U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Politiek
  • 53
De politiek had het zo mooi bedacht. Amsterdammers moesten verhuizen naar Almere. Schone lucht, mooie natuur, snelle verbindingen met de hoofdstad via weg en trein en vooral ruimte en huizen. “Das war einmal “!De realiteit en de gevolgen van deze politieke misrekening en de gevolge ...

ongeveer 1 jaar geleden door Febee

REAGEER MET EEN EMOJI
5
3
2
37

Uhh sorry mijn 98 was voor @80

101 Truffelaar    
ongeveer 1 jaar geleden door Truffelaar
1
Meld

@99 Zeg dat maar tegen trallatrol in 77
Tijd dat hij/zij van de roze wolk afvalt en snapt dat niet alles gratis is de grote mensen wereld

102 Ikke44    
ongeveer 1 jaar geleden door Ikke44
2
Meld

@92 Dat klopt helemaal wat je zegt, het heeft met urgentie te maken. Mensen die dakloos zijn hebben dezelfde urgentie als statushouders, met dat verschil dat de landelijke overheid Gemeentes onder druk zetten om statushouders binnen een bepaald termijn te huisvesten en daar ook geld voor krijgen.

103 B55    
ongeveer 1 jaar geleden door B55
1
Meld

@92
*zucht*
Het gaat erom dat een statushouder hier in NL nog steeds met voorrang een huis krijgen incl. alle toeters en bellen. En dat daardoor de wachtlijsten voor de autochtoon langer wordt en dat staat ook héél duidelijk in de linken die ik u heb gegeven. En hou u bij die feiten en ga niet over brand, onzin en daklozen beginnen. Als zij dezelfde rechten zouden hebben als daklozen waarom zijn er dan een dikke honderdduizend daklozen in NL? Ik zie die statushouders niet over straat zwerven, dat zijn v.n.l. autochtonen en illegale migranten

U bent niet in staat om feiten die u niet aanstaan tot u te nemen, dus laat ik het er verder bij en laat u derhalve maar even linksch leggen.

104 Bleke Betty    
ongeveer 1 jaar geleden door Bleke Betty
1
Meld

@103
Ze hebben geen bord voor hun kop, ze zijn het bord! Ik vind het goed en ga mijn energie vandaag verder niet aan die zuigende trollentroep verspillen. Fijne dag nog question

105 Bleke Betty    
ongeveer 1 jaar geleden door Bleke Betty
1
Meld

@104 +++++++++

106 B55    
ongeveer 1 jaar geleden door B55
1
Meld

Tijd voor Deens beleid:
Zoek eerst maar werk, recht op sociale huisvesting volgt pas daarna !

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2224187-nationalistische-koers-moet-deense-sociaaldemocraten-redden.html

107 Gandalf    
ongeveer 1 jaar geleden door Gandalf
0
Meld

@104 Feit is dat een woningzoekende zonder woning voorrang krijgt op een woningzoekende die een woning achterlaat. De wachtlijsten op de woonmarkt bestaan al decennia en zijn van ver voor de toestroom van asielzoekers. Maar nu krijgen asielzoekers de schuld van die achterstand die is gecreeerd door rechts woonmarktbeleid. Nadat de corporaties in 1996 zijn verzelfstandigd is de sociale woonvoorraad gekrompen van 60% begin jaren 90 naar 30% nu. Dat is een halvering! Is dat ook de schuld van die stoute asielzoekers? Of is dat gewoon neoliberaal uitbuitbeleid waarbij liberale uitvreters zoveel mogelijk willen verdienen aan primaire levensbehoeften?

Ik zeg het laatste. Die asielzoekers kunnen er niks aan doen dat die sociale woonvoorraad is gehalveerd, de VVD en D66 wel.

Maar dat zijn natuurlijk de feiten die u niet wilt zien en dan gaat u anderen verwijten dat ze niet het hele verhaal vertellen. Die 80.000 ingereisde asielzoekers zijn niet de oorzaak van de woningnood, zij zijn het slachtoffer ervan. De daders, de neoliberalen, geven zoals altijd de slachtoffers de schuld van de ellende die die neoliberalen zelf veroorzaken. Ook Geertje Wilders wil de sociale woningbouw niet rechttrekken. Nee natuurlijk niet, zo houdt hij zijn domme verwijtende electoraat in stand.

Ze moeten zich diep gaan schamen.

108 Hollander1967    
ongeveer 1 jaar geleden door Hollander1967
19
Meld

@100 En hoe groot is het aandeel 'beroeps autochtone bijstand trekkers' in verhouding tot allochtonen? Niet heel groot, dunkt me.

Ik zeg niet dat je op afkomst of religie moet discrimineren, dat slaat nergens op, maar het lijkt me prima om nieuwkomers de eerste vijf of tien jaar geen uitkering te geven. Werkloosheid importeren is te idioot voor woorden. Er is niet eindeloos veel geld om mensen te onderhouden.
'Moeilijk doen' lijkt me dus wel degelijk op zijn plaats.

