door Trompetsignaal in Wetenschap  ·  92 Reacties

  • 0
  • 1458x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@50 : De maanden december en januari noem je daar niet. Alleen de uitzonderlijke maand februari, en die kan iedereen zich hopelijk herinneren. Maar in de voorgaande maanden was het erg tot heel erg somber. En de hele herfst en winter was nat, nat, nat, vanaf oktober. En veel te warm. Dat krijg je met al dat gesproei. https://www.knmi.nl/nederland-nu/klimatologie/maand-en-seizoensoverzichten/2018/januari

8
51 Ness

@51 November 2017 was met 71 uren zonneschijn tegen een het langjarig gemiddelde van 63 uur dan weer zonniger dan normaal.

Daar ga je weer. Af. Als een gieter.

0
52 LanCaster

@51 "De maanden december en januari noem je daar niet."

"Alleen december/januari waren mindere maanden, " ( @50 )

"Alleen de uitzonderlijke maand februari,"

Nee ik haal ook oktober en november aan en zoals ook al in @50 opgemerkt klopt je waarneming dus simpelweg niet met de feiten.

0
53 Mevrouw Stemband

@53 : Wat zijn volgens jou de maanden voorafgaand aan februari? Daar horen januari en december met weinig zon, niet bij? Je plakt een ellenlange lijst met links maar die 2 maanden komen maar niet tevoorschijn, weinig zon soms en zeiknat? Daarbij, mijn waarneming klopt als een bus, want waar ik woon was het vanaf eind oktober ronduit tragisch. En achter elkaar door regen dus net als in de rest van het land of erger. Warm en nat, waar kennen wij dat van? Ah veel bewolking, niet met opklaringen er tussen door maar een massief wolkendek dagenlang, en uiteraard veel gesproei. Maar goed, vrij uitzicht hier, en rust want weinig steden. Is heel veel waard question

8
54 Ness

@54 jij bent degene die beweert dat "bijna een half jaar lang onder een wolkendek verscholen ligt, "
Ik laat je met feiten zien dat in ieder geval voor de helft van die periode je volledig uit je nek kletst, waarbij ik nota bene nog vermeld dat dec/jan mindere maanden waren, het staat er letterljk, je ziet alleen maar wat je wil zien.

0
55 Mevrouw Stemband

De mens
De wroeter
De puzzelaar
De roeptoeter
van dit is waar
en dit echt niet
Maar nooit echt vindt
Nooit echt ziet
Waar leven eindigt
en waar begint .
Ploegt alsmaar door
zijn akker
Bouwt steeds weer
nieuwe luchtkastelen
De arme stakker .

4
56 m+m = Z

Geoengineering lijkt mij eventueel wel een goed plan, maar kloten aan de zon kan enkel fout gaan.

5
57 mightimouse

@57 "kloten aan de zon" kunnen we helemaal niet. Ik denk dat jij solar engineering verkeerd begrijpt.

0
58 LanCaster

@57
Solar engineering probeert een nuttige toepassing voor zonnesteken te vinden.

0
59 W. Anstalt

We zien hierboven wat er dus gebeurt, als een complotter antwoorden krijgt in de vorm van keiharde cijfers, verkregen via metingen. Een complotter zal die altijd geen interpreteren in zijn voordeel, de feiten verdraaien, ontkennen, aanvullen met andere zaken, misleiden en gewoon ontkennen. Tot hij/zij in de hoek gekletst is, dan zijn ze opeens weg. Om veel later weer met dezelfde onzin op te duiken in een volgend topic. Zo gaat dat spelletje door. Meestal zijn het labiele personen die toch al niet normaal functioneren, tenzij medicatie. We zien hierboven dat een normaal, op wetenschappelijke feiten gebaseerd gesprek, in feite onmogelijk is. De complotter ziet het niet als een discussie op wetenschappelijke leest, maar als een manier om aandacht te krijgen. Negatieve aandacht is namelijk óók aandacht, en daar gaat het om. Dat ze afgaan als gieters vinden ze niet erg; iedere ontkenner van hun "Waarheid" is toch al verdacht en misschien wel onderdeel van het complot.
Het zij mij niets verbazen als Ness nu vindt dat iedereen die hem betwist hier, geïnstrueerd is om zo te handelen om zijn "Waarheid" belachelijk te maken, te ontkennen, te negeren. Het ontkennen van een eventuele connectie met "geheime elites" is dan natuurlijk óók weer verdacht. question

