We moeten onszelf tegen de Staat beschermen (opiniez.com)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Inter in Economie  ·  47 Reacties

  • 31
  • 908x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

De staat is een criminele organisatie die niets met de gewone man op straat heeft behalve dat die leeg geplukt kan worden en hun vrijheden beknotten om zo macht over hen te krijgen.

7
1 eigenmening

Daar heb je stoere burgers voor nodig en die hebben we niet en zal dit ook geruisloos afgeschaft worden.

5
2 Voorzittershamer

@1
dat mensen dat niet door hebben kan maar die zeggen tegen ons dat we complotters zijn .

7
3 ongelovenloos

En daarom is het gelukkig dat die sleepwet er niet doorheen komt en weggestemd is.
En denk nu niet dat de banken niets aan het contante geld verdienen daar er over iedere transactie betaald word.
Niets is gratis.Daar het afstorten van geld met een sealback voor de ondernemer ook geld kost.

3
4 Eindpenthode

@4

Die wet gaat er gewoon komen hoor,men zal en komma hier en daar zetten en dat zal het zijn. Straks als mensen cash betalen zal ze meegedeeld worden dat het niet aangenomen mag worden.

2
5 Voorzittershamer

Ik zei tegen mijn manager tijdens een gesprek over uitbetalen van loon, dat ik het niet erg zou vinden om mijn loon in de hand te krijgen, hierop zei hij dat dat 150 euro per keer zou kosten en dat die kosten voor mij zou zijn.

Hierop was mijn antwoord dat ik dan eigenlijk 150 euro te weinig krijg, want toen het via de bank werd ingevoerd is dit niet verrekend, wat winst voor het bedrijf is.

Mijn manager keek me raar aan en begon over wat anders.

3
6 garriet

Dit is een ramp voor oudere mensen en mensen die gebudgetteerd zijn. Veel mensen krijgen wekelijks een budget van 40 euro b.v. en als ze dat in handen krijgen dan kan je zien hoeveel er over is. Als alles op een pasje staat is het totale overzicht kwijt. Misschien dat er apparaatjes komen waar je dan je pasje in stopt en waar je dan je saldo op kan zien?

@4 vaak pin ik ook bij de benzinepomp extra die man is dan blij dat hij van zijn geld af is zei hij

Verder wat de sleepwet betreft heeft de politiek al direct aangekondigd ( zeker 4 lijsttrekkers en ministers) dat ze nu in de sleepwet enkele niet cruciale punten gaan aanpassen en dan alsnog er door duwen net als toen bij het oekraine verdrag. Dus om de nee stemmers tegemoet te komen veranderen ze een paar punten. Misschien dat het medisch beroepsgeheim iets beter beveiligd word. Een paar details gaan ze aanpassen de rest niet.

1
7 Jan met de korte achternaam

Contant geld mag nooit verdwijnen nu niet en in de toekomst niet en deze vrijheid en veiligheid moet altijd naast een digitale transactie blijven bestaan.
Contant geld heb je in handen digitaal niet, er zal maar weer eens zware crisis komen banken liggen plat of failliet dan sta je met lege handen als contant er niet meer is.
Het voordeel van contant je kunt handelen je vrijheid geen bemoeial geen volgsysteem met contant geld je bent als burger voor de 100% eigen beheer over je zuur verdiende centen aan contanten wat je er ook mee doet.

0
8 Billiger

@8 Jij lijkt nog te denken dat de overheid er is om het leven van de burger beter te maken.

0
9 thestranger

@9 Inderdaad. Lagere overheden willen nog wel es ten dienste staan van de burger maar politici, bestuurders en hogere ambtenaren zien de burger als hun vijand of hun melkkoe.

Een week geleden plaatste ik het volgende over de overheid:

Op het moment dat een grote groep mensen bij elkaar leeft/woont heb je iemand nodig die de boel organiseert. Wordt dat uiteindelijk een organisatie dan gaan op een gegeven moment de belangen van zo'n organisatie zelf prevaleren boven de redenen waarom zo'n organisatie is opgericht: om de bevolking te dienen. Dezelfde reden waarom e.e.a. mis gaat bij goede doelen organisaties: wanneer je het helpen van mensen professioneel gaat aanpakken loert het gevaar dat de belangen van de organisatie en vooral z'n directeur belangrijker zijn dan het hulp verlenen.