109 Yisrael    
ongeveer 1 jaar geleden door Yisrael
3
Meld

@100 Ach daar hebben we het weer
"Juf hij doet het ook" totaal niet relevant
omdat er een aantal autochtonen te lui is om te werken geen reden om das massaal kanslozen uit Afrika te gaan importeren

110 Ikke44    
ongeveer 1 jaar geleden door Ikke44
3
Meld

@110 Die mensen zijn hier niet gekomen om te werken. Het zijn geen arbeidsmigranten die de nederlandse arbeider van de markt moeten verdringen zoals de turken en marokkanen die door VVD en CDA zijn binnengehaald, de afgelopen decennia hebben gedaan.

Dit zijn vluchtelingen die voor hun leven moesten vluchten. In ieder beschaafd land worden die mensen opgevangen en zelfs in landen waarvan nederlanders vinden dat die minder beschaafd zijn dan hier zoals griekenland en turkije.

111 Hollander1967    
ongeveer 1 jaar geleden door Hollander1967
16
Meld
112 Hollander1967    
ongeveer 1 jaar geleden door Hollander1967
7
Meld

@111 "Dit zijn vluchtelingen die voor hun leven moesten vluchten"

Hoe eens op met die onzin man !
Ik kom er elke dag zo'n 30 van hun tegen, geen 1 er van is gevlucht.

113 B55    
ongeveer 1 jaar geleden door B55
1
Meld

PVV draait in Almere al sinds 2010 mee. Prachtig bewijs van de nutteloosheid van de PVV.


@113 Ergo, dan zijn het geen vluchtelingen. Die zijn inderdaad ook niet zo massaal aanwezig dat u er dagelijks 30 tegenkomt.

114 E.Meel    
ongeveer 1 jaar geleden door E.Meel
18
Meld

@102 . Ik leef niet op een grote roze wolk. Niets is gratis en als je toeslagen of een uitkering krijgt wordt dat betaald door anderen. Elke werkende betaald hier in meer of mindere mate in mee. Hoewel ik zeker geen riant inkomen heb vind ik het geen enkel probleem om bij te dragen aan diegenen, die door welke omstandigheden dan ook, het wat minder hebben. Helaas zijn er altijd mensen die er misbruik van maken. Of die misbruikers nu net nieuw in ons land zijn of gewoon autochtone misbruikers zijn, het komt op het zelfde neer: Iemand anders betaald.

115 Tralalala    
ongeveer 1 jaar geleden door Tralalala
8
Meld

@111 Die mensen zijn niet over 1 kam te scheren.
Mooi verhaal vandaag op RTL Nieuws,

''Hij heeft nog maar een jaar nodig om zijn studie rechten af te ronden. Maar van de gemeente waar hij woont - Rotterdam - moet de Syrische vluchteling Ous Haidar aan de bak. "Ik heb de gemeente al een paar keer gevraagd om me te kunnen focussen op mijn studie. Maar dat is steeds afgewezen." Ous heeft zijn bijstandsuitkering nu maar opgezegd""

116 E.Meel    
ongeveer 1 jaar geleden door E.Meel
17
Meld

Ze komen hierheen omdat er in hun eigen land weinig toekomst is. Dat is wat anders dan dat ze gevlucht zijn zoals vastgelegd in het VN vluchtelingen verdrag. Volgens dat verdrag zijn het dan geen vluchtelingen.

117 B55    
ongeveer 1 jaar geleden door B55
1
Meld

@113 Ah, u werkt bij de IND ?

118 Hollander1967    
ongeveer 1 jaar geleden door Hollander1967
13
Meld

@117 Als het geen vluchtelingen zijn, krijgen ze sowieso geen huis.
Ergo, aperte nonsens.

119 E.Meel    
ongeveer 1 jaar geleden door E.Meel
18
Meld

Woningbouw en -beleid en de problemen die er zijn, bestaan in Nederland al heel lang.
Wellicht dat men daarom in grote steden linkser is gaan stemmen, rechts heeft bewezen de problemen in tientallen jaren niet op te lossen.

120 E.Meel    
ongeveer 1 jaar geleden door E.Meel
16
Meld

@117 Syrie was een prachtig land d met een fantastische toekomst voor haar bevolking. Totdat natuurlijk de VS steun ging geven aan Terroristen euhhh 'rebellen'.

Voor de oorlog in Syrie kwam geen enkele van uw 'gelukszoekers' uit syrie. En dan beschuldigt u mij ervan onzin te verkondigen. Kijk gewoon eens naar de feiten, man!

121 Hollander1967    
ongeveer 1 jaar geleden door Hollander1967
13
Meld

@111 Als je hier niet bent om bij te dragen, heb je hier niets te zoeken. Waarom zouden wij hun werkloosheid moeten financieren. Zeg het maar. Wat mij betreft komt heel Syrië hierheen voor hun veiligheid, als ze er maar voor zorgen dat ze zichzelf onderhouden. Ik ben die mensen in geen enkel opzicht wat verplicht en medelijden betaalt de rekeningen niet.

