Toeriste (25) verkracht in Dubai: zij riskeert gevangenisstraf, de daders vliegen vrolijk naar huis

© AFP

Een 25-jarige toeriste in Dubai is door twee Britse mannen meegelokt naar hun hotelkamer, waar ze haar brutaal verkrachtten. Toen ze naar de politie ging om de mannen aan te geven, werd ze echter plots zelf beschuldigd van seks buiten het huwelijk. De vrouw riskeert nu zelf een gevangenisstraf, terwijl de twee mannen ondertussen al terug thuis zijn.

nkdr

De vrouw had de twee mannen leren kennen in een hotel, waar ze haar meelokten in hun kamer. Daar vielen de twee mannen haar aan en verkrachtten haar. Toen de vrouw bij de politie haar verhaal ging doen, nam die haar echter in hechtenis op verdenking van seks buiten het huwelijk. De twee mannen zijn naar verluidt al teruggevlogen naar het Verenigd Koninkrijk.

De vrouw betaalde haar borg en verblijft nu bij een Engelse familie in Dubai, maar mag het land niet verlaten. Dat kan ook niet, want de politie heeft haar paspoort in beslag genomen. De vrouw verwacht nu meer dan 25.000 euro aan gerechtskosten om een lange gevangenisstraf te vermijden.

Een vriend vertelde aan The Sun dat de vrouw heel erg bang is. “Ze ging naar de politie als slachtoffer van een van de ergst mogelijke ervaringen maar ze wordt behandeld als een crimineel.”

Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken is bezig met de zaak en probeert de vrouw en haar familie zo goed mogelijk bij te staan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen