Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © ANP XTRA

7 procent meer hartinfarcten door omschakeling naar zomertijd

Met de omschakeling naar de zomertijd hadden we vannacht een uurtje minder slaap. Artsen waarschuwen dat dat uurtje wel degelijk een invloed heeft op onze gezondheid. De eerste dagen na de omschakeling zijn er namelijk zeven procent meer hartinfarcten. Experts raden dan ook aan om vroeger in bed te kruipen en genoeg beweging te nemen in de frisse buitenlucht.

82 reacties

  • robert roovers

    6 jaar geleden
    afschaffen die zomertijd,energie besparend??? nada weg ermee
  • Dominique Vanacker

    6 jaar geleden
    Ocharme de zeemannen die op schepen varen tussen Europa en VS. Elke dag 1 uur of een half uur schiften.
  • Loesje Vranken

    6 jaar geleden
    Wat is het belangrijkste??? Minder elektriciteit betalen of een goed mensenleven zonder maag- slaap- en metabolische problemen?? De keuze is vlug gemaakt voor de mens en dier.
  • Jan Delafontaine

    6 jaar geleden
    Blijkbaar een trend om het zomeruur te bashen. Ik hou van de zon en van LICHT, niet alleen op zomeravonden maar elke dag. En als het een uur langer licht is, mag het zomeruur voor mij nog heel lang blijven bestaan. Zij die liever na het avondjournaal reeds in het pikdonker zitten : niets weerhoudt u om gewoon binnen te blijven !
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Volksverlakkerij. Als ik 's nachts één uur niet kan slapen ga ik dan ook een hartinfarct krijgen ? die duizenden reizigers naar andere werelddelen met 10 uur verschil gaan die allemaal een hartinfarct krijgen ?