeester Den Haag in Schilderswijk beroofd:'Laat me niet dienstauto injagen'