door Carol Fenijn in Politiek  ·  146 Reacties

  • 21
  • 1313x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@10 Dan mag jij ook mee het land uit
Geen probleem
tuig aanbidders niet nodig hier

7
101 Ikke44

@99 moet je elke keer een stroman maken? Het gaat nu niet om de PVV. Ga eens wat doen aan je pvvfobie. Niet achter elke struik zit een PVV'er.

3
102 Grasshopper

@102

Nee, achter sommige struiken zitten ook FVD’ers!

10
103 WijzeDwaas

@102
" Niet achter elke struik zit een PVV'er"

Lol wil je @99 de schrik van zijn leven geven hahaha question ( duimpje omhoog )

2
104 lisaaatjuh

@100 Dat hele 'religie achter de voordeur' gaat voor mij lijnrecht in tegen de vrijheid van godsdienst. Alsof je zegt: homoseksualiteit is prima, zolang ik er maar niets van merk. Waar is de vrijheid dan?

Waar je aandacht aan geeft, groeit, is een oude heksenwijsheid (althans, ik heb geleerd dat het een oude heksenwijsheid is). Ik vind dan ook dat je moet kijken naar wat wel goed gaat. Naar de jongens en meisjes die wel gewoon hun school afmaken en een vervolgopleiding doen. Naar de moslims die gewoon hun werk doen, degenen die meedraaien in de samenleving, die theatermaker en auteur zijn. Ik vind dat we met ons allen moeten laten zien dat dat de norm is.

(En ondertussen geheel onvrijblijvend iedereen bij de kladden grijpen die er blijk van geeft niet mee te willen doen met de maatschappij.)

5
105 Smiling

@105
Homoseksualiteit is geen intolerante religie,dus makkelijker te accepteren en dus ook geenzins te vergelijken met een geloof wat in de basis haaks staat op onze manier van leven

Maar alleen al het feit dat u aan haald dat er óók moslims zijn die wel hun school af maken en meedraaien in de sameleving,geeft impliciet aan dat dat voor een moslim niet vanzelf sprekend is terwijl dit gewoon normaal is in westerse sameleving
We vinden het toch ook niet bijzonder als bijvoorbeeld een Chinees of Indonees dat doet?

De moslim heeft nou eenmaal weinig op met de westerse normen en waarden,omdat deze haaks staan op wat hun religie hun voorschrijft en leert
We mogen ons zelf hier in Europa nog gelukkig prijzen dat de meeste moslims hun geloof maar deels belijden,maar ze zullen nooit onze manier van leven in z'n geheel onderschrijven tenzij ze hun geloof hervormen tot een geloof wat beter accordeert met de opvattingen van 'niet of anders gelovige'
Maar ja,als je kijkt hoe de moslim gemeenschap nu omgaat met kritiek van buiten af of met bijvoorbeeld 'afvalligen' en als je kijkt hoe ze bezig zijn om hun geloof in onze maatschappij te implementeren ,beloofd dat niet veel goeds voor de nabije toekomst

4
106 Hangingmen

@106 Hoezo is homoseksualiteit makkelijker te accepteren dan een hijab? Voor menigeen - ook niet-moslim - is dat volgens mij precies andersom.

Nee, dat ik wijs op moslims die gewoon goed bezig zijn, geeft alleen maar aan dat de media en de politiek alleen bezig zijn met wat fout gaat. Wat op fora als deze ook nog eens bevestigd wordt - soms lijkt het wel of elke misstap die ergens ter wereld door iemand die vermoedelijk moslim is hier wordt bediscussieerd met steeds de conclusie: 'ze deugen niet'.

Dat hervormen van dat geloof, dat gaat een stuk makkelijker als in het westen moslims vanzelfsprekend meedraaien. Mijn collega's, deels afkomstig uit landen waar de vrouw beslist als minderwaardig wordt gezien, zullen die overtuiging niet meer aan hun kinderen overbrengen.

