door Benno in Binnenland  ·  62 Reacties

  • 1
  • 1562x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@33
Lulkoek! Ik gaf een tip, verder niks!
En uw smoesje om alles wat u niet bevalt af te doen als extreemrechts slaat ook nergens op.

5
51 Jan met de korte achterlul

@50
Nee, 1 keer 20 dagen tijdens de WK in 2010 waarbij ik het genoegen had om aanwezig te zijn bij de opening van een Cruyff court in Johannesburg.


" journalisten zoals bv Katie Hopkins:"

En weer kom je aanzetten met extreem-rechtse blogjes en een openlijk racistisch geval als Hopkins. Dat komt je geloofwaardigheid niet echt ten goede.... question
Maar geloof jij gerust al die extreem-rechtse bagger die rechtstreeks gekopieerd is van de nazipropaganda.


"Nee hoor, onder hun eigen klasse, nep-socialist. Of denk je dat zwarte kapitalisten moreel beter zijn dan blanke kapitalisten?"

Het heeft niets met kleur (over racisme gesproken) noch met kapitalisme te maken.
Het heeft vooral te maken met de bereidheid om anderen mee te laten delen.
En ja, de bereidheid van het ANC als organisatie om de rijkdommen eerlijker te verdelen is aantoonbaar groter dan de bereidheid daartoe bij de rijke 10%.


"maar wat is het verschil of Boeren, Britten of Xhosa en Zoeloe zich eraan schuldig maken? En in hoeverre kun je de huidige generaties verantwoordelijk houden voor zaken waar zij geen enkele invloed op hebben gehad?"

Daar ging het niet over.
Het ging over jouw bewering dat "migranten van Nederlandse, Franse en Duitse afkomst behoren tot de eerste bewoners op Zuid-Afrikaanse grond."
En die bewering is te idioot voor woorden.

1
52 NKreaguurder

@51
"Lulkoek! Ik gaf een tip,"

Nee, jij gaf de gespecificeerde zoekopdracht en de gespecificeerde zoekmachine door.
Daarmee ben jij dus degene die gezocht heeft.

En verder mogen extreem-rechtse blogjes benoemd worden voor wat ze zijn.
Heeft niets te maken met "wel of niet bevallen".

1
53 NKreaguurder

@52 "En weer kom je aanzetten met extreem-rechtse blogjes en een openlijk racistisch geval als Hopkins."

Het moet erg voor je zijn om overal "extreem rechts" te zien zodra je uit het raam kijkt en vanachter je toetsenbord vandaan kruipt.

Het zijn gewoon normale kranten en nieuwsnetwerken die daarover berichten. Dat jij te naief bent te geloven dat mensen met een kleurtje in staat zijn andere mensen dat aan te doen is jou probleem.

Maargoed het ANC is ook al langer creatief met straffen, zoals het necklacing waarbij mensen een band om de nek kregen die in de fik werd gestoken. Lekkere helden heb jij. question

"Extreem rechtse blogjes" :
https://en.wikipedia.org/wiki/Daily_Mail
https://en.wikipedia.org/wiki/News24

" Het heeft niets met kleur (over racisme gesproken) noch met kapitalisme te maken.
Het heeft vooral te maken met de bereidheid om anderen mee te laten delen.
En ja, de bereidheid van het ANC als organisatie om de rijkdommen eerlijker te verdelen is aantoonbaar groter dan de bereidheid daartoe bij de rijke 10%."

Het ANC behoort tot die 10% sukkel. Het ANC deelt niet, maar vult de eigen zakken. Dat is nu juist het fundamentele probleem met de politiek daar. En de blanke minderheid is een handige zondeboek om hun eigen politieke wanbeleid op af te schuiven.

"En die bewering is te idioot voor woorden."

Daar wil ik nog best op terug komen, dat waren immers ook kolonisten. Maar niet minder dan de Britten die de Zuid Afrikaanse apartheidsstaat gesticht hebben en de Zoeloe en Xhosa die er nu de macht hebben.

