achtergrond

Geenstijl

Vluchteling, die welkom is in Nederland, in Volkskrant: 'Stop met zeiken over discriminatie'

Ja, die Nederlanders zijn een raar volkje hoor.

Als je vlucht omdat je vader op een dodenlijst van de Taliban staat, last hebt van Turkse en Marokkaanse straatintimidatie vanwege je hoofddoek, die hoofddoek afdoet, een onderneming opzet, politiek actief wordt en niet zo goed kan tegen mensen die zeuren over discriminatie, dan ben je gewoon welkom in Nederland. Terwijl als je je volgelingen oproept de westerse samenleving te haten, iedereen die wel zijn best doet voor integratie de kanker wenst, gebiedsverboden negeert, burgemeesters bedreigt, subsidie slurpt en een lul bent, dan ben je niet zo welkom in Nederland. Ingewikkeld allemaal hoor, die 'dubbele standaard'.

Bonusquote

"Die hoofddoek zorgde hier voor extra aandacht. Ik wilde juist niet opvallen en een gewone Nederlander zijn. Wanneer ik over straat liep met vriendinnen die geen hoofddoek droegen, was ik de enige die steeds opmerkingen kreeg als: mashallah. In die context betekende dat zoiets als: wat een mooie vrouw, wat zie je er leuk uit. De jongens die het naar me riepen, waren vaak jong en van Turkse of Marokkaanse afkomst.'"

Volkskrant: 'Het klinkt als een compliment'

"'Ze zeiden het op een ondeugende manier. Niet op een toon waarvan ik dacht: wat leuk en respectvol, dat hoor ik graag. Integendeel, ik vond het erg vervelend."

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.