RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Woede na uithongeren tientallen paarden op berghelling

(archieffoto)

In Bulgarije is commotie ontstaan over de dood van tientallen paarden. Activisten troffen de stervende dieren aan op een berghelling in het westen van het land, vlakbij de grens met Macedonië.

Het Openbaar Ministerie maakte vandaag bekend dat ongeveer zeventig dieren zijn gestorven. De paarden die nog leven, zijn er slecht aan toe. Een woordvoerster van het OM zei dat een onderzoek is begonnen naar de eigenaar van de ongeveer honderd dieren. Hij zou 'aanzienlijke subsidiebedragen' van de EU hebben ontvangen om paarden te fokken.

Sneeuw en wolven

Activisten hadden zondag alarm geslagen over de toestand van de dieren. "Ze lopen veel gevaar door de diepe sneeuw, lage temperaturen en door de wolven'', zei activiste Elitsa Dimitrova. "Ze verhongeren. Ze hebben lange tijd niets gegeten en ze zijn hulpeloos. Als ze geen kracht meer hebben, vallen ze gewoon om in de sneeuw.''

De onthulling leidde tot ophef in het Oost-Europese land. Zowel dierenrechtenorganisaties als burgers reageerden geschokt op het lot van de dieren.