Het punt is dat de regenboognatie van Mandela enkel in de fantasie van naievelingen zoals jou bestaat, terwijl de realiteit is dat ALLE minderheden (niet enkel de blanken, maar evengoed de San en de KhoiKhoi) daar een precair bestaan hebben en gediscrimineerd worden door de Xhosa/Zoeloe meerderheid. Een oplossing zou liggen in onafhankelijkheid en zelfbeschikking voor alle naties die binnen dat land gevangen zitten en onderdrukt worden.

0
54 Benno

@53 Wat denk je dat Cyril Ramaphosa, Patrice Motsepe, Tokyo Sexwale, Saki Macozoma en andere zwarte kapitalisten in dat land allemaal gemeen hebben? Ik geef je een tip: het begint met een A en eindigd op een C. question

Die organisatie van jou is allang geen vehikel meer voor de bevrijding van de zwarte bevolking, maar een melkkoe voor rijke zakenmannen die geen ene zak om de bevolking geven, ongeacht welk kleurtje ze hebben.

0
55 Benno

@54
"Het moet erg voor je zijn om overal "extreem rechts" te zien zodra je uit het raam kijkt en vanachter je toetsenbord vandaan kruipt. "

Gelukkig voor mij is de deelname van extreem-rechts aan NK en het aantal extreem-rechtse blogjes welke jullie hier delen verre van een afspiegeling van de verhoudingen in de echte wereld, waar extreem-rechts zich voornamelijk manifesteert in omgevingen waar nauwelijks allochtonen wonen (vissersdorpjes e.d.) en in volksbuurtkroegjes; beide soorten locaties probeer ik zoveel mogelijk te mijden. question
Hoewel ik begrepen heb dat ze op diverse uni campussen ook wat last hebben van marginale groepjes rechts-extremisten.
Maar de tijd dat ik op campussen kwam ligt gelukkig al weer ver achter mij, dus ook daar heb ik geen last van.


"Het ANC behoort tot die 10% sukkel"

Houdt toch op met die domme zwetspraat, joh.
Ondanks de corruptie komt de ANC top niet in de buurt van die 10%.
Hooguit de president en 1 of 2 ministers. meer echt niet.


"dat waren immers ook kolonisten."

Kolonisten ja, die niet tot de eerste bewoners behoorden, zoals jij beweert, maar de oorspronkelijke bewoners dar verjaagd en vermoord hebben en zich die gebieden wederrechtelijk hebben toegeëigend.


"de realiteit is dat ALLE minderheden (niet enkel de blanken, maar evengoed de San en de KhoiKhoi) daar een precair bestaan hebben en gediscrimineerd worden"

Eens; maar dat is geheel iets anders dan dat er (zoals in het onderliggende artikel en door diverse forumgangers hier) sprake zou zijn van white genocide zoals hier beweert wordt.

1
56 NKreaguurder

@55
Zie @56

1
57 NKreaguurder

@53
Nederig vraag ik uwe heiligheid excuses voor mijn onbeschijfelijke onbeschoftheid.

sarc.off/question

2
58 Jan met de korte achterlul

@53
Iets specifieker:
- die gratis tip van @16 wil nog niet zeggen dat ik daar zelf naar gezocht heb
- daarbij, ik mag zoeken en lezen wat ik zelf wil
- en iedere site die u niet bevalt bestempelt u als ultra-rechts, lees uw eigen plempsels maar eens na
- inmiddels heb ik mijn eigen tip opgevolgd en verschrokken van de toestanden in Zuid-Afrika die al heel,lang aan de gang zijn

2
59 Jan met de korte achterlul

@56 "Gelukkig voor mij is de deelname van extreem-rechts aan NK en het aantal extreem-rechtse blogjes welke jullie hier delen verre van een afspiegeling van de verhoudingen in de echte wereld, waar extreem-rechts zich voornamelijk manifesteert in omgevingen waar nauwelijks allochtonen wonen (vissersdorpjes e.d.) en in volksbuurtkroegjes; beide soorten locaties probeer ik zoveel mogelijk te mijden."

Och och och wat een vooroordelen weer.

0
60 Benno

"Ondanks de corruptie komt de ANC top niet in de buurt van die 10%.
Hooguit de president en 1 of 2 ministers. meer echt niet."

Iedere zwarte miljonair daar heeft op de een of andere manier een connectie met het ANC, google de bovenstaande namen en de rest van de top 20 maar erop na. Natuurlijk zijn er ook nog de nodige blanke kapitalisten uit de extractie economie (mijnbouw, enz.) die net als hun vriendjes van het ANC de belangen van buitenlandse investeerders dienen ten koste van de bevolking om zichzelf te verrijken. DAT is momenteel de politieke situatie in Zuid Afrika en menig ander Afrikaans land. Dat de boeren tot die kapitalistische bovenklasse zouden behoren is ronduit lachwekkend en getuigt van weinig inzicht.

"Kolonisten ja, die niet tot de eerste bewoners behoorden, zoals jij beweert, maar de oorspronkelijke bewoners dar verjaagd en vermoord hebben en zich die gebieden wederrechtelijk hebben toegeëigend."

Best, maar een zwakke debat techniek om daarmee om de hete brei heen te blijven draaien. Ik meet echter niet met twee maten: als iemand met een zwart kleurtje dat doet dan vergoeilijk je het.

"maar dat is geheel iets anders dan dat er (zoals in het onderliggende artikel en door diverse forumgangers hier) sprake zou zijn van white genocide zoals hier beweert wordt."

Wat precies wel of geen genocide is ligt juridisch erg moeilijk, vraag maar aan de Armenen, Congolezen en Namibiers die kunnen erover mee praten. Maar in Zuid Afrika wordt wel aan enkele belangrijke voorwaarden daarvoor gedaan: 1. een regering die openlijk oproept een bepaald volk/etnische groep te vermoorden (het Boerevolk), kijk de youtube video's die ik eerder gepost heb erop na: de ANC topmannen roepen het in de meest duidelijke bewoordingen, van dat voornemen wordt geen enkel geheim gemaakt. 2. Een bevolking die de oproep van de regering te harte neemt en deze uitvoert op de meest gruwelijke manieren. Dat ook de rest van de bevolking slachtoffer is van misdaad en corruptie veroorzaakt door wanbeleid vanuit die regering, veranderd niets aan die feiten.

0
61 Benno

@56 Overigens is geschiedenis nooit zwart-wit. Door overpopulatie zagen boeren zich te ontrekken aan de kaapkolonie en zich verder landinwaarts te vestigen. Op zeker moment leidde dat tot confontaties met bosjemannen, waarbij de VOC deze boeren geen ondersteuning meer gaf omdat zij de Nederlandse heerschappij niet meer erkenden: zij waren vrijburgers. Immigranten, maar geen kolonisten meer. Toen later de Zoeloes en Xhosa met een goed georganiseerde krijgsmacht vanuit het Noorden het huidige Zuid Afrika binnen vielen kwam het weer tot confrontaties met de Boeren. Dat resulteerde in een lange strijd om het land. Met de komst van de Britse kolonisten leidde dat tot een oorlog op twee fronten (de Boerenoorlogen), waarbij de boeren zichzelf gedwongen zagen om naar onherbergzamere plekken te trekken (de grote trek). Onder Britse heerschappij werden zowel de Boeren, de Xhosa en Zoeloes gedwongen om zich onder centralistisch Brits bewind te schikken. Met de val van de apartheidstaat werd dit een Zoeloe/Xhosa bewind. Maar nog steeds vormen de Boeren net als onder Brits bewind een onderdrukte minderheid. Feit is dat al die volkeren het land al honderden jaren op het land wonen en deze generatie in heel die geschiedenis geen enkel aandeel heeft gehad. Wat rechtvaardigt dan de oproepen tot haat en moord jegens het Boerenvolk vanuit het ANC?

0
62 Benno

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Statushouders ook in de wachtrij

Goed plan. Achteraan aansluiten, zoals het hoort.. Wie het nog heeft meegemaakt, weet, dat vroeger de Molukkers ook in kampen en barakken werd...

9 minuten geleden geplaatst door Strongoli

soapbox
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@8 Het probleem is dat ze dan niet bij de dodenherdenking moeten staan gezien hun eigen slogan....

9 minuten geleden geplaatst door soapbox

Hendrianus
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@16 Neem even een bakje koffie. ...

12 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@10 Het is de avond dat Bosma een krans gaat leggen en daar is dat protest tegen. Dat protest kan alleen maar op die avond. Dat dat protest op d...

14 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

LoydMorris
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@14 Mooi zo. . . Deden wel meer gluiperige Nederlanders tijdens de bezetting. ...

14 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@13 "koningsdag" Da's waar ja, dank je. ...

15 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@12 "Lul" Schelden? Op de man spelen? Beledigen? → wangedrag.Gemeld! ...

17 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Strongoli
GeenStijl: ZoekZoek! Deze bankmedewerker

Wie zulke types nu nog aanziet, voor een te "vertrouwen bankmedewerker", is niet meer van deze tijd en wel erg goedgelovig....

18 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Hendrianus
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@11 Die keppeltjes kermis is voor koningsdag bedacht. Dat niet Joodse mensen daar dan mee voor lul gaan lopen. ...

18 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

NK. App
Nikki Tamboli PornTori Black OnlyfansNekopoi.caeeGorditas XxxxxFreeones VideosBig Ass Anal LatinaAlliebabyxxStormfederHoneymoon PornHot Bhabhi Ki GandNude Spanish WomenLong Tongue BlowjobThe Huns YelloeXnxx Indian Hot GirlHd Xx ComX Bihari VideoStars 717Granny Swallows CumKeezmociesAngelina Castro AnalWalking Nude In PublicFemme Nue En ImageDeepfakes PornosPorn DlXxx English PictureTs FoxxxySofia LomeliCowgirl NudJapenese BdsmTwpornsterDesi Bhabhi XvideoReal Ife CamPorn MaestrasMasaje NuruStrip Chat LiveWwwxxx Video SLeague Of Legends R34Full Hd Full Sex VideoPorntubesPqndamoviesGrindr HookupHotwife VidiosPorn MixInteractive Porn GameFrre Asian PornMaturetube ComOmegeulXnxx BilackBangla Panu VedioAva Adams Full VideosFree Porntube MatureSex Hd OnlinePorn On YoutubLana Rhodes PovXxxtubePornos X-rated MoviesReal Sexy XxxPussysNaked RedditXxx Mom BraMorganna NudeStrike Patrol PornMelintubeLacey Claire Rogers NudeJana Kramer NudeBelesa FilmsDemon HentiaMasturbate AmateurGingerfever89 NudeRikka Takarada HentaiElleblack OnlyfansSanxxxBhosdiKatsuni PornNadhiya NudeDesi Bur ComWettmelons Onlyfans LeakedXmomentumxMaserati BoobsMrs. MischiefGay Sex Video IndianBeautiful Mom XnxxMens DicksLavendersnowePeter North MoviesMangahentai FrBlack LesbianpornoPhoto Sexe GratuitFamily XvideoPictures Of Beautiful Nude WomenRoom Service Porn VideosStormi MayaSunny Leone Xxx PictureHot HornyInfluencers Gone QildStefania MafraEnily BloomNaked Girls SexSex2Small Pennis Sex VideosBest Forced PornLily Mo Sheen NudeCougth PornAlexacollins NudePeppa Pog PornTamil Bf ComPornhub Carmen LuvanaFree ChubbypornLesbian Porn ArtFind Porn StarTiktok 18 ExisteXxx CainaHailee Steinfeld Sex ScenePoen HunKajal Agrawal NudeEvil Angle ComJav Wife English SubCarmel BbwEscorts Porn StarsBest Twitter LeaksThroater.comPornostar VrZvideozTina HargitayHot Porn CartoonSony Leoni XxxX Porn Video IndianBengali Bengali Blue FilmXvideo VilageNude Women AtheletesNusist PornAerith'sBbw Anal SoloFootjob HandjobXxx GrialsSkler SnowAmerican PirnSexy Video FakingModel Sex TapeBig Tits JaponesTwin IncestPetiteboobsMister DeepfakeIndian College Students PornAngel Youngs BlowjobAdultworkukWww Xvedieos ComDevar Bhabhi BfPron ViduoSex Videos Samantha