Echt, met complottertjes moet je niet normaal willen discussiëren; dat snappen ze toch niet want ze hebben geen wetenschappelijke achtergrond. Maar veel meer een semi-religieuze via obscure internetsites die slechts hun vermoedens breed bevestigen. Dat het onbewezen onzin is maakt hen niets uit; "het staat op die site dus is het waar!"

https://www.scientias.nl/waarom-geloven-mensen-in-complottheorieen/

http://www.denieuwereporter.nl/2016/11/hoe-gevaarlijk-zijn-complottheorieen/

https://www.bright.nl/bright-ideas/worden-we-allemaal-aluhoedjes-door-internet

https://nl.wikipedia.org/wiki/Complottheorie


fijne dag verder! Oja, het gaat regenen vanmiddag, dus er is weer flink gesproeid, vannacht! (geintje...)

2
60 weerman

@54
'De winter was zonnig met gemiddeld over het land 244 uren zonneschijn tegen normaal 196.'
bron:
https://www.knmi.nl/nederland-nu/klimatologie/maand-en-seizoensoverzichten/2018/winter

De meteorologische winter zijn de maanden december, januari en februari. Die periode was zonniger dan gemiddeld.

In @52 zie je dat ook november zonniger dan gemiddeld was.

En ja, december en januari waren nogal somber. Maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door de maanden eromheen.

Kortom, er blijft geen spat over van je stelling.

Niet alleen schríjf je voortdurend onzin en onwaarheden, het is zo makkelijk na te gaan dàt het onzin en onwaarheden zijn.
Waarom neem je zelf die moeite nooit eens even?

0
61 LanCaster

@30 "Je vergeet trouwens deze foto te *debunken*. Lukt niet ofzo? https://www.newsday.co.zw/wp-content/uploads/2018/01/cloud-seeding-660x330.jpg "

Nou vooruit, dit is wel een gevalletje.
Deze foto staat dus bij een artikel over cloud seeding in Zimbabwe. Echter het vliegtuig wat je ziet is een CASA/IPTN CN-235 ( https://en.wikipedia.org/wiki/CASA/IPTN_CN-235 ) en dan specifiek de M versie. Eerst in Spaanse dienst geweest, maar overgenomen door de Filipijnen en registratienummer 129
gekregen en voornamelijk een transport vliegtuig:
https://d31asmy75eposw.cloudfront.net/full/5/38162_1421934256.jpg
https://www.paf.mil.ph/press/2015/maiden.html
https://en.wikipedia.org/wiki/Philippine_Air_Force#Aircraft

Wat daar op die foto van jou lijkt te gebeuren heeft veel meer weg van een blus actie dan van cloudseeding (zie hoe het water omlaag valt). Sterker nog, het lijkt haast wel een photoshop (vage grijze randen aan de bovenkant), het water lijkt uit het niets uit het vliegtuig te komen, wielen niet ingeklapt, originele plaatje is slechts op een enkele plaats terug te vinden; ik zou zeggen fake.

0
62 Mevrouw Stemband

@62 Nog een kleine aanvulling, volgens mij hebben ze exact deze foto gebruikt voor die waar jij in @30 naar verwijst:
https://d31asmy75eposw.cloudfront.net/full/5/38162_1421934256.jpg

0
63 Mevrouw Stemband

@63 Mooi gezien. Het is inderdaad exact dezelfde foto. Geen twijfel mogelijk.

