Marco Okhuizen/fotobewerking AD
Volledig scherm
© Marco Okhuizen/fotobewerking AD

Jolanda doet wat veel nabestaanden denken en nam wél wraak op moordenaar

De moeder van de omgebrachte Pascal Keijzer is de moordenaar van haar kind te lijf gegaan. Ze stompte hem tijdens een confrontatie in zijn buik, nu hij na zijn vrijlating op slechts vijf kilometer van haar huis is komen wonen. Voor het AD beschreef ze gedetailleerd hoe de gemoederen tot een kookpunt opliepen. Vandaag doet ze haar hele verhaal in de krant en  op deze website.

  1. Vanaf het schoolplein stuurden twee Rotterdammers een megadrugsimperium aan
    PREMIUM
    reconstructie

    Vanaf het school­plein stuurden twee Rotterdam­mers een megadrugs­im­pe­ri­um aan

    Hun smokkelmethode was zo ingenieus dat de cocaïne en crystal meth jarenlang moeiteloos door controles kwamen. Twee Rotterdammers - ‘De Turk’ en ‘De Marokkaan’ - leidden een lucratieve drugsmultinational met Colombianen en Mexicanen, zegt justitie. Totdat de grootste partij meth ooit in Europa werd ontdekt, er zich een milieuramp voltrok rond een put met drugsafval én een cokelab ontplofte. ,,20.000 liter chemicaliën stonden er ook. Lekker fikkie.” Een reconstructie.
    Rotterdam
  2. Jolanda sloeg de machoman die zoon Pascal vermoordde. Nu heeft ze eindelijk rust
    PREMIUM

    Jolanda sloeg de machoman die zoon Pascal vermoordde. Nu heeft ze eindelijk rust

    Stel u voor. Uw kind wordt vermoord. Nooit zal hij ouder worden dan 16 jaar. Negen jaar later worstelt uw andere kind nog altijd met de dood van zijn broer. Zijn psychische nood loopt zo hoog op, dat hij zelfmoord pleegt. En dan is er de moordenaar. Hij krijgt een celstraf van vijftien jaar, maar komt na negen jaar op vrije voeten. Met zijn gezin – in de gevangenis verwekt hij twee kinderen – woont hij nu op vijf kilometer afstand van uw lege huis.