Ze willen hier wel asiel, naar omdat ze zielig zijn, hebben ze - volgens jou - ineens niet dezelfde plichten als ieder ander in een samenleving... Dat is pure flauwekul. Kijk, helemaal prima als links haar eigen hobby zou financieren, maar ik moet er ondertussen ook aan meebetalen. Ik moet verplicht mijn geld afstaan voor andermans ellende... Alles om maar 'beschaafd', 'medemenselijk' en 'correct' te zijn - waar ik toch vooral mezelf en mijn directe omgeving belangrijk vind. Die vluchtelingen zullen mij een fuck interesseren.

Elke cent die naar een vluchteling of asielzoeker gaat, kan ook worden geïnvesteerd in infrastructuur, milieu - dat soort dingen. Lijkt me veel nuttiger besteed.

122 Yisrael    
ongeveer 1 jaar geleden door Yisrael
4
Meld

@111 Klets toch niet zo dom
Die zijn hier om in een hangmat te komen liggen dat is alles

123 Ikke44    
ongeveer 1 jaar geleden door Ikke44
6
Meld

@110 . Begrijpend lezen is uw ding niet. Waar pleit ik voor het ongelimiteerd toelaten van kansloze Afrikanen? Of welke bevolkingsgroep dan ook?

124 Tralalala    
ongeveer 1 jaar geleden door Tralalala
10
Meld

@119 "Als het geen vluchtelingen zijn, krijgen ze sowieso geen huis.
Ergo, aperte nonsens. "

Onzin, als je uit bepaalde landen komt krijg je al automatisch een verblijfsstatus en als je uit een land komt waar geen oorlog is dan krijg je gemakkelijk door wat leugens te vertellen ook een verblijfsstatus. Zelfs mensen die geen paspoort hebben krijgen hier een verblijfsstatus.

125 B55    
ongeveer 1 jaar geleden door B55
2
Meld

@122 Goh, ben ik u weer net voor met mijn reactie @121 he?

Laat de VS zich maar gewoon met zijn bondgenoten terugtrekken uit irak, afghanistan maar zeker uit Syrie.

En laten we dat land ontdoen van amerikaanse mijnen die die terroristen daar overal hebben neergelegd.

Dan kunnen syriers weer gewoon terug naar huis in plaats van hollandse arbeiders te verdringen op de arbeidsmarkt. En volgens alle idioten hier zijn dan de wachtlijsten op de woningmarkt ook opgelost!

Kijk nou, een simpele oplossing toch. Gaat u dat even vertellen aan Rutte en zijn NAVO terroristen.

126 Hollander1967    
ongeveer 1 jaar geleden door Hollander1967
9
Meld

@124 Begrijpend lezen is dus wel mijn ding
Naar welke reactie verwijs ik dus

"ongelimiteerd toelaten van kansloze Afrikanen? Of welke bevolkingsgroep dan ook?"
Juist dus

127 Ikke44    
ongeveer 1 jaar geleden door Ikke44
4
Meld

@121 Ik heb het niet over Syrie man.

128 B55    
ongeveer 1 jaar geleden door B55
2
Meld

@126 Waarmee ben je me voor dan? Die reactie heeft werkelijk niets te maken met mijn uiteenzettinkje, waar je verder ook totaal niet op reageert. Voor niets al doe moeite gedaan dus... lol.

Klopt ook niet eens wat je daar zegt, maar goed dat vind ik verder niet zo'n interessante discussie. Het gaat hier om Nederland.

129 Yisrael    
ongeveer 1 jaar geleden door Yisrael
4
Meld

@127 . Ik heb zorgvuldig mijn reacties doorgelezen maar ik snap nog steeds niet wat u met uw reactie @127 bedoeld. Het zal aan mij liggen maar ik zou enige uitleg van uw kant zeer kunnen waarderen.

130 Tralalala    
ongeveer 1 jaar geleden door Tralalala
4
Meld

@128 Nee, we hebben het over aaalllll die andere vluchtelingen. Het leeuwendeel van de vluchtelingen komt uit syrie. Maar daar hebben we het nu ineens niet meer over.

@129 Vluchtelingen moeten worden opgevangen en zoveel mogelijk in de eigen regio. Maar ze gaan hier niet de nederlandse arbeider van de arbeidsmarkt verdrukken. Daar heeft rechts de grenzen al voor opengezet naar het oostblok. Die syriers moeten bij voorkeur terug en tot die tijd vangen we ze op maar ze gaan niet nederlandse arbeiders verdringen. Want dat is iets dat rechts graag wil.

131 Hollander1967    
ongeveer 1 jaar geleden door Hollander1967
9
Meld

@131 En iedereen die in nederland werkt, krijgt het CAO-loon. In de Schoonmaak, in de tuinbouw en waar dan ook. Dus ook vluchtelingen die hier evt. zouden willen werken, doen dat tegen het CAO-loon. Maar vluchtelingen zijn hier niet naartoe gekomen om te werken maar voor hun veiligheid.