Onze kritische wiskundige annex golfjesexpert ness tuint weer kritiekloos met open ogen in wat complotsites haar proberen wijs te maken.

Om het vervolgens hier als onomstotelijke waarheid te presenteren.

0
64 LanCaster

@64 Volgens mij kwam de origine foto niet eens van een 'complotsite' maar van een Zimbabwaanse nieuwssite. De herkomst van de photoshop is me niet echt duidelijk; hij wordt ook op enkele Iraanse sites gelinkt.

Maar het is net zoals dat laatste artikel in @11 wat Ness linkt, daar wordt ook een plaatje van de supertanker van Evergreen getoond. Ik geloof niet dat die site nou perse ook een 'complotsite' is, ik gok eerder onkunde. (al wordt die foto inderdaad wel vaak als bewijs voor 'chemtrails' aangevoerd)

0
65 Mevrouw Stemband

@65 Het is ook nog eens vrij beroerd gefotoshopt. Eén blik en je ziet dat de foto niet klopt.

Het vliegtuig is veel minder scherp en 'gepixeld' in vergelijking met het landschap op de achtergrond, het sproeiwater loopt door tot op de romp en de romp werpt geen schaduw op het water.

0
66 LanCaster

@66
Ach. Een complotter is nu eenmaal niet zo'n goede Photoshopper. Kijk maar eens naar de honderdduizenden foto's van ufo's. Toch gek dat er niet één bij is die een beetje scherp en herkenbaar is.......
Ness zijn bijdragen zijn over het algemeen goed te verteren. Hier neemt hij iets te veel hooi op zijn vork.

0
67 Tismewat

@67 ness' bijdragen (in ieder geval waar het exacte wetenschappen betreft) zijn vrijwel altijd van een bedroevend niveau.

Zelden plaatst ze (het is een 'zij') iets wat niet minstens één forse feitelijk fout bevat.

Als ik een bericht van haar zie is het niet eens 'zit er een fout in' maar 'waar staat de eerste fout'.

0
68 LanCaster

Leuk, hoe jullie even snel die foto weten te debunken. Bij een blusvliegtuig komt het water ook nooit massaal aan de achterkant uit; dan zou het toestel uit balans raken en verliest de piloot controle en kan neerstorten. Het komt er in het midden uit:

https://josvanvliet.wordpress.com/2007/04/25/blusvliegtuig/

Poster Ness is opvallend stil -zoals ik al voorspelde. zien we al snel met verse onzin in een volgend draadje; let maar op. question

2
69 weerman

@69 Blijft altijd leuk om te doen; om het maar even helemaal af te maken; dit is het andere origineel wat gebruikt is; wederom met de Evergreen supertanker ingezet als blusvliegtuig;
http://www.air-and-space.com/20060531%20San%20Bernardino/DSC_7025%20747-273C%20N470EV%20Evergreen%20International%20Supertanker%20left%20front%20in%20flight%20water%20drop%20l.jpg

0
70 Mevrouw Stemband

@70 En exact dezelfde achtergrond. Domkoppies...

0
71 LanCaster

@68
OK. Ik heb de ballen verstand van exacte wetenschappen, en zit hier in de regel om wat kennis op te doen. Ness schrijft in ieder geval goed Nederlands, en op de niet wetenschappelijke topics (meningen, dus geen feiten), kan ik haar mening vaak wel waarderen. Zelfs als het niet de mijne is.

2
72 Tismewat

@72 Meningen zijn meningen, daar kun je in verschillen.
Maar dat ligt anders voor wetenschappelijke feiten.

Als je toch geïnteresseerd bent in wetenschap - en waarom zit je anders op dit draadje - dan zou ik alles wat ness schrijft met een heel grote korrel zout nemen.