1
10 Conradijntje

@8 Het gaat gewoon verdwijnen, helaas is er niemand die een vuist maakt.
En daarna word iedere baby gechipt, gewoon verplicht.

Je beseft toch wel dat wij als kuddedieren worden gehouden.

1
11 Positivo

Een referendum over contant geld zullen we in ieder geval nooit krijgen nu ze ons monddood hebben gemaakt in dit land,..

Dat de mensen massaal op lokale partijen hebben gestemd betekent dat er totaal geen vertrouwen meer is in de Nederlandse democratie vanuit de regering.

0
12 iedereen heeft recht op mijn mening

Alleen onsterfelijkheid blijft, gechipt of niet...

2
13 shym

Het contante geld gaat verdwijnen in de wereld. De mens wordt compleet afhankelijk gemaakt van een digitaal betaalsysteem. En als er dat systeem is is de beheersing van de individuele mens van wieg tot graf compleet. Dan is ons hele leven digitaal bepaalpaar en volgbaar. Dan zijn we allemaal slaven geworden. Zonder dat zelf in de gaten te hebben. Dan zijn we er weer ingetuind, ondanks al ons inzicht en intelligentie. We menen dan vrijheid gewonnen te hebben maar zijn afhankelijk gemaakt van een systeem waaraan ontsnappen niet meer mogelijjk is.

Tegen die tijd gaan we het nog eens hebben over bepaalde gedeeltes uit boeken die door sommigen hier altijd heel triomfantelijk als sprookjesboeken worden afgedaan.

Nog enkele jaren. Dan zullen we het er bij leven en welzijn eens over hebben. Over sprookjes.
Laten we tot die tijd maar eens rustig kijken wat er nog allemaal staat te gebeuren.

0
14 De Vliegende Brabander

In deze hebben allochtone emigranten toch een voordeel, want die houden van contant geld en willen niet dat de overheid weet wat ze met dat contant geld doen en waar het vandaan komt.

1
15 Verwonderd

Gezien de reacties van velen 'Het is zo lekker makkelijk', 'Je hebt toch niets te verbergen' en de inmiddels complete acceptatie van 'alléén PIN-kassa's' ben ik erg bang dat er geen houden aan is.
Reservaat 'de vrijheid' is realiteit maar we willen het niet zien.

0
16 Seconda

Het zou oerdom zijn van de ondernemers om cashgeld uit hun winkels te bannen.
Als er n pinstoring is, kan dan ook niemand meer betalen.

0
17 Marrie

Robin de Ruiter heeft een goed boek geschreven over de Transitie en het einde van ons zelfbeschikkingsrecht

https://www.bol.com/nl/p/2018-een-wereld-zonder-contant-geld/9200000055360548/?suggestionType=searchhistory&bltgh=c9110732-052e-4db7-81e8-20029053f3a8.1.5.ProductTitle

2
18 DONKEY R

@17 Ondernemers willen dat niet maar ze zullen gedwongen worden door de banken.
Hier hebben banken en overheden hetzelfde belang hoewel overheden ook wel weten dat zwart geld de smeerolie is van de economie. Er zal schade aangericht worden aan de economie als contant geld uitgebannen wordt: werksters inhuren en veel verbouwingen gebeuren zwart.
En wat te denken van collectanten, markten de handel op Marktplaats?

0
19 Conradijntje

@19
Ja, dus ik denk dat contant geld wel blijft bestaan
Zeker in deze onveilige en wispelturige tijden, waarin de overheid telkens blijkt geeft van wanbeleid, en constant de burgers op de kast jaagt.

0
20 Marrie

@20 Uitbanning van contant geld is een kostenbesparing voor banken. Overheden hebben een haat liefde verhouding met contant geld. Onlangs waren 600 kluisjes bij ik meen een bank leeggeroofd in Brabant. Men vermoed de grootste roof ooit van 6 miljoen Euro. Waarom staat de overheid het huren van kluisjes bij banken toe als zwart geld verboden is?

1
21 Conradijntje

Mensen kom in opstand. Het wordt tijd dat wij Nederlandse burgers nou de macht overnemen over alle Overheidsinstantie. Wij laten ons niet monddood maken ook niet van Turken Marokkaan of moslims de zich hier breid maken.