Ik ben bang dat de moslimgemeenschap vooral dat 'ze deugen niet', 'ze horen er niet bij' van media en sociale media zien. Dat is niet direct een uitnodiging om op kritiek in te gaan. Misschien moet je iemand een beetje helpen minder lange tenen te krijgen. Er is - ten onrechte - decennia mijlenver omheen gelopen.

6
107 Smiling

@107 Moslims die goed bezig ja met een supermarkt verbouwen
Praat toch geen onzin steeds

8
108 Ikke44

@108 U illustreert precies wat ik bedoel. Als 'islamkritiek' op deze manier geuit wordt, dan zou ik als moslim er ook voor passen iets met de critici van doen te hebben.

7
109 Smiling

@109 Moet je niet dom lullen dan
Met je moslims zijn goed bezig
Nee hoor nog steeds veel te veel in steun en crimineel
Los dat eerst maar op dan praten we verder over ze zijn goed bezig

9
110 Ikke44

@110 Ga vandaag maar weer eens een ander trollen. Ik heb er niet elke dag zin uitgebreid op uw argumentloze oneliners te reageren.

8
111 Smiling

@111 Argumenten genoeg in mijn one-liners
Maar goed dan niet meer aankomen met moslims zijn goed bezig
Ja Nederland naar de klote te helpen en nee bedankt geen zin in

6
112 Ikke44

@103 pas dan maar zeker op voor bomen. Daarachter zit pegida

3
113 Grasshopper

Bijzonder rare conclusie aangezien niet alle lokalen partijen populistisch-rechts en anti-multiculturele samenleving zijn. Bij lange na niet zelfs. In mijn uitwonende gemeente heeft de lokale versie van GroenLinks/D66 veel zetels gewonnen. Die neemt deze grapjurk dus wel mee in zijn zogenaamde 'analyse'.

6
114 Gewoon een student

Moslimpartijen als DENK en NIDA tonen aan dat de integratie volledig is mislukt. Ondanks dat ze in Nederland zijn geboren, zonderen steeds meer moslims zich af van de maatschappij en stemmen op dit soort ondemocratische partijen, die zich afzetten tegen autochtonen.

5
115 Dune

Nationalistische partijen als PVV en FVD tonen aan dat de integratie volledig is mislukt. Ondanks dat ze in Nederland zijn geboren, zonderen steeds meer witte nationalisten zich af van de maatschappij en stemmen op dit soort ondemocratische partijen, die zich afzetten tegen de democratie.

12
116 WijzeDwaas

Lees de geschiedenis van Libanon maar eens.
Dat was een christelijk land met de zelfde wij kunnen dus moeten wij helpen gedrag.
Tot dat islam in de regering kwam.
Nu is Libanon een islamitisch land.

3
117 Truffelaar

@107
Als we nu de simpele feiten er eens bij pakken en op basis daarvan de balans op maken
Moslims verkeren 50% meer in een uitkeringspositie,moslims maken zich veelal vaker schuldig aan criminaliteit,moslims zijn vaker betrokken bij homos/joden/vrouwen haat/onderdrukking,moslims zijn over vertegenwoordigd in de school uitval
Moslims doen vrijwel niet aan vrijwilligerswerk(tenzij voor de moskee natuurlijk) moslims hebben niets met orgaan donatie,niets met dierenleed,cultuur,kunst
Moslims doen wel veel aan hun religie hier implementeren in onze sameleving (islamisering)

Dit zijn zomaar wat feiten die onweerlegbaar zijn en ook niet weg te strepen met positieve eigenschappen van moslims

Dus het is niet de media of de kritische burger die hen in een kwaad daglicht steld,dat doen ze echt zelf

Zodra ze gewoon mee gaan draaien in de maatschappij zal ook niemand meer commentaar op hun hebben......

2
118 Hangingmen

@118 Grotendeels draaien 'ze' ook gewoon mee in de maatschappij, daar begint het voor mij al.

Wat u wilt lijkt een beetje op ouders die hun kinderen opsluiten en zeggen dat ze pas uit hun kamer mogen komen als ze netjes kunnen eten, zonder dat die ouders willen helpen dat te leren. En daarbij maakt het niet uit of die ouders dat met vorige kinderen of andere situaties al geprobeerd hebben.

Als 'wij' niet bereid zijn samen tot een oplossing te komen, waarom zouden 'zij' dat dan wel doen? Eens, bepaalde zaken zijn niet-onderhandelbaar. Maar er is een klimaat ontstaan waarbij niets meer bespreekbaar is, waar bij alles 'islamisering' en 'drammen' wordt geroepen. Cultuurverschillen moet je samen overbruggen.

Binnen mijn bedrijf lopen we nu aan tegen verschillende lunchtijden. Het Nederlandse smaldeel luncht tussen twaalf en een, het Arabische tussen half drie en half vier. Dat bemoeilijkt het samenwerken uiteraard. Maar er is geen lunchtijd superieur aan de andere. We proberen nu onze etenstijd naar achteren te verschuiven en de Arabieren schuiven 'm naar voren. We hopen binnenkort samen te lunchen.

Elke keer dat je ergens samen uitkomt plaveit de weg voor een volgende keer. Zo werkt het in de micro-omgeving van mijn bedrijf, zo werkt het volgens mij ook in het groot.

6
119 Smiling

@116 Los eerst de problemen met de moslims maar eens dan worden de stemmen op de PVV en FVD vanzelf minder
Oorzaak en gevolg natuurlijk

4
120 Ikke44

@119 Normaal bedrijf zegt gewoon dan is het lunchtijd als je het niet bevalt daar is de deur
Dat extreem correcte gedoe steeds

4
121 Ikke44

@117 Dat kan inderdaad gebeuren wat ook kan gebeuren is dat een gebied onder islamitisch bestuur staat er een ommekeer komt en de aloude culturen het weer overnemen ,verschillende delen van de wereld getuigen daarvan.

2
122 21st Century Guy

@121
Er is een verschil tussen een fictief en een echt bedrijf, dat eerst voorop gesteld.

5
123 Mesjokke

@123 Dat ook ja

3
124 Ikke44

@119
U begrijpt de denkwereld en de uitgangspunten van de moslim/islam niet.
Overal waar islam aan de macht is is het ronduit vreselijk voor andersdenkenden.
Waarom zou dat hier anders zijn.

Voor een moslim zijn de islamregels universeel en moet eenieder zich eraan houden of, als de moslims een meerderheid/macht/mogelijkheid hebben, sterven.

4
125 Arthur2000

@125 Het is mij volstrekt onmogelijk in dit soort vijandbeelden te denken.

7
126 Smiling

@119
Dus eigenlijk pleit u er voor,dat wij iets intoleranter worden,iets crimineler,iets meer werkloos enz zodat we 'hun' tegemoet komen waardoor het lijkt dat zij minder over vertegenwoordigd zijn in deze aspecten van onze westerse maatschappij

Nee,beste Smilling ze passen zich maar aan aan wat gebruikelijk is bij ons,dat zouden wij immers ook doen in 'hun land'

4
127 Hangingmen

@126 Dan leef je in een schijnwereld.

3
128 MARCUSAURELIUS

@126 Je hoeft niet in een vijandbeeld te denken, je hoeft enkel kennis te nemen van andere culturen. Binnen de islam wordt er een onderscheid gemaakt tussen dar-ul-harb (het huis van de oorlog), de niet-islamitische wereld, en dar-ussalam, (het huis van de vrede), de islamitische wereld. Lees er gewoon eens over.

2
129 Carol Fenijn

@127 Ik pleit juist voor méér tolerantie in de gevallen waar het er niet toe doet opdat je in andere gevallen beter 'geen sprake van' kunt zeggen.

Hier laat ik het voor vanavond bij, ik ga naar het theater en ben dus niet meer online.