1
73 LanCaster

Heel Gallie bezet? Nee. Een kleine nederzetting bleef moedig weerstand bieden aan de overweldigers en maakte het leven van de Romeinen in de omliggende legerplaatsen niet gemakkelijk.

4
74 Jeb

@72 : Het is lief maar je hoeft het niet voor me op te nemen hoor. Ik heb een bachelor wiskunde. En kan met wetenschap prima uit de voeten. Maar chemtrails/geo-engineering heeft me nooit veel geïnteresseerd dus ik ben wat stroef in het onderwerp, en dit keer heb ik me laten verleiden tot stom ge-heen-en-weer over maanden. Dat het al 15 jaar plaatsvindt in Nederland is me wel opgevallen, maar de waanzinnige uitlegsels op nogal vreemde sites stoten af.

Het is heel duur om te doen dus moet er een betere reden zijn dan 'mensen vergiftigen met uitzondering van degenen die speciale pillen nemen' of iets dergelijks. Opwarming veroorzaken is een goede reden want die CO2 flauwekul is een binnenloper van jewelste voor roverheden en bankiers. Bekijk
om te zien hoe men een wolkendek aanlegt en kijk dan elke dag een paar keer goed naar boven - vooral als het lekker weer is komt men in aktie. Ikzelf woon buiten alle normale luchtvaartroutes; er gaan hier hooguit 3 of 4 lijnvluchten per dag hoog over, dus als er op een dag ineens druk heen en weer wordt gevlogen en gesproeid valt dat erg op.

Er worden ook zg 'cropdusters' vliegtuigjes gebruikt, check http://swhydro.arizona.edu/archive/V6_N2/feature1.pdf (Crop duster-turned cloud seeder disperses salt powder milled
to 2 to 5 microns for optimal hygroscopic seeding over the
Galilee in northern Israel.) dus gewauwel van Stemband over het soort vliegtuigjes dat gebruikt wordt is flauwekul. Men rekent er gewoon op dat niemand op zo'n link klikt omdat er tig minnetjes bij de opmerking staan, maar dit is dus helemaal geen complottertjessite; het betreft een artikel van de Colorado State University. Op @34 staat hoe de opvallende witte strepen ontstaan.

5
75 Ness

@75 Jij beweert dat dit boven Nederland gebeurt, ga dan naar buiten en maak een foto van zo'n vliegtuigje, zul je je eigen ongelijk aangetoond zien.

0
76 Mevrouw Stemband

@44

In 2017 heeft het ongeveer 10% v/d tijd geregend . ( =1/10e deel dus)

Dat de zeer vele vliegbewegingen boven vooral het Noordelijk halfrond
invloed zouden kunnen hebben op het proces van luchtdrukverdeling en
tegelijkertijd op de vorming van meer wolken met plaatselijke neerslag valt
misschien niet uit te sluiten.
(Grote hoeveelheden kerosine uitstoot in de atmosfeer )
Of deze processen bewust zo gestuurd worden om "de Markt en de mens"
te beinvloeden lijkt me wat "te ambitieus gegrepen" .

1
77 m+m = Z

@77 : Je vergeet dat beheersing over het weer een wapen is, en wapens veronachtzaamt men niet straffeloos. Ieder land is dus druk bezig die kunst aan te leren ivm defensie. En het is een kunst want je hebt te maken met een nogal onvoorspelbaar, chaotisch systeem, dus om de nodige bekwaamheden aan te leren is veelvuldig oefenen noodzakelijk. En dat niet regen maar juist wolken en de aanwezigheid van waterdamp in de lucht aanzienlijk bijdragen aan het broeikaseffect. Je ziet aan het aantal landen dat zich nu openlijk bezighoudt met wolkenmakerij dat het geheel het stadium van geheimhouderij al is gepasseerd.