Kijkt u nog een keer naar deze reportage van 1vandaag. Dan ziet u waarom ze vluchten en niet terug kunnen. Ze willen dolgraag naar hun vaderland maar de VS en hun bondgenoten hebben ze daaruit verjaagd. En dat is iets waar u niet op ingaat.

https://eenvandaag.avrotros.nl/item/naar-raqqa-zonder-brabant-te-verlaten/

132 Hollander1967    
ongeveer 1 jaar geleden door Hollander1967
15
Meld

@130 Standaard tactiek van een aantal wegkijkers hier
Als een misstand is en er is er een artikel voor dan wijzen naar een andere soortgelijke

Zoals zodra er weer een moslimaanslag is beginnen over Breivik

133 Ikke44    
ongeveer 1 jaar geleden door Ikke44
3
Meld

@132 Fout dus zie de oost europese vrachtwagenchauffeur constructies
Iedereen zou het minimumloon moeten krijgen idd

134 Ikke44    
ongeveer 1 jaar geleden door Ikke44
3
Meld

@132 Ook onzin dat ze niet terug kunnen dan gaan ze toch
Uit Irak komen ze ook nog steeds binnen
Een aantal vlucht voor de islam dat is alles en de rest voor gratis geld

135 Ikke44    
ongeveer 1 jaar geleden door Ikke44
4
Meld

@131 Niks moet. Het is maar net wat je jezelf aanpraat.

Van mij hoeven die mensen ook helemaal niet terug, waarom dat nou weer. Als ze hier een leven weten op te bouwen, zijn ze van harte welkom. Dat moeten ze dan wel zelf doen wat mij betreft. Moeten reguliere migranten ook.
Verdringing van de arbeidsmarkt zie ik geen probleem in. Waarom zou een autochtone Nederlander meer recht hebben op een baan dan een migrant of vluchteling.

Als jij en je ideologische medestanders zo graag mensen opvangen, be my guest, maar ik betaal liever niet mee aan die onzin.

136 Yisrael    
ongeveer 1 jaar geleden door Yisrael
6
Meld

Wachttijd op een sociale woning in Almere voor U 8 jaar ! Voor een statushouder 6 maanden !

Status heb ik al mijn hele leven wel, maar geen sociale woning in Almere voor blanke mij.

137 Wil je niet weten    
ongeveer 1 jaar geleden door Wil je niet weten
1
Meld

Ik begrijp niet, dat de PVV, de grootste partij in Almere, daar geen stokje voor heeft gestoken.

138 sockknitter    
ongeveer 1 jaar geleden door sockknitter
5
Meld

@132 Het is ook niet de juiste thread om daarop in te gaan. En van mij hoeft helemaal niemand überhaupt terug. Ze moeten of hun eigen broekriem ophouden, of links moet haar eigen hobby betalen. Daar gaat het hier om. Niet over Amerikanen, Fransen, Britten, Russen, Iraniërs, Turken en Syriërs die dat land de vernieling in hebben geholpen.

139 Yisrael    
ongeveer 1 jaar geleden door Yisrael
8
Meld

@139
Denk jij dat Groen Links enigszins succesvol zou zijn als die droeftoeters hun eigen broekriem moesten ophouden? Laat de subsidie op kansloze projecten ophouden en het ziet er ineens heel anders uit!

141 Al    
ongeveer 1 jaar geleden door Al
1
Meld

@77 U bedoeld met nieuwkomers, alle nieuwkomers, dus ook de gelukzoekers?
Over echte vluchtelingen hoeft geen discussie gevoerd te worden en zorgt ook niet voor een probleem. Daar gaat om maar om een heel klein deel dat we makkelijke aankunnen.

142 Johnboy    
ongeveer 1 jaar geleden door Johnboy
1
Meld

Zolang partijen als groenlinks d66 etc blijven roepen er kan nog meer bij zal dit probleem blijven bestaan. De bevolking zal moeten inschikken net als langer doorwerken om de nieuwkomers van hun natje en droogje te voorzien zullen de werkenden langer moeten doorwerken. En als ik naar het stemgedrag van de bevolking kijk zal het alleen maar erger worden.

143 de kikker    
ongeveer 1 jaar geleden door de kikker
1
Meld

De Nederlandse bevolking met 1 paspoort zijn verworden tot 2e rangburgers. Discriminatie in eigen land en dat kan allemaal maar.

144 DONKEY R    
ongeveer 1 jaar geleden door DONKEY R
5
Meld

Hoe zit het dan met de wat van minder kwaliteit zijnde tijdelijke huisvesting voor statushouders, opdat ze niet de woningmarkt voor de sociale huursector verder doen vastlopen. Dit is echt niet te geloven en een teken dat er ook snel bijgebouwd moet worden. Wachttijden van jaren zijn gewoon veel te lang en mensen, die zien dat statushouders voorgetrokken worden, terwijl ze nog lang moeten wachten op een geschikte woning zijn terecht gefrustreerd.

De overheid doet weer waar deze goed in is. Verdeel en heers.

145 Nos Calan Gaeaf (s7p)    
ongeveer 1 jaar geleden door Nos Calan Gaeaf (s7p)
0
Meld

De Nederlandse belastingbetaler mag zich kapotwerken opdat de vluchtendende "kansenparels" een mooie gratis ingerichte woning krijgen.....

