door Havermout in Binnenland  ·  282 Reacties

  • 16
  • 2781x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Alle religies zijn in de kern geschift en intolerant.

2
251 DaStef

In principe is het merendeel van de religieuze extremisten tegen alles en nog wat. Het wordt tijd dat de normale mensen zich uitspreken tegen religie want ze zijn allemaal op hetzelfde sprookje gebaseerd.

2
252 niet-alles-geloven

@249 Helaas geven gelovigen alleen om anderen als die anderen hun leven leiden op de manier die de gelovigen goedkeuren, zoals dit artikel ook weer eens laat zien. Noch gelovigen noch atheisten hebben heel veel reden om zich op de borst te slaan en zich op te werpen als moreel superieur.

1
253 Attercopus

Ik begrijp niets van de commotie.
Bij vrijwel elke krant kun je als adverteerder een flyer laten mee bezorgen aan de abonnee's.
Lijkt me helemaal niks mis mee. We hebben toch vrijheid van meningsuiting? Of is die niet van toepassing als het over homo's gaat?

4
254 PFL

@254 Zeker, deze krant mag flyers meesturen (mits ze niet in strijd zijn met de wet), en andere mensen hebben het recht om daar wat van te vinden. Die vrijheid werkt twee kanten op.

0
255 Attercopus

@254 Vrijheid van meningsuiting heeft ook grenzen, bijvoorbeeld als de vrijheid van mening in het geding komt.

Je mag vind ik niet zeggen dat de intolerante islam/sharia/andere extreme stromingen van de religie moet heersen, want als die heerst heb je geen vrijheid van meningsuiting meer.

0
256 blind fury

* Verwijderd door de redactie *

257 Captain Hero

@25 + jaaaaaa namelijk dat dat eerste wel gebeurt in Nederland en dat tweede niet.

0
258 Utrecht_83

@257

Moeten wij daarom maar refohaat door de vingers zien?

1
259 Pegasus

@254 Paradox van tolerantie. Als je intolerante mensen hun gang laat gaan dan blijft er van de tolerante samenleving uiteindelijk niets over.

0
260 Boelie123

@260 . Deze reli's geven hun mening en op zich zie ik daar niks mis mee.
Persoonlijk vind ik het ook walgelijke posters maar ik vind niet dat ze weg moeten. In een vrij land als het onze moet je ook zulke posters mogen ophangen.
En een ieder mag dan zelf uitmaken of hij Suitsupply gaat mijden als de pest of er juist 2 extra pakken gaat kopen. Dat is nou zo mooi aan vrijheid. Die geldt voor iedereen.

Op zich wel met je uitspraak eens dat vrijheid nooit absoluut kan zijn. Maar de grenzen ervan staan toch echt wel redelijk goed in de wet beschreven (100% lijkt me onmogelijk).

3
261 PFL

@254
@261

Vrijheid van meningsuiting houdt ook in dat je kritiek op een mening mag geven.

0
262 Pegasus

@262 . Inderdaad. Niets op tegen.

1
263 PFL

Gelijk verbieden die hoedjes op zondag. Aanstootgevend vind ik het.. Zucht.

3
264 Oebie

* Verwijderd door de redactie *

265 Captain Hero

@261 ik vind persoonlijke elke reclame-uiting walgelijk, maar dit is er eentje in de minst erge categorie. Reclame maken door je product te associëren met liefde en affectie vind ik beter te verteren dan met geweld, domheid, snelheid of hebzucht. Maar goed, ieder z’n ding.

0
266 Attercopus

@228 In de desktopversie staat rechts "25 procent van de moslims is voorstander van het homohuwelijk, bij protestanten is dat 72 procent, bij orthodoxe protestanten 44 procent en bij niet-gelovigen is dat bijna 90 procent."
Ik zie nu echter dat de 2 niet is meegeplakt. Copy paste fout mijnerzijds, mijn excuses.

1
267 De Haring-ingenieur

@230 Zie @267

U quote alleen over een bepaalde ectreme groep binnen een groep. Maar hemels breed gezien, er staat ook namelijk:
"Rooms-katholieken, leden van de grootste protestantse kerk, de PKN, en buitenkerkelijken zijn hebben geen enkel probleem met homoseksualiteit: 95 procent vindt dat homo’s en lesbiennes moeten leven zoals ze willen."
Dus over het geheel is er maar een hele kleine groep die er problemen mee heeft.

1
268 De Haring-ingenieur

@254

En als het nu een rare Imam is of een moslima die een uitspraak over integratie doet. Gelden er dan andere regels?

Natuurlijk mogen ook die reli-gekkies hun mening uiten, maar kijk niet gek op dat daar dan commentaar op komt, dat doet u immers ook, ook dat is vrijheid van meningsuiting. de werkt namelijk 2 kanten uit.

1
269 DaStef

@225 Dat maakt hen nog geen mensenhaters. Maar volgens u is blijkbaar iedere politieke tegenstander een mensenhater.
Nou dan mag ik ook stellen dat alle stemmers en leden van GL ook mensenhaters zijn, consequent zijn dan maar he. Om maar even een dom voorbeeld te noemen.
Kortzichtige gedachte natuurlijk. En dat weet u zelf ook wel natuurlijk. U moet alleen ophouden door andere mensen te demoniseren door ze weg te zetten als mensenhaters.

0
270 De Haring-ingenieur

@270

Geen antwoord dus. Ik vraag het nog eens: Als die christelijke partijen geen hekel hebben aan homo's, waarom stemmen ze dan tegen gelijke rechten voor homo's?

0
271 Pegasus

@271 Volgens hun partijprogramma zijn zij niet tegen homo's maar tegen het homohuwelijk.
https://visie.eo.nl/2017/03/segers-homoseksuelen-welkom-bij-de-christenunie/

1
272 De Haring-ingenieur

@241 Ik wil helemaal niets opleggen, ik wil juist af van het het onderdrukken van moslima's aan de hand van regels in de Koran. Dat jij een voorstander bent van deze vorm van vrouwenonderdrukking is natuurlijk een heel ander verhaal.

Een moslima kan een hijab niet uit vrije wil dragen, uit eigen overweging, omdat er in de Koran staat dat zij zich MOET bedekken. Ergo, als er niet in de Koran had gestaan dat een moslima zich moet bedekken, dan had nu geen enkele moslima een hijab gedragen.

2
273 Bluth

@240 Ik zal het ook maar tegen jou zeggen, maar ook jij zal dit feit wel weer uit de weg gaan.

In de Koran staat dat de moslima zich moet bedekken, als een moslima een hijab draagt is dat om deze regel. Dan kan je dus niet meer spreken van vrije wil, eigen keuze, maar van dwang. Het onderdrukken van vrouwen.

Jij beargumenteert dat we in dit land vrij zijn om een geloof te belijden zolang dit maar binnen de perken van de wet is. Rituele slacht moet jij dus geen enkele moeite mee hebben, en met een mogelijk verbod hierop moet jij héél veel moeite hebben. Anders ben je met twee maten aan het meten.

En natuurlijk "zeiken" mensen die het onderdrukkende karakter van de hijab aan de kaak stellen, want vrouwenonderdrukking uit naam van de islam moet gewoon kunnen natuurlijk.

1
274 Bluth

@240 Trouwens, met dat "willen opleggen" ga je ook weer schromelijk de mist in.

Ik wil de hijab niet verbieden, een moslima mag van mij gewoon een hijab dragen. Maar schrap dan de verplichting uit de Koran, zodat het geen vrouwenonderdrukking meer betreft. Het gaat mij dus niet om het kledingstuk, maar puur om het onderdrukken van vrouwen middels dit kledingstuk.

1
275 Bluth

@272

Dan ben je toch tegen gelijke rechten voor mensen van hetzelfde geslacht die een relatie hebben.

0
276 DaStef

@274 ik vind het onzinnig om kledingstukken zoals een hoofddoek, keppeltje, zwarte hoed, lange rok, of Nikes te verbieden. Er zijn allerlei kledingstukken waarbij (al dan niet religieuze) groepsdruk een rol speelt, of zou kunnen spelen. Ik ben ook niet voor een betuttelende overheid die zich achter de voordeur met ieders persoonlijke leven gaat bemoeien. Als een groep meer vrijheid wil moet dat vanuit die groep zelf komen, en niet vanuit buitenstaanders die hun normen aan iedereen willen opleggen. Als er vanuit de groep de wens tot meer vrijheid komt (zoals de SGP-vrouwen die mee willen doen in de politiek), dan kan de rest van het land daar steun aan geven. Gelukkig is er in dit land een hoop mogelijk, maar gun andere mensen ook de vrijheid om hun leven te leiden zoals zij dat willen, en niet zoals jij dat wil.

@275 je kunt niet iets schrappen uit een religieus boek (dat kunnen alleen totalitaire heersers binnen hun invloedssfeer). Je kunt wel een boek anders interpreteren. Gelukkig zijn de meeste reli’s wel zo flexibel dat ze niet alles letterlijk nemen. Zag trouwens laatst op TV dat bij een woestijnstam in de Sahara de mannen hun gezicht bijna helemaal moesten bedekken, en de vrouwen niet, en dat de vrouwen daar de beslissingen nemen. Volgens mij ook moslims.

0
277 Attercopus

@277 u heeft het over het Toeareg volk.
Hoe islamitisch die zijn weet ik niet maar inderdaad is daar sprake van een matriachale structuur.
Het is trouwens opmerkelijk hoe overal ter wereld mannen denken te moeten bepalen hoe de wereld dient te functioneren. En daarbij maakt het niet uit of men een religie of een andere doctrine gebruikt om zich te verantwoorden.

0
278 streek
279 Civ

Zei hij tegen zichzelf...
Ik bedoel natuurlijk @277 .

0
280 Civ

@278 @279 ik bedoelde de Toeareg, en volgens wiki zijn ze moslim. De mannen bedekken de onderkant van hun gezicht en de vrouwen niet. De Fula had ik niet op de radar, maar ik zal de links eens lezen.

0
281 Attercopus

@276 Klopt helemaal, maar dat wil nog niet zeggen dat je dan meteen een intense haat naar je medemens hebt. Zoals een bepaalde reaguurder altijd doet laten geloven. Demoniseren noem ik dat.

0
282 De Haring-ingenieur

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
rebo
Aziatische hoornaar nu in heel Nederland, in het zuiden niet meer uit te roeien

@3 Je vergat nog om de Japanse duizendknoop als een alles overwoekerende invasieve exotische plant te benoemen Betty. Geeft niet, ik help je wel...

2 uur geleden geplaatst door rebo

Graaier1000
Staatssecretaris: Blij dat er geen kabinet-Wilders I komt

Ik ben blij dat Erik van der Burg weldra niet meer regeert....

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Rinze
Amerikaanse Senaat blokkeert afzettingsprocedure tegen minister van Binnenlandse Veiligheid Mayorkas

De republikeinen beschuldigden hem er zelfs van een antisemitische pro Hamas aanhanger te zijn terwijl hij de zoon is van Joodse Holocaust overl...

3 uur geleden geplaatst door Rinze

Bleke Betty
Opa (70) bezorgt familie nachtmerrie door ontucht met kleinzoon

Die mogen nooit meer vrij komen. Vuile smeerlappen. Wat afgrijselijk als zoiets je gezin overkomt. Wat ik hen gun levert een ban op, maar dat ...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Stoltenberg roept NAVO-landen op om eigen wapenvoorraad aan Oekraïne te leveren

En we moeten allemaal doodsbang zijn dat de Russen ons binnen komen vallen... :D Maar toch al onze wapens aan dat maffia land sturen... Misschi...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
COVID infections are causing drops in IQ and years of brain aging, studies suggest | CBC Radio

Niet zo gek ook als je bedenkt dat je zuurstofopname naar beneden keldert. Nooit fijn voor je hersenen. Hoewel dat niet wordt genoemd in het art...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Aziatische hoornaar nu in heel Nederland, in het zuiden niet meer uit te roeien

Lekker, de ene na de andere akelige soort uit het buitenland komt hier maar binnen. Ook de Killer Bee, een experiment want zwaar uit de hand is ...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Door wetswijziging staan bedrijven in de rij om asielzoekers aan te nemen

Ik zie het met belangstelling gebeuren. Ik ben benieuwd. Ik weet nog dat ze zgn zo graag wilden werken en er een bouwonderneming hen een baan ...

