Direct naar artikelinhoud

"Zet Marokkanen in bus naar België", aldus Geert Wilders. Theo Francken heeft een antwoord klaar

"Zet Marokkanen in bus naar België", aldus Geert Wilders. Theo Francken heeft een antwoord klaar

Bij onze noorderburen zorgen rovende Noord-Afrikaanse asielzoekers in onder meer Groningen voor overlast en beroering. De Nederlandse staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Asiel) wil zo snel mogelijk de vertrekbonus voor afgewezen asielzoekers uit Marokko en Algerije schrappen. PVV-leider Geert Wilders reageerde in een gesprek met De Telegraaf met een opmerