Door het optrekken van de dieselaccijns is diesel niet alleen voor het eerst duurder geworden dan benzine, diesel tanken in ons land is bovendien veel duurder geworden dan in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg. Diesel kopen in Nederland bespaart een Belg rap enkele euro's per tankbeurt.
Volledig scherm
Door het optrekken van de dieselaccijns is diesel niet alleen voor het eerst duurder geworden dan benzine, diesel tanken in ons land is bovendien veel duurder geworden dan in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg. Diesel kopen in Nederland bespaart een Belg rap enkele euro's per tankbeurt. © ANP XTRA

Omgekeerde wereld: Belg
tankt nu goedkoper in Nederland

In België is diesel sinds kort net zo duur als benzine, soms zelfs duurder. En dus trekken de Belgen nu naar Nederland voor een volle tank. Wie tegelijk boodschappen doet, bespaart zelfs dubbel. 

292 reacties

  • Eduard Vanderheyden

    6 jaar geleden
    Ik rij met een 125cc scooter verbruik 2.1l en geen wegenbelasting.
  • Emi Hergersberg

    6 jaar geleden
    en ook in Duitsland... en tanken niet alleen :-)
  • Dirk Vregels

    6 jaar geleden
    De uitgaven van Belgen in nederlandse supermarkten bedroeg volgens officiele cijfers 14,3 miljard euro vorig jaar. Dit was een stijging van 3,9 miljard. Deze stijging van diesel zal dit bedrag enkel doen groeien en de belgische inkomsten doen dalen zoals cijfers keer op keer bewijzen.
  • Mario Bocque

    6 jaar geleden
    Opgelet, NVA, BDW heeft de oplossing gevonden ! Rekeningrijden !
  • Aaa Aaa

    6 jaar geleden
    ga ook tanken in buitenland , al was het maar om de staatskas niet te spijzen ;-)