0
22 Gunther

@16 "Gezien de reacties van velen 'Het is zo lekker makkelijk', 'Je hebt toch niets te verbergen' en de inmiddels complete acceptatie van 'alléén PIN-kassa's' ben ik erg bang dat er geen houden aan is."

Ik ben bang dat je gelijk hebt en toch zou ikzelf tegengas willen geven.

"Het is zo lekker makkelijk"

Vooral makkelijk om meer uit te geven dan je eigenlijk zou moeten doen.
Geen direct overzicht nl.

" Je hebt toch niets te verbergen"

Wie heeft er nooit iets "zwart" laten doen?
Tuinonderhoud, kleine reparaties of huishoudelijk hulp b.v. zijn voor de gewone man "wit" immers niet te betalen en laten we het maar niet hebben over een (klein)kind wat toestoppen zonder meteen de fiscus op je dak te krijgen.

"en de inmiddels complete acceptatie van 'alléén PIN-kassa's' "

Dat is gelukkig, nog iets waar we als consument nog enige invloed op hebben.
Alleen pinkassa's dan ben ik weg.
In ieder geval voorlopig nog mogelijk om elders inkopen te doen.

0
23 Mappie

Nederland wordt en tweede DDR door VVD CDA D66 DENK CU SGP PvdA stemmers.

0
24 Gunther

@23 "Alleen pinkassa's dan ben ik weg."

Dat is niet de keuze van de ondernemer. De bank maakt het straks (na al) onbetaalbaar om contant geld in te wisselen en dan moet de ondernemer wel overstappen op alleen pinkassa's.

0
25 Conradijntje

Stapje voor stapje leveren we alles weer in wat onze ouders en voorouders hadden opgebouwd.

0
26 thestranger

@25 question Misschien toch aan te raden de kosten voor lief te nemen, liever dan toegeven aan?

0
27 Mappie

@23 Ja krijgt je kleindochter automatisch een belastingaanslag als je 25 Euro op haar rekening hebt overgemaakt op haar verjaardag of je mag belasting gaan betalen vanwege de oude spullen die je op Marktplaats hebt verkocht enz enz.

Ik denk echter wel dat burgers dan heel inventief worden en op ruilhandel overstappen.

0
28 Conradijntje

@28 "Ik denk echter wel dat burgers dan heel inventief worden en op ruilhandel overstappen."

Daar vindt de overheid dan ook wel weer een oplossing voor question

0
29 Mappie

Ruilhandel en betaling in natura wordt de toekomst , wat betreft dat laatste punt dat pas ik reeds toe met mijn buurvrouw .

0
30 El Matador

@30
En wat 'ruilt' u zoal met uw buurvrouw? question

0
31 Bleke Betty

Hetgeen u aan refereert heeft meer kenmerken van een 'deposito' dan van ruil.

0
32 Arthur2000

@31 Dat laat ik aan jouw verbeelding over question

0
33 El Matador

@28 Ik ben er bang voor. Je ziet dat mensen in Europa en ook Nederland steeds slaafser en conformistischer worden. Dat ze werkelijk alles kunnen rationaliseren. En het onderwijs wordt steeds conformistischer en vrouwelijker. Je ziet dat jongens het niet eens meer redden in het onderwijs. Omdat ze minder goed kunnen functioneren in al dat slaperige conformisme. De coijfers van de huidige prestaties van jongens zijn dramatisch. De gemende schoiol, s een meisjesschool geworden. Ook voor jongens.

De reden dat ik het zie is omdat ik regelmatig in niet Europese landen kom. Als de overheid daar iets doet dat de mensen niet aanstaat dan laten ze het er op zijn zachts gezegd meestal niet bij zitten. mensen zijn veel meer geneigd om voor zichzelf op te komen en samen te werken als de overheid niet doet wat de mensen willen. En je ziet dat het onderwijs daar wel competitief is. meer hardskills en minder indoctrinatie en conformisme.

Conclusie: Mensen gaan over op ruilhandel? Ik denk eerder dat mensen straks braaf gaan opdreunen dat contant geld racisme is.

5
34 purelogica

@32 question

1
35 El Matador

@26 Wat wij hebben opgebouwd wordt door deze regering met de voeten getreden, omdat de flapdrollen generatie van nu alleen nog maar achter het toetsenbord reageren, de toetsenbord helden!☹ Wij hebben nog verschillende keren met Wim Kok op de barricades gestaan, toen was hij nog voorzitter van de FNV.