2
130 Smiling

@130
Fijne avond,
Dank voor de normale discussie

2
131 Hangingmen

** gebruiker verwijderd **

Ja, Ephimenco ziet het zoals ik het ook zie, iedereen is nu zijn eigen hok ingejaagd.

Maar lang zat dat niet duren, Turken, Surinamers en Marokkanen zullen snel ontdekken dat er aan hun positie niets te verbeteren valt, die is namelijk gewaardig aan die van mensen die niet in een hok zijn gaan zitten.

Van Bij1 zullen we niet snel meer horen, van Denk wel, die gaan de geloofskaart trekken, zij zullen verder gaan met ageren tegen het land waar ze in wilden opgroeien.

Thema:
Vrijheid van Hoofddoek
Turkse Ziekenhuizen alleen voor Turken
Vrijheid van Uithuwelijking
Gratis moslmjes besnijden
Gratis behandeling van complicaties na het snijden
Recht op vrouwelijk dokter voor Turkse Vrouwen
Recht op mannelijke dokters voor Turkse mannen
Turkse homoos krijgen geen dokter
Vrijheid van Minaret.
De staat is verplicht per vierkante kilometer Turken over te gaan tot moskeekerkbouw
Erdogan mag visumvrij ons land in.
Geen onderzoek naar kapitaal in Turkije van Nederturken
De Nederlandse staat moet de afkoop van de Turkse dienstplicht betalen.

Dat soort zaken, dáár gaan we van horen.

132 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

@119 . Wat een optimisme, wat een blije kijk op de toekomst. Maar ik geloof niet dat jouw microwereld, die van je bedrijf een afspiegeling zal zijn van de samenleving, de macrowereld. Want in jouw microwereld speelt maar één ding, de combi werk en inkomen.

In de macrowereld, die van onze samenleving spelen heel wat meer krachten, beweegredenen, gedachten en opvattingen een rol.

Jouw stelling: "Cultuurverschillen moet je samen overbruggen." alleen al gaat mank als het gaat om de macrowereld, die van de samenleving. Want een heleboel mensen vinden niet dat je cultuurverschillen moet overbruggen omdat overbruggen betekent, het inleveren van wat jij van waarde vindt. Een heleboel mensen vinden dat de cultuur van moslims helemaal niets van waarde kent, althans, niets van waarde dat wij al niet kenden. Dus, vinden velen is het overbruggen gewoon een slechte ruil. Want noem jij nu eens een verworvenheid binnen de moslimcultuur waarvoor jouw niet-moslimwerknemers iets van hun zouden willen ruilen? De feiten zijn toch duidelijk, de Arabische moslimcultuur voegt aan die van ons niets toe. Niets van wat wij al niet kenden en kennen.

133 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

@119 , wat een kinderlijke gedachtengang. Ik schrik er gewoon van. Want waarom zouden wij moeten inleveren om tot een oplossing te komen? De moslimmens wil toch bij ons wonen en wilden toch naar ons toe komen? Dat deden ze toch om wat wij zijn, wat wij bieden?

Jouw verhaal doet me denken aan die eeuwige vergelijking: "Je nodigt een moslim uit om te komen logeren, eenmaal binnen eist hij dat jij je keuken met een deur afsluit omdat dat bij hem thuis de norm is."

Met andere woorden, moslims die bij ons willen wonen, zijn komen wonen hebben zich aan te passen aan wat hier, door ons normaal wordt gevonden. Zien zij dat anders dan is de vraag: "Waarom ben je dan hier bij ons komen wonen?".

134 verwijderd924924212

@134 Hun wens is dat om te draaien
Wij moeten zich naar hun aanpassen
Gaan we dat doen nah toch maar niet

1
135 Ikke44

GL gewonnen helaas, nog meer auto's verboden en de milieukosten weer verder omhoog.
Onbegrijpelijk dat mensen zovelen zo stemmen.

0
136 corretje

@120 waarom moet een ander toch maar steeds uw probleem oplossen?

1
137 datkanjijmakkelijkzeggen

@137 Niet mijn probleem hoor
Probleem van Nederland en heel Europa
De moslims hebben problemen mee om naar onze normen en waarden te leven

0
138 Ikke44

@137
Anders dan linksextremisten willen nette Nederlanders dat de overheid hun problemen oplost. Daar betalen nette Nederlanders ook rijkelijk voor.

1
139 Sterke

@13 (Wijze)Dwaas.
"Niet serieus te nemen, deze man. Maar dat wist ik al natuurlijk…."

En wij weten het ook dat jij een dwaas bent en vooral niet wijs. Dus daarom nemen velen op NK jouw dan ook niet serieus.

0
140 Cobra

@140

Goh..komt dat even goed uit. Dat is mijn doel ook helemaal niet. Wie mij niet serieus neemt stelt zelf ook niet al te veel voor!

2
141 WijzeDwaas

Het multiculturisme is dood.
Lang leve het multiculturisme.
Want er zijn verschillende culturen in Nederland.
Al eeuwen.
En dat zal ook nog wel even zo blijven.

Je tegen het multiculturisme verzetten is zinloos.
Het is een feit dat er meerder culturen in Nederland zijn.

En dan kun je janken dat het de schuld is van Links.
En je kunt hopen dat Rechts 'het probleem' gaat 'oplossen'. . .

Maar je hebt er in beide gevallen niks aan.
We zitten met ze alle in dit land, dat gaat echt niet veranderen.
Maak er wat van.
.

0
142 hippodepippo

@138 ja, dat zegt u inderdaad maar steeds, maar wellicht lopen de meningen uiteen over wat wel en niet als probleem ervaren wordt. Volgens mij zijn er niet zoveel problemen die niet gewoon met de wet in de hand opgelost kunnen worden.
Zo heb ik bijvoorbeeld geen enkel beeld bij de term "islamiseren", en ik kan daar dus ook niks mee.

0
143 datkanjijmakkelijkzeggen

@143 Dat is niet mijn probleem dan
Dat je niks kan bedenken bij islamiseren

0
144 Ikke44

@144 zeker, en uw probleem is dat u zich niet kunt voorstellen dat sommige mensen anders denken, ervaren dan u een dus een andere (evenzo waardevolle) mening over iets kunnen hebben.

0
145 datkanjijmakkelijkzeggen

@145 Jawel hoor
Een andere mening daar is niks mis mee maar problemen gewoon ontkennen terwijl het duidelijk is dat ze er zijn daar kan ik idd niks mee

0
146 Ikke44

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

@26 Oh echt? En jij weet dat omdat jij al verschillende AZC's hebt bezocht? In ieder geval is die van jou hier voor iedereen te lezen....

2 minuten geleden geplaatst door Bop

LoydMorris
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@24 Onzin Bennie. . . . Dus als je opkomt voor je eigen land, het behoud van eigen cultuur, waarden en veiligheid is het racisme? ? ...

3 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Biscanna
Agressie in de trein neemt toe: ‘Hoe later het wordt, hoe grimmiger’

veelal weer het bekende spuugtuig 👳...

5 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Bop
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

@25 Wat een rare reactie weer. Omdat ik niet meega in jouw vreemdelingenhaat moet ik maar in een AZC gaan werken? Hoe kom je erbij zeg. Is dat ...

5 minuten geleden geplaatst door Bop

Sarcoff
No ceasefire with Ukraine even if talks start – Lavrov

Zie ook:https://www.frontnieuws.com/geen-staakt-het-vuren-met-oekraine-zelfs-niet-als-gesprekken-beginnen-lavrov/...

6 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

kovichni
Amsterdam op 4 mei: minder mensen op de Dam, iedereen gefouilleerd en verbod op vlaggen

lol herdenkingen houden voor een genocide door nazis terwijl je letterlijk een 21ste eeuw genocide steunt in gaza en ook nazi bataljons in oekra...

7 minuten geleden geplaatst door kovichni

Bop
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@14 De PVV is een racistische club. Daar wil jij blijkbaar geen weet van hebben. Of je voelt je er thuis. Dat lijkt me heel aannemelijk gezien ...

9 minuten geleden geplaatst door Bop

soapbox
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@1 Hoe komen al die wagentjes en helicoptertjes op mars?...

9 minuten geleden geplaatst door soapbox

Rinze
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@18Je hebt zelf verteld dat je naar de Thaise hoeren ging dus nou niet gaan janken sneuneus...

10 minuten geleden geplaatst door Rinze

NK. App
Marian Franco PornLelu Love PornHorny WebseriesCherrypimpsLink De Grupo De PutariaMaurica HasePorn Gay LatinosZonkpunch PornRachel Cook SexBrazzers Mom VideosXnxx21Indian Gf ComLeaked Celeb VideoShemale Porn VidsFetishpornBhauji BfJakarabellaJapanese Family PornTelugu Romantic XxxMassage PirnHollywood Hindi Xxx MovieCeleb Pics LeakedSexxx MeToga NakedFree Stripp GamesMassage Prlor PornCatoon Network PornGianna Michaels BangbrosDerpixon Pizza3d Porn CartoonsFree Hetai VideosBest Porns MoviesHuge CockblowjobSex KathaiXxx Full Hd Video ComSex Video Teen AgeXvideos AnimaçõesNicty Gay StoriesHot Boobs XMolly Stewart LesbianNangi Ladki Ki VideoTeens Flash On WebcamKyla Dodds PornMorritas VirgenesImmeganliveBlowjobxnxxNova Starr PornHot Indian Actress PornVr Gay PornWww.myfreecam.comCiara Bravo NudeAaliyah Love PornTamil Hot Sex VideosPorn Videos LKamsutra FilmCaptions CuckoldMiruplantSexy Nude CelebsXxx Hindi WebsitePriyanka Chopra Xx XHottest Daughter PornHermaprodite PornKristen Stewat NudeBest New Sex VideoMia Khalifa New Hd Sex VideosBokep Pelajar IndonesiaPlayboy College GirlsE621 VideoMia Khalifa A Porn Star69 VideosSneha Hot SexLarkinloveIndian Teen Nude GirlsColombian PornGoth MilfKamasitra PornManytoon.comEiprilBabr PornWettmelonsIndian Girlfriend PornPregnant Sex XxxHairy NudesPorn EzAunt Nephew SeductionImpregnating StepmomBazzars VideoMature Pornography PicturesForbiden PornReal Life Cam.comKomiktalGwyneth Paltrow NakedStriptes NudeSex Video 2002Escorts Columbusسکس پشتونDoggystyle Facing CameraGirls Pussy PhotosRavengriim LeaksSdjs202Jav ModelsDesi Village NudeWww Hindixxxvideos ComKarena Kapur XxxPornô Gay Com HistóriaXxx Sexsi VideoChinese Blue MovieEroge De SubeteShort Chick PornFree PorncartoonLoelistMarwadi XnxKolkata Xx VideoDefloration Porn MoviesMom And Son Sister XxxKey Parker SexFreexhd PornRose Monroe NudePornos MasturbandoUrvashi Rautela SexSex Voice TamilXnxnx VAmrapali Dubey SexyMadison Ivy PornstarMrshatake27Nude SwimmimgJapanese WifexxxGlory Hole SuckImilfsRhea Seehorn NudeHot Hollywood Bed Sceneпорна хубFayalmodelXxx Hot Romantic SexLauren Louise PornConnie Carter VideosFemale FuckDalny MargiaGo141Boy Boy XxBete Ne Maa Ko ChodaAlbania PornPorn GallerryLiving With MilfMyfreecanBest Anime With NudeAntoniosuleiman PornIndian Group Sex PornPornos CornudosXconfedsions