4
78 Ness

@Ness / @75

Beste, maak je geen zorgen over die chemtrails of hoe je het ook wilt noemen. Er is allang een "wapen" tegen uitgevonden en velen zijn er enthousiast over; zien de lucht opklaren als ze dat ding opgesteld hebben. Je moet er alleen even wat tijd en geld in steken, maar dan hoef je je nooit meer zorgen te maken over die Stoute Meneren.

Volg mijn raad op en BOUW zo'n ding. Hier twee goeie, informatieve sites met precieze beschrijvingen. Doe het samen met iemand anders en je hebt lol. Succes, en het beste!

http://paranormaal.blog.nl/general/2015/02/11/neutraliseer-de-lucht-met-een-chembuster

http://love-orgonite.nl/winkeltje/chembusters/

1
79 weerman

@78 wanneer is die vorm van cloud seeding ooit "geheim" geweest dan? Wordt al openlijk en bloot zo sinds de jaren 50/60 gedaan, maar heeft dan ook helemaal niets te maken met die vluchten boven Nederland die contrails achterlaten.

0
80 Mevrouw Stemband

* Verwijderd door de redactie *

81 weerman

@58 Oh, hej kijk nou, kan ik jou eindelijk eens ergens gelijk in geven question

1
82 mightimouse

Ooit groeit het inzicht dat toeval en incompetentie reelere verklaringen vormen dan grote complotten met vergaande innovaties.

0
83 Trompetsignaal

@83 : Ooit groeit het inzicht - nadat het schaamrood van de kaken is geweken - dat de EU in 2005 de Thaise koning patent vereende op zijn regenmakerij, zie dit filmpje:
op 1:28. Ergo de techniek is oud, bestaand en inmiddels geperfectioneerd. En wellicht groeit het besef dat al die witte strepen in de lucht GEEN contrails zijn, zoals duidelijk wordt getoond in dit filmpje waarin 'de trots van Thailand' wordt uitgelegd, vanaf 1:01


In beide fimpljes staan foto's van -jawel- cropdusters waar mensen allerlei zouten door elkaar mengen die eenmaal gesproeid een zg chemtrail (oude benaming) teweeg brengen; het is een hele interessante techniek met nogal onschuldige chemische stoffen, voornamelijk zouten. Natuurlijk probeert weerman de boodschapper in een bepaalde hoek te stoppen maar nergens in dit draadje geef ik blijk van enige angst voor zouten of van een geloof in gesteente.

Samengevat: de techniek is oud en bekend, op het gevlieg na spotgoedkoop, en regen maken is maar een van de toepassingen. Het weer kunnen beheersen via het kunstmatig aanbrengen van lage druk gebieden is een ondersteunend wapen in iedere oorlog. En je kunt er dus óók opwarming mee veroorzaken, zoals uitgelegd. Overigens heb ik niet veel bezwaar tegen het gebruik van de techniek zelf maar tegen het stiekeme ervan; op deze manier kunnen burgers geen controle meer uitoefenen en worden mensen die gewoon hun ogen gebruiken krankzinnig verklaard. Ik hoop dat jouw inzicht groeit, en bedankt nog voor het plaatsen van dit draadje.

4
84 Ness

@84 ik zei “ooit”, heb geduld, ooit maak jezelf iets mee dat in de media komt als een groot complot waarvan je zelf weet, het was pure stommigheid.

0
85 Trompetsignaal

Dat contrails uit enkel waterdamp bestaat is onjuist. Contrails worden ook als middel gezien in geoengineering, door diverse stoffen -w.o. alumium en zwavel- aan de kerosine toe te voegen. Er zijn al heel lang -decennia- patenten op diverse toepassingen bekend.

Stratospheric Welsbach seeding for reduction of global warming
" One proposed solution to the problem of global warming involves the seeding of the atmosphere with metallic particles. One technique proposed to seed the metallic particles was to add the tiny particles to the fuel of jet airliners, so that the particles would be emitted from the jet engine exhaust while the airliner was at its cruising altitude. "
https://patents.google.com/patent/US5003186

Chemtrails in Jet Fuel: Government Document Supports Adding Aerosols to Fuel
http://www.geoengineeringwatch.org/chemtrails-in-jet-fuel-government-document-supports-adding-aerosols-to-fuel/

Hier een lijst met diverse geoengineering patenten o.a. gericht op brandstof http://www.geoengineeringwatch.org/an-extensive-list-of-patents/

Het was Trump die na zijn aantreden bekend maakte dat er grootschalig onderzoek naar geoengineering gaat plaatsvinden. Na decennia onderzoek en de hoeveelheid beschikbare informatie had ontkennen geen zin meer >
Trump presidency 'opens door' to planet-hacking geoengineer experiments https://www.theguardian.com/environment/true-north/2017/mar/27/trump-presidency-opens-door-to-planet-hacking-geoengineer-experiments

Grote pleitbezorger van geoengineering en invloedrijke beleidsmaker in het Witte Huis is John P. Holdren. Bekend van het boek 'Ecoscience' waarin hij een op eugenetica gebaseerde populatiecontrole omschrijft. Holdren is voor de mens/burger en milieu/klimaat een gevaarlijke man, maar werd geroemd door Obama.

Holdren Forced To Respond To Controversy Over Totalitarian Population Control Proposals

3
86 Keerzijde

@86 : regenmaken doe je op 2,5 tot 5 km hoogte meen ik. De grote vliegtuigen zitten daar ver boven, op 10 tot 12 km. Men kan maar niet wetenschappelijk beslissen of zulke chem-en contrails nu opwarming of afkoeling teweeg brengen, maar je mag vrezen dat ze het ene zeggen en het andere bedoelen - en doen. Check:

"Even though the cooling of a Little Ice Age is not as severe as an astronomical glaciation, we need to move urgently to counteract a future LIA. This is not simple, but greenhouse effects can help to warm the climate and overcome the cooling. For various reasons, release of carbon dioxide is not the best remedy; carbon dioxide is saturated and doesn’t have much additional climate impact. Furthermore, as far as we can tell, the recent LIA was patchy and individual cooling episodes lasted only years or decades.

In my view, the best way to overcome a Little Ice Age is to release water vapor at the tropopause, the boundary between the troposphere and stratosphere, at an altitude of about 12 kilometers. The water vapor will form a cirrus cloud of ice particles, just like a contrail from an aircraft. Theory predicts that this ice cloud will have a strong greenhouse effect that is localized to the dimension of the cloud — just what we want. However, tests are essential to demonstrate how much water is needed, to measure climate effects on the ground and verify that the cloud produces a strong local warming of sufficient duration. (Fred Singer is professor emeritus of environmental sciences at the University of Virginia. He served as the founding director of the U.S. Weather Satellite Service and as chief scientist of the U.S. Department of Transportation.)
https://www.washingtontimes.com/news/2017/sep/12/global-cooling-can-thwarted-with-geoengineering/ Het is oppassen geblazen met aannames. Ik wil wel eens zien wat er gebeurt als men met alle gerotzooi kapt.

3
87 Ness

@86

als je aluminium en zwavel aan kerosine toevoegt, heb je dus minder ruimte voor kerosine. En de hoeveelheid brandstof wordt voor elke vlucht nauwkeurig berekend. Daarom wordt bv. je bagage gewogen. Elke piloot weet hoeveel er nodig is. Dus zou elke piloot onderdeel moeten zijn van het complot, omdat zij dan weten dat een percentage van de kerosine is vervangen door jouw additieven.

Verder is het onzin; die stoffen worden dan in de verbrandingskamer van een vliegtuigmotor verbrandt, bij 800 graden. Het aluminium smelt en zal zich afzetten op de motorwand, hem daarmee onherstelbaar beschadigend. De zwavel idem dito. Je verhaal is dus onzin, laster, een complottheorie die op onzin is gebaseerd. Het is alweer een oud verhaal, maar blijkbaar zijn er nog steeds niet-al-te-snuggere lui die er intrappen, want geen verstand van chemie en motoren. Triest. Maar; zo blijft de chemtrailmythe mooi in stand...