146 Undertaker    
ongeveer 1 jaar geleden door Undertaker
2
Meld

woningnood bestaat al van voor WOII

147 Grootmoeder    
ongeveer 1 jaar geleden door Grootmoeder
3
Meld

@146
Bleef het bij die mooie gratis ingerichte woning? En de meute vraagt waar de populariteit vandaan komt aangaande Wilders?

148 Al    
ongeveer 1 jaar geleden door Al
1
Meld

@114 : Dat is ook niet zo moeilijk als de rest in Almere de PVV tegenhoudt:
https://www.trouw.nl/home/in-almere-is-een-ding-zeker-pvv-blijft-buiten-het-college~ae5713f1/

149 TonAlias    
ongeveer 1 jaar geleden door TonAlias
1
Meld

Daarom heb ik in Goes gestemd op een partij die het omdraait. Gelijke monniken gelijke kappen. Geen voordeel voor statushouders. EN bij het aanvragen van een uitkering vloeiend Nederlands praten zonder tolk. Immers je moet begrijpen wat de ambtenaar zegt en ook in staat zijn te kunnen werken zonder Engels of een andere taal te praten. Integratie

150 Jan met de korte achternaam    
ongeveer 1 jaar geleden door Jan met de korte achternaam
1
Meld

Minder dan een derde van de sociale woningen ging naar voorrangs kandidaten in Almere en dat zijn dus niet alleen vluchtelingen. En dat dus in een piek jaar. Dus van die acht jaar heeft het overgrote deel niets met vluchtelingen te maken. Zo oerdom om met het vingertje naar vluchtelingen te wijzen ipv naar de verantwoordelijken in de politiek.

151 Utrecht_83    
ongeveer 1 jaar geleden door Utrecht_83
11
Meld

@147

aanvulling:
niet dan?

iedere regering heeft 't nagelaten genoeg woningen te bouwen!

voor de zgn 'eigen' bevolking
en nu is er een pluk 'nieuwe' bewoners

domweg expres of per ongeluk?

152 Grootmoeder    
ongeveer 1 jaar geleden door Grootmoeder
0
Meld

Daar komt vanzelf oorlog van.

153 samcash    
ongeveer 1 jaar geleden door samcash
13
Meld

@139 Dit is weldegelijk 'de juiste thread om hier op in te gaan'. Linkse partijen hebben de vluchtelingenstroom niet veroorzaakt. De asielzoekers 'komen van rechts' met hun aggressie miltair ingrijpen in die regio.

Wat was er gebeurd als de VS en hun roofidioten niet onder valse voorwendselen irak binnen waren gevallen? Dan waren er helemaal geen vluchtelingen geweest uit die regio. Maar er was nog steeds woningnood geweest omdat rechtse partijen het verdommen om publieke voorzieningen te betalen van ons belastinggeld en bijv. huizen te bouwen.

U doet nou net alsof rechts hier geen schuld aan heeft en dus geen verantwoordelijkheid hoeft te nemen. Lekker hypocriet!

En ja, linkse mensen zijn mondialer en meer gericht op het welzijn van de mens en minder op korte termijn vernietiging en winst. Dat is het verschil tussen ons.

154 Hollander1967    
ongeveer 1 jaar geleden door Hollander1967
8
Meld

Slechts 8 jaar?
Waarom krijg je daar zo snel een huis?
Ik sta na 8 jaar in Arnhem op de 65ste plek bij onaantrekkelijke flatjes.

155 Aunti    
ongeveer 1 jaar geleden door Aunti
1
Meld

3 miljard voor allochtonen in de bijstand; voorrang op huisvesting etc. De yassers, jopen en sympathisanten zien dat het goed is...............

156 Tiidmasine    
ongeveer 1 jaar geleden door Tiidmasine
2
Meld

@149 Dat heeft de PVV toch echt aan zichzelf te danken.
Kijk en huiver.
https://www.youtube.com/watch?v=_P3K_2KjEEg
Ongeveer vanaf minuut 10.
PVV-ers aan het woord.

157 sockknitter    
ongeveer 1 jaar geleden door sockknitter
4
Meld

@154 Volgens mij houd ik in mijn posts niemand verantwoordelijk; noch links noch rechts. De schuldvraag heb ik het immers niet over. Ik heb het over de gevolgen en hoe daarmee te dealen. Van mij hoeft links echt geen 'verantwoordelijkheid' te nemen hoor. Punt is alleen dat ze dat zelf nogal graag doen (met andermans geld).

Je gezeur op de VS vind ik offtopic en selectief. Geopolitiek is zo simpel niet en het is niet van belang voor de gevolgen waarmee wij te maken hebben.