0
36 Watts

Als contant geld verdwijnt verzinnen we wel iets van nieuwe spiegeltjes en kraaltjes...

2
37 Remkraan

@34 Mee eens dat Nederland meer conformistisch en vrouwelijker is geworden de laatste 20-30 jaar.
Ook die hele politieke correctheid, het koste wat het kost willen dat niemand in de maatschappij nog gekwetst raakt, is een vrouwelijk en weinig realistisch streven.

Ruilhandel of de uitgave van plaatselijke munten zie ik inderdaad niet in grote steden in de randstad gebeuren maar ik zie het wel in kleine dorpskernen, kleine gemeenschappen buiten de randstad.

2
38 Conradijntje

@38
Als de VVD bij schoolverkiezingen de grootste partij is geworden mag je wel eens voorzichtig gaan opperen dat ook de jeugd niet meer echt rebels is en droomt over een compleet andere samenleving en zich conformeert aan het systeem.

De jongste generatie die kiest in meerderheid voor een partij als de VVD. Wie had dat ooit gedacht.

0
39 De Vliegende Brabander

@39 Links (behalve de SP) is na de val van het communisme midden jaren negentig ook neo liberaal/ globalistisch geworden. Op economisch gebied valt er dus weinig te kiezen.
De linkse politieke partijen verzetten zich ook niet tegen een wereld regering o.l.v. coöperaties (een soort multinationals in het kwadraat) die na ondertekening van TIPP en CETA verdragen eraan gaat komen. Het neoliberalisme, waarbij alle beslissingen op zuiver en alleen geld zijn gebaseerd is er al sinds circa 1985- jonge mensen kennen geen andere maatschappij.

1
40 Conradijntje

Er zijn 2 dingen die moeten verdwijnen EU en de 1e en 2e kamer

1
41 Bollieboos

Als ik iets oprechts wil zeggen over de Nederlandse staat, de EU, het Westen (dus inclusief de VS en Israël), dan moet ik met een godwin komen en dat doe ik maar even niet.

4
42 Commodus

Overheid wil af van contant geld om macht over burger te vergroten ...

REFERENDUM!

1
43 Wil je niet weten

@41 da zijn der 3 ㋡㋡

0
44 Watts

@41 De EU is slechts het middel van multinationals en banken om hun wensen gerealiseerd te krijgen. Schaf je de EU af dan zullen ze dat via andere wegen voor elkaar proberen te krijgen.

1
45 Conradijntje

@41 waarom?

2
46 Hoofd bijzaken

Dan kan de overheid besluiten gewoon geld van rekeningen af te halen als ze dat nodig heeft. Gewoonweg griezelig. Daar kun je dan je dan niets tegen doen. Overigens zal Zuid Europa hier niet snel mee akkoord gaan daar is heel veel zwart geld in omloop en betaalt men nog veel cash. Noord Europa zal wel makkelijk gaan. Overigens heeft het IMF Europa de opdracht gegeven de weerstand tegen het afschaffen van contant geld bij de bevolking te verminderen.

1
47 Kaksaboemsa

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
RobP
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@70 Dat is een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid....

9 minuten geleden geplaatst door RobP

Rooibos
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@64 Nou nou, is een agressie regulatie training niet iets voor jou ??...

26 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Tussenderegels
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@67 ik vermoed dat rooibos bij de thee familie hoort, ofwel pickwick die al eerder verwijdert is hier....

1 uur geleden geplaatst door Tussenderegels

Tussenderegels
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@3 We gaan zien waar de Tsjechen mee komen. Vraag is of dit bij de veiligheidsdienst blijft hangen of dat het openbaar wordt....

1 uur geleden geplaatst door Tussenderegels

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@20 Als je landen niet kan aanspreken op het humanitaire oorlogsrecht dan worden de misdaden nog groter en veelvuldiger gepleegd. Wat betreft 'n...

1 uur geleden geplaatst door Hendrianus

Zie Hier
Wanstaltig! AD en Klaver BESMEREN Baudet met Rusland connectie 'Maar geen bewijs'

Is inderdaad wanstaltig Baudet had allang in een gesloten GGZ moeten zitten!...

