zaterdag 24 maart 2018

Twaalf meter hoge muur bepaalt geldprijs in zenuwslopende spelshow BankGiro Loterij The Wall

Twaalf meter hoge muur bepaalt geldprijs in zenuwslopende spelshow BankGiro Loterij The Wall
Een 12 meter hoge muur met onderaan uiteenlopende geldbedragen, groene en rode ballen die het verschil maken tussen winst of verlies, een achtbaan van emoties en een koppel dat elkaar blindelings zal moeten vertrouwen: dat zijn de ingrediënten van BankGiro Loterij The Wall. In deze zenuwslopende spelshow proberen koppels met hun algemene kennis, vertrouwen in elkaar en heel veel geluk geldbedragen te winnen die kunnen oplopen tot miljoenen euro’s. The Wall is een van oorsprong Amerikaans format dat is bedacht en geproduceerd door LeBron James, Maverick Carter, Chris Hardwick en Andrew Glassman in samenwerking met Universal Television Alternative Studio. In Nederland wordt het gepresenteerd door Winston Gerschtanowitz en is het vanaf zondag 22 april te zien bij SBS6.
De gigantische geldprijzen en de onvoorspelbaarheid van de vallende ballen zorgen ervoor dat de kijker op het puntje van zijn stoel zit. In de eerste ronde beantwoordt het koppel vijf vragen. Na elk antwoord valt een groene of rode bal langs de muur om uiteindelijk in één van de 15 vakken met geldbedragen te belanden. Bij een goed antwoord – een groene bal – wordt de winst verhoogd, en bij een fout antwoord – een rode bal – wordt het bedrag in mindering gebracht. Vanaf de tweede ronde wordt het stel van elkaar gescheiden en komt het aan op het blindelingse vertrouwen in elkaar. Terwijl de ene kandidaat in de studio de algemene kennis van zijn partner probeert in te schatten en het strategische spel met de ballen speelt, zit de ander in een geïsoleerde kamer achter de muur om de vragen te beantwoorden. In de laatste ronde komt de kandidaat achter de muur voor een enorm dilemma te staan. Er wordt hem/haar een contract met een geldbedrag aangeboden. Kiest de kandidaat voor zekerheid door het contract te tekenen of kiest hij of zij voor het bedrag dat zijn/haar partner op The Wall bij elkaar heeft gespeeld? En hoe reageren beide spelers wanneer ze elkaar weer onder ogen komen en duidelijk wordt welke keuze is gemaakt?
Winston: “Ik heb een kijkje mogen nemen in de studio van The Wall in Polen. De 12 meter hoge digitale muur heeft een enorme indruk op mij gemaakt. BankGiro Loterij The Wall wordt groots op alle vlakken. Ik kan niet wachten tot we hier in Nederland met de opnames beginnen!”
Meredith Ahr, directeur van Universal Television Alternative Studio: “We blijven weggeblazen door het ongeëvenaarde internationale succes van The Wall en zijn zeer verheugd om binnenkort in Nederland in première te gaan. Dat een nieuw wereldwijd publiek de show kan ervaren, is fantastisch.” De internationale succesformule is in 19 landen te zien. In landen als de Verenigde Staten, Spanje en Frankrijk is het uitgegroeid tot de absolute nummer één op het gebied van spelshows.
BankGiro Loterij The Wall wordt geproduceerd door EndemolShine Nederland.
Uitzending: SBS6, wekelijks vanaf zondag 22 april van 20.30 – 21.30 uur.
Bron: (foto) Talpa TV