158 Yisrael    
ongeveer 1 jaar geleden door Yisrael
8
Meld

@155 omdat geen hond in Almere wil zitten. Een karakterloos nieuwbouw dorp. Enige plek zowat in Nederland waar stad serieus achter de naam staat. Want anders zou je twijfelen. Krappe onnagedachte straten. Veel te vol met hangjeugd op skatebordjes, wietrokende spijbelende bontkraagjes, Het vervoer stopt rond 2200 al. De bus dan. De trein is ook kneiter vroeg klaar. Waarschijnlijk omdat de machinisten er het liefst rond die tijd doorheen willen racen dan er daadwerkelijk willen stoppen. Er is verder weinig in Almere, geen hoge school, geen universiteit. Het ligt veel te dicht bij Amsterdam. De prijzen voor zowel huren als kopen zijn te hoog voor wat je krijgt en als je er al kom tte wonen kom je te wonen in Klein IStanbul, Klein Mekka of Marrakeh. Ligt eraan waar je terecht komt.

159 student1255    
ongeveer 1 jaar geleden door student1255
3
Meld

@159 gelukkig een azijnpisser minder in Almere

160 Mo[re]Slim.Al[er]t    
ongeveer 1 jaar geleden door Mo[re]Slim.Al[er]t
16
Meld

Geestelijk gehandicapten die alleen mogen gaan wonen hebben ook voorrang overigens.

161 Schildpad    
ongeveer 1 jaar geleden door Schildpad
1
Meld

Jullie vergeten de inrichting wat dat tuig ook nog krijgt van mijn belasting geld

162 knorkokkie    
ongeveer 1 jaar geleden door knorkokkie
4
Meld

Klinkt als onzin...

163 Bullet108    
ongeveer 1 jaar geleden door Bullet108
9
Meld

@162 kregen ze niet de inrichting van de gemeente?

164 student1255    
ongeveer 1 jaar geleden door student1255
1
Meld

@154 "
Wat was er gebeurd als de VS en hun roofidioten niet onder valse voorwendselen irak binnen waren gevallen? Dan waren er helemaal geen vluchtelingen geweest uit die regio. "

Niet uit die regio maar wel zoals nu uit Afrika. En de meesten die hierheen komen komen uit Afrika.

165 B55    
ongeveer 1 jaar geleden door B55
1
Meld

@165 Hier heb je de cijfers van 1 week geleden.
https://www.coa.nl/nl/over-coa/bezetting/personen-in-de-opvang-uitgesplitst-naar-leeftijd-en-land-van-herkomst

Do the math! en zie zelf hoeveel mensen er uit de VS oorlogsgebieden komen en hoe relatief weinig echt uit afrika komen. En ja Libie ligt ook in afrika maar dat zijn toch echt NAVO interventie vluchtelingen. Maar blijf het maar ontkennen hoor.

Zoals steeds kloppen je aannames niet en moeten anderen mensen je maar blijven corrigeren.

Weltrusten!

166 Hollander1967    
ongeveer 1 jaar geleden door Hollander1967
3
Meld

WAT ?? zo lang ?? 6 maanden ?? schandalig gewoon

{sarcasme off}

167 Roomboterbabbelaar    
ongeveer 1 jaar geleden door Roomboterbabbelaar
1
Meld

Wacht al 5 jaar nu een één kamer woning met niet eens een aparte slaapkamer ... maar betaal wel de hoofdprijs

168 RonMVV    
ongeveer 1 jaar geleden door RonMVV
0
Meld

@168 Moet ik je nog een zaag sturen?

169 oeioeioei    
ongeveer 1 jaar geleden door oeioeioei
4
Meld

@169 Dat kwartje valt niet ... wat moet ik met die zaag ?

170 RonMVV    
ongeveer 1 jaar geleden door RonMVV
1
Meld

@170 tralies doorzagen van je eenpersoonsappartement zonder aparte slaapkamer...

171 oeioeioei    
ongeveer 1 jaar geleden door oeioeioei
3
Meld

@171 HAHAHAHAHA Zo erg is het nu ook weer niet ... maar veel groter dan een cel ook niet

172 RonMVV    
ongeveer 1 jaar geleden door RonMVV
1
Meld

@157 Prachtige documentaire over hoe de PVV haar kiezers en het volk bedriegt.

Alle PVV-ers even kijken. Keiharde bewijzen van het kiezersbedrog door de VVD.
Iedere keer weer.

De Islamhaatfilm is gewoon de volgende zet in deze reeks.

173 Hollander1967    
ongeveer 1 jaar geleden door Hollander1967
4
Meld

@165 . Afghanistan en Syrië liggen niet in Afrika.

174 E.Meel    
ongeveer 1 jaar geleden door E.Meel
5
Meld

Ik begrijp ook niet dat NL meer in de hoogte gaat bouwen. We hebben misschien niet de beste grond voor wolkenkrabbers maar er moet toch wel een oplossing zijn.

175 Amrock    
ongeveer 1 jaar geleden door Amrock
0
Meld

@175

De vraag is groter dan het aanbod.
Als er ineens duizenden kansparels via Turkije / Italie hierheen komen heb je al snel een probleem.

En het eigen volk maar toezien hoe alles vergeven wordt aan de 'nieuwe nederlanders'.

176 Destroyer    
ongeveer 1 jaar geleden door Destroyer
1
Meld

Het vijandbeeld woekert er in ieder geval prima bij. En dat was uiteindelijk de bedoeling.