2
88 weerman

@86 "Hier een lijst met diverse geoengineering patenten o.a. gericht op brandstof "

Nee hoor, de eerste is bijvoorbeeld een patent op een rookmachine, zoals je gebruikt in theaters.
Voor de rest zeggen patenten helemaal niets over of de techniek gebruikt wordt of uberhaupt kan.

en nog nooit heeft iemand kunnen uitleggen waarom contrails slechts kort kunnen bestaan.... want dat is wat je ziet uiteindelijk.

0
89 Mevrouw Stemband

@88 Dit zuig je uit je duim. Kerosine bevat eenvoudigweg metalen en stoffen als zink en zwavel, net zoals benzine voor de auto vroeger lood bevatte en in zeer fijne deeltjes werd uitgestoten, met alle mileu- en gezondheidsproblemen vandien. Kerosine is daarin niet anders.

A Cheap and Easy Plan to Stop Global Warming
"According to Keith’s calculations, if operations were begun in 2020, it would take 25,000 metric tons of sulfuric acid to cut global warming in half after one year. Once under way, the injection of sulfuric acid would proceed continuously. By 2040, 11 or so jets delivering roughly 250,000 metric tons of it each year, at an annual cost of $700 million, would be required to compensate for the increased warming caused by rising levels of carbon dioxide. "
https://www.technologyreview.com/s/511016/a-cheap-and-easy-plan-to-stop-global-warming/

Ultra-low sulfur jet fuel on the radar
But the study also pointed to climate downsides: desulfurising fuel would reduce the formation of cooling sulfate particles, which currently offset some global warming. 'Overall, desulfurising jet fuel would reduce aviation's impact on public health by perhaps a quarter, but may increase its climate impact by about a tenth,' notes lead author Steven Barrett of the Department of Aeronautics and Astronautics at the Massachusetts Institute of Technology (MIT), US.
https://www.chemistryworld.com/news/ultra-low-sulfur-jet-fuel-on-the-radar/4985.article

1
90 Keerzijde

@90 "net zoals benzine voor de auto vroeger lood bevatte"
Dat werd er met opzet aan toegevoegd.

0
91 LanCaster

@91 Benzine, diesel en kerosine bevatten sowieso additieven. Minder zwavel in kerosine is beter voor mens en milieu, maar meer zwavel vermindert de globale opwarming.

3
92 Keerzijde

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
FrisseBries
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@130Ja, Baja Jaga is voortdurend op zijn pik getrapt. ...

2 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Bop
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@123 Dat komt omdat hier veel mensen reageren die niet slim genoeg zijn om mijn reacties in één keer te begrijpen.Ik dacht toch dat ik nu d...

3 minuten geleden geplaatst door Bop

Weetal
AIVD: meer dreiging cyberaanvallen door Rusland en China, vaker spoedmaatregelen genomen

Aha.Is China nu ook onze vijand,omdat zij zich niet willen onderwerpen aan de Amerikaanse drukom Rusland te negeren?...

5 minuten geleden geplaatst door Weetal

FrisseBries
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@123Omg. Wat jij mij vraagt interesseert me geen bal....

8 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Wedergeboren
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@118 "De BlokkeerFriezen mogen toch ook demonstreren?" Nogmaals: anderen verhinderen aan een geoorloofde betoging deel te nemen is ...

9 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

FrisseBries
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@120 Ik geloof er niets van. Ik vind je een tokkie, en anderen zullen dat ook gevonden hebben....

9 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Bop
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@120 Weet je wat mij opvalt? Dat je binnen een minuut vier plusjes hebt.Enfin, je geeft toe dat jij gepest hebt.Je bent er zelfs nooit mee g...

10 minuten geleden geplaatst door Bop

baba jaga
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

En dan zullen je weer zien huilen, hoogopgeleide taal hoor. 🤣...

11 minuten geleden geplaatst door baba jaga

FrisseBries
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@118Tweede keer.https://nos.nl/artikel/2308424-blokkeerfriezen-ook-in-hoger-beroep-veroordeeld-wel-lagere-straffen...

12 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

baba jaga
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@119 Er wordt jou zo vaak wat gevraagd BV om inhoudelijk te zijn wat je nooit bent dus bemoei je maar met JE EIGEN. 😂...

12 minuten geleden geplaatst door baba jaga

NK. App
Www Tamil Sax ComCumshot ReactionsSis LoveSexy Odia SexyPornh IndonesiaFaciale AbuseCherie Deville NudeJasmin St. ClaireFirst AnalsexHot Teacher SexParaplegia PornDobble AnalSex VedioAvidolz ComSaxa VideoSexo TravertiCalcutta Blue FilmCollege Chudai VideoBlacked ThickValentina Nappi PlugtalkTayloemadeclipsLesbian RimjobsYoung Forced PornFree Gaysex GameSimillar PornFamosas PeladasEro CosplayLana RhoadsPornographie PlusClub SeveentenMargot Robbies NudeMila AzuilAsian Girlfriend PornJpvhubSuper Heroe PornHot Sexy XnxxXxx Bbc HdSpreadeagle BondageMelhores Filmes PornorSex..comVictoria PornStars-818Hot_chill__PornxxlVideos Trios PornosNicki Minaj Porn Vid黄色 电影Love You 1979 فلم سكسTub8sexPantyhoseanalRichh DesBf Video SaxSex Bengali SexNxnx IndianSexy HeantaiIndiangroupsexSubtitle SexMonsters Of PornJapanese Giant TitsOnlyfans Porn VideosLvy LebellePron Sax VideoSex Porn Big TitsLara.lane NudeScandalplanetPron Videos KoreanYua Mikami CreampieSaki YanaseReal Life Hentai -Son Creampies MotherLaura OrysolaHomegrownvideos ComNaked Lucy LiuWife Shared For First TimeSarah Michelle GellarnudeSuper Hottest PornTamil Sex AudioRebecca MooreChinese Xnxx VideoLatest Hindi BfWww Hot Xxx VideosAll English Sex VideoStepmom Sex Video Hd452835 HentaiHot Asian Blow JobBaldurs Gate 3 Sex VideoShow Me SexMarathi Bhabhi NudeXvideos MalluShadbase HentaiBiafodaFilmes Pornográficos JaponesesNovinha Do Tik Tok PeladaBleeding PornDani Daniels FuckingVenus Of RickmonMassage Happy Ending VideosVixan PornSiri Dahl JoiKally WayneAviloveCnc Anal PornGoodporn ToHentia GmaesTop PornwebsiteTwitter PornograficosNude Latina SexyTanya BahtinaDdfnerworkPeach And DaisyDiphallic DudeRedhead TittyfuckAnneke Van Buren PornP Orn GameX Mater XxxSex Pron HdXnxx MusalmanChut Ma LundFamily Incest VideosXxx Com GymSextamilsexPaige Turnah NudeGdp 404Reddit IrlgirlsFree Video PprnYoung For PornDirty Ship.comWebtoon SexuelCatgirl HentiaIndian College Girl PornHidden Massage CamBangbrosteenLesbian Pornhub StraponFortnite NakedChubby Latina BlowjobLesbian Porn StrapinGangbanged AnimeNaughtyamrica PornMedevial PornGame Of Thrones PornographicWife Forced AnalProjekt Melody PornXxx Video DjBhanupriya ActressWest SexVpyeur Webسكس سميناتNamethatpirnAdolecentes XxxElla Hughes Anal