1 uur geleden geplaatst door Zie Hier

Tussenderegels
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@57 Dat ze je er maar snel van afgooien hier. Wat een smeerlap ben je....

1 uur geleden geplaatst door Tussenderegels

Strongoli
COA: belang doorgang van 'asielhotel' Albergen is groot

@3Het wordt financiëel nòg erger:Statushouders zoveel mogelijk naar hotels, ook zonder goedkeuring gemeenten - https://nos.nl/l/2514610�...

6 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@1Rond "contacten" met Rusland, maar ook China, zijn altijd al wild-west verhalen geweest. Er zijn echter op het geheel, maar weinigen, die è...

6 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Ernstig tekort aan 'pufjes' voor astmapatiënten: 'Nul tot twee weken op voorraad'

Schandalig dit weer.Gek dat deze "tekorten" alleen maar in Nederland spelen. Ook de prijzen van medicatie, zijn in het buitenland vaak goedkop...

6 uur geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Xxx Sex HardcoreTurkish Porn MoviesTelugu Actress FuckingNude Hindi SongColor ClimaxVideos Of Prostate MassageShemalesex TubesBid Butt PornFollada A EnanaMadzisstacksTop Sex PornHot Indian Wife PornStudent Teacher Ki ChudaiPorn Videos StepdadElizabeth Gillies PornPorn Hd8kSexy PorngifsOk XnxxOdisha Xxx ComNaiomi BilasIndian Xxx BhabiJimmy MichealsNude Melissa GilbertJapanese Cheating Wife PornMeart NudeDanboourPregnant Anal PornHairynaked MenArigameplays XxxChudachudi BoyPorn ErosCartoon Simson PornLivesexDeep FistedHindi Sex Video Full HdBig Black Cock VideosSuicide GirlBihari Nanga DanceSophie Dee Sexy VideoNaughty AlyshaBrazzers In HouseHugeass AnalGender SwappornFreeporn WebsiteMaine PornXxxxxxxxxxxxxxx XxSurabhi HotPink Sex VideoDesi Masala Sex ComNaked Anime MomCartoonhentai PornXxx NegrotasDirty Talk TeensBritish BigtitsNikki Hearts PornAngela White RidingCeleberty NudesFtee Porn For WomenSexin A PoolBbw Hd Sex VideoBangla Sex PictureHolly Halston Sex VideosYaşlı Porn ONaughty In LawHairypussy PicsIpx 177August Ames TweetDoggystyle PosingReshmaxxxFollándomeLatina Teen NudesBrazzers Free VudeoTamil Sex Videos WebsiteBusty Adian PornBelleknox PornGia Derza Full VideoPorn Older Man Younger WomanEurope Beach NudeFree Hardcore PornographyHomemadeincest PornFergie NudePorn Xx Video ComTeen Impregnation PornJenahazeHindi SexyiTick-tock PornNydevistaMy Hero Academia PornBooty ShortspornWet Tshirt NudeMia CalifaLocal Bangla XMorgpueAlexa RomanFuskatoeXsxs VideoPorn Actress SexVivaathenaCelebrity Best Nude ScenesXxnxx BigKitty JaguarBeautifl Nude WomenAnanya Pandey Hot SceneBritain Sex VideosLiliana Heartsss OnlyfansBangla XxbfHot Sex JapanesHuge CumfaceBaruto NudeMeta PornPorn Black TeenagerCasadoscontosManhwa AdultoErica Cerra NudeHentaiwolfZareen Khan SexyPorn CideoSex Blood VideoPunishent PornMoroconzinaBbc Bbw LatinaKannada Aunty Sex PictureCute Romantic PornKorean Hot Romantic VideosAsslick LesbianJapanese TeenfuckLatinas NudeSoredemo Tsuma Wo AishiteruLucky Old ManPassion PronJasonluvBlack NudewomenBlowbang GirlsAnalonly PornHehtaiOnly Fas GrátisInfluencers Fonewild3d Porn ComiscPornincestNude Celeb GifRiding Cream PieTamilscandals ComBum SexLana The Plug And Jason LuvPriyanka Chopra Ka SexVillage Aunty Bathing VideoKorean Erotic SceneCelebrate NudesFilme Pornográfico TravestisRubia Porn