177 Commodus    
ongeveer 1 jaar geleden door Commodus
3
Meld

Is mischien een stomme gedachte maar waroom moeten al die statushouders in Randstad gaan wonen terwijl er genoeg steden zijn waar hele woonwijken worden afgebroken omdat er niemand wil wonen!?

Bijvoorbeeld gemeenten in Zeeuws-Vlaanderen, Zuid-Limburg en Noord- en Oost-Groningen daalt het aantal inwoners tot 2040 met 16%.
https://www.tweedekamer.nl/debat_en_vergadering/uitgelicht/krimp-en-bevolkingsdaling178 fricare    
ongeveer 1 jaar geleden door fricare
0
Meld

Waarom moeten die statushouders in de randstad wonen? genoeg andere plaatsen buiten de randstad waar er woningen zijn toch?

179 Rattocasi    
ongeveer 1 jaar geleden door Rattocasi
3
Meld

De meeste Nederlanders kunnen toch bij vrienden of ouders wonen tot ze een woning krijgen. Die illegale statushouders hebben toch ook huisvesting nodig en die hebben hier geen familie en vrienden.

180 niet-alles-geloven    
ongeveer 1 jaar geleden door niet-alles-geloven
1
Meld

Artikel 1 van de grondwet . Gelijke behandeling is zeker niet van toepassing als het over Nederlanders gaat. Die domme figuren kunnen best 8 jaar wachten. Die zijn toch zo mak als schapen en doen niks. Beter snel al die aggressieven een huis geven want daarmee voorkom je risico's.......

181 PFL    
ongeveer 1 jaar geleden door PFL
1
Meld

Dit land is veraden en verkocht door de politiek van groen links D66 PVDA STEMMERS

182 knorkokkie    
ongeveer 1 jaar geleden door knorkokkie
0
Meld

@179

Nederlandse bedrijven zijn steengoed in het aanleggen van kunstmatige eilanden , maak er maar een voor hen...

Met bedrijfjes / winkels etc.
Eens kijken of ze hun eigen broek kunnen ophouden

183 Vageali6888    
ongeveer 1 jaar geleden door Vageali6888
0
Meld

@178

Ja maakt daar een heel goed punt !!

++++

184 Vageali6888    
ongeveer 1 jaar geleden door Vageali6888
0
Meld

Het artikel gelezen en op de één of andere manier bekruipt mij het gevoel dat het niet willen/kunnen integreren en aanpassen aan Westerse waarden en normen, ONZE schuld is. WIJ doen niet genoeg, WIJ moeten realistisch zijn en WIJ moeten investeren.

Maar natuurlijk....Diepe zucht

185 Katte_kop    
ongeveer 1 jaar geleden door Katte_kop
0
Meld

We laten al decennia zo veel nieuwkomers toe (voornamelijk niet westers..) , zo veel dat we iedere paar jaar een stad als Zwolle erbij moeten bouwen...

En dat iedere paar jaar weer (!!) Bizar

186 Vageali6888    
ongeveer 1 jaar geleden door Vageali6888
0
Meld

Hoe kun je de politiek in godsnaam nog serieus nemen als diezelfde politiek gelukzoekers ongebreideld meer rechten en minder plichten geven dat de eigen inwoners? En kan iemand mij uitleggen waarom deze gelukzoekers meer rechten en minder plichten krijgen dan de eigen inwoners die toch dagelijks zorgen voor de belastingen, het economisch klimaat enzovoorts?

187 nostradamus666    
ongeveer 1 jaar geleden door nostradamus666
0
Meld

@184 Er zijn partijen in de tweede kamer die die verdeelsleutel aan de orde hebben gesteld. Dat zou ook een mogelijke oplossing in zich meebrengen.

De PVV hoort niet bij die oplossingszoekende partijen.

188 Hollander1967    
ongeveer 1 jaar geleden door Hollander1967
5
Meld

@188 Dat noemt men zwammen !

189 Jan van Gent    
ongeveer 1 jaar geleden door Jan van Gent
1
Meld

De prijs voor immigratie wordt, zowel economisch als cultureel , niet in de villa- maar in de volkswijken betaald.

190 Black65    
ongeveer 1 jaar geleden door Black65
1
Meld

@104 "Ik zie die statushouders niet over straat zwerven, dat zijn v.n.l. autochtonen en illegale migranten"

Die autochtonen noemt men ook wel zwervers ... die hebben een keus maar willen niet.

191 Mo[re]Slim.Al[er]t    
ongeveer 1 jaar geleden door Mo[re]Slim.Al[er]t
11
Meld

@144 is dat een nieuwe sociale klassen - "Nederlanders met een (1) paspoort" ..?

Moeten wij zij door de zomer helpen? Worden ze bedreigd? Wat?

