Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Kleurrijk eten is niet alleen mooi, maar ook erg gezond

Fel, feller, felst. Kookboekenschrijfster Joke Boon (57) ontdekte dat kleurrijk eten niet alleen decoratief is, maar ook gezond. Ze tovert het liefst een regenboog op tafel met paarse salades, groene yoghurt en gele soepen.

  1. Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’
    PREMIUM

    Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’

    Het lijkt wel alsof we steeds zieker worden. Bijna zestig procent van de Nederlanders kampt met een chronische aandoening. Toch is er ook goed nieuws: steeds meer aandoeningen zijn beter te behandelen of zelfs te voorkomen. Daarnaast is er ook veel wat we zelf kunnen doen om het risico op ernstige ziektes te verkleinen. Een huisarts, kankeronderzoeker en immunoloog over hoe reëel het is om angstig te zijn.