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Media zetten rap in verkeerd daglicht: “Muziek wordt gezien als de oorzaak van geweld”

@4En vergeet de computergestuurde echo-stemmetjes niet. Ook van die 'non-muziek' Zo kan je zelfs een dooie nog een liedje laten kraaien....

4 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Strongoli
Bizarre oproep van gastimam moskee Amsterdam: ‘Moslims moeten Joden haten’

Zolang dit soort haatpredikers niet worden aangepakt, is het een illusie om te denken, dat moskeeën en islamitische scholen zich netjes aan de ...

4 uur geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Webcam Sex ChatSeal Pack Porn VideoForex Bf VideoLena The Plug SoloFiona Adventure Time PornGay Muslim.pornMelhores Sites PorniKate Upton NaketXnxx Mom RepRough Throat FuckNaomi SorayaHot Mallu Sex VideoFreestream PornNipple SuckingLatina Doggy StyleRed Tub SexTeenies Porn HdDoujin.moeLive Nude WebcamsPorn MamieAsian Girl BlowjobEbony Squirt PornViewgalsKristina Rose AnalLesbian Anal StrapoSexy Video Hot HdCooking XxxComputer XxxWww Borwap ComBlowjod PicsMom And Son Xxx HindiJapenese PornMaking Love PornosMegan Eugenio PornActrices X FrancaisesX VideoscomKitty CamBritney Griner NudeKuwait SexSajini VideosLesiban Rape PornSexy Titts PicsTaylormade Breast ExpansionXxx DeshiGhoda Wala Blue FilmAnton Harden AnalCamversittyInfluencers With OnlyfansVerashiaGay Brazilians PornBrady Love PornWwe Paige NudesCandy ElexaHard To Swallow - Chloe SurrealRiri NanatsamuriMother And Son Sexy Video HdGemma Arterton Nude NakedGayboystubBrother And Sister Xxxii VideoHindi First TimeJackandjill OnlyfansTrik PatrolTemari SexGrinding On PillowPornstar EscortsWww.chaturbate..comClassical Vintage PornFrance VidcapsGirlswayPorn MociVer Video De Sexo GrátisBoxer PornhubThreesome FfmVagina FuckXxx OralAnal Gaping PornOyo PornMarathi Sex SexTamil Teen FuckSexmovieshdGaly DivaPornstarblowjobBj TortureXx VediossFemdom PornCockhold CaptionsHeated Affairs.comGem Jewels XxxGuys In SpeedosBobs SexHindi Sexy Movie Full HdBest Teen PornstarsKerala Mallu Hot VideosNhentai.Glory Hole Swallow Full VideosKomal Bhabhi XxxEscort SearchScat FapAsia Cosplay PornFreakabrittSexy Nicki MinajKristen Strwart NudeGibiasmrSister Sister PornNude RiktoksBigger Boobs PornXxxspanishCrstal LustHampster Free PornChristy Love NudeHentaitkBlacknwhitecomicsKashmiri Girls NudeLisa Ann SpankbangSusujpgKerala New Porn VideosDeepika Padukone Sex SceneWww Bengali Porn VideoSexygirlsPorn GallrryNomes Japoneses EngraçadosCamsurdfFiesta PornBusty BrunettesShraddha Kapoor Hot PicsSexx Hot VideoRachita Ram SexyElsabvbyyPornos UcraniaBukkake TitsSax Video Full HdAngela White NakedTen Sex XxxXxx Video SealNude Beach OrgyJavfullmovieFake Cops PornPastor PornHitomi LqXxxporno MujeresLuna RivalLasbian Porn PicsEbony MilfFutanari AnimePorn Videos Download NewGrup PornosuGonewildcoupleLiterotica ComUnbirthPublic Jerk Iff