192 Mo[re]Slim.Al[er]t    
ongeveer 1 jaar geleden door Mo[re]Slim.Al[er]t
11
Meld

@186
Ja, en idd elk jaar een complete stad want het gaat niet alleen om woningen maar ook om de infrastructuur, de scholen, de wegen, het OV, de parkeerplekken, huisartsen, ziekenhuizen, speelplekken, parken, sport faciliteiten, buurthuizen, moskee natuurlijk, overheid-loketten enz. enz.
Gisteravond toevallig in het nieuws, dat er vorig jaar 2 miljoen m2 opslag en distributie centra's zijn gebouwd rondom de wegen. 2 miljoen m2.... wat eerst groen was. En dat gaat nog veel grond opslurpen want men wil de busjes en vrachtwagens ed. uit de steden (straks ook de dorpen) verwijderen dus moet alles vanuit depots worden gehaald en gebracht, allemaal grond wat extra verbruikt wordt! lekker groen, dat groen volbouwen. Overal maar de naam Groenweg geven want er blijft geen groen over.

https://nos.nl/artikel/2224301-nederland-pakhuis-van-noordwest-europa-barst-uit-zijn-voegen.html

193 Bleke Betty    
ongeveer 1 jaar geleden door Bleke Betty
0
Meld

9 jaar geleden toen ik mij inschreef als woningzoekende kwam ik dit soort klaagberichten op het oude discussieplatform op nujij.nl. Niks is veranderd alleen het geklaag is toegenomen hahahaha. Ik woon inmiddels niet meer in Nederland, heb een baan in het VK en woon bij familieleden om de kosten wat beetje onder de controle te krijgen, want in het VK ga je helemaal kapot schrikken van de huizenmarkt die verziekt is door Aziatische Britten van Indiase roots. In 2014 een 6 kamer huur woning op de vrije markt koste per maand 1750 pond en nu anno 2018 betaal je het dubbele ervoor. Er wordt voor een 2 persoons slaap kamer 600 pond per maand betaald waar je in Nederland voor een 2 kamer appartement mee van kunt huren.

194 Maizemerize    
ongeveer 1 jaar geleden door Maizemerize
0
Meld

@194

''...op nujij.nl tegen.'' Verbetering

195 Maizemerize    
ongeveer 1 jaar geleden door Maizemerize
0
Meld

Als alle moslims met een dubbele nationaliteit worden gestript en uitgezet, komen er zeker 200.000 huizen vrij.

196 GermenR    
ongeveer 1 jaar geleden door GermenR
1
Meld

@196 En als je dit met PVVers doet waarschijnlijk nog meer. Maar aangezien we hier mensenrechten hebben zal dat niet gebeuren.

197 Wetenschappertje    
ongeveer 1 jaar geleden door Wetenschappertje
3
Meld

@197 Er is geen mensenrechtenverdrag dat het afschaffen van de dubbele nationaliteit, en het vervolgens uitzetten van ongewenste vreemdelingen verbiedt. LOL... en dat noemt zich wetenschapper.

198 GermenR    
ongeveer 1 jaar geleden door GermenR
2
Meld

@196 . Klopt aardig, ik ben voor.

Maar hoe lang denken deze jongeren dat de babyboom generatie op een woning moest wachten, dat was echt niet korter hoor, je was al blij als je die 8 jaar op de zolderkamer van je ouders kon doorbrengen.

De jongeren zouden eens moeten weigeren om op een jaar contract te komen werken.
Zij accepteren maar alles van deze werkgevers kom daar maar eens tegen in opstand.

199 corretje    
ongeveer 1 jaar geleden door corretje
0
Meld

Uit "geennieuws.com", zegt mij genoeg.

200 Bart Boudewijn    
ongeveer 1 jaar geleden door Bart Boudewijn
3
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
‘Fascistische en gevaarlijke’ spe...
De overwinningsspeech die FvD-leider Thierry...

1 dag geleden door Shit...Fan...WhatAMess

Forum alsnog nog groter geworden dan VVD ( 13...
Een hele goede morgen? Terwijl u een uiltje l...

1 dag geleden door Moskowfiets

Universitair docent suggereert dat Thierry Ba...
Althans, daar lijkt het met zijn reactie op h...

1 dag geleden door retecool

FvD-voorman Baudet ageert in speech tegen &ls...
De grote winnaar van de provinciale verkiezin...

1 dag geleden door Aardbezie

Geen zetels voor Denk
In de voorlopige uitslag behaalt DENK geen en...

1 dag geleden door Cody


ADVERTENTIE


Laatste reacties
purelogica
( Video ) Ellian uit zorgen over eenzijdighei...
Ik luister in de auto wel naar radio 4. En je...

minder dan een minuut geleden door purelogica

Münchhausen
Trump draait een dag nadat ze zijn aangekondi...
We kunnen hier met z'n allen natuurlijk lache...

minder dan een minuut geleden door Münchhausen

Dirk2137
stille tocht Utrecht...
@123, LOL...

1 minuut geleden door Dirk2137

rolle
Exclusief - geheim kabinetsdocument onthult d...
@5Moet je echt schelden om nog gehoord te w...

1 minuut geleden door rolle

Realisme graag!
Alsjeblieft, 10 doden ......
@28 Zet je er ook even bij hoeveel mensen e...

1 minuut geleden door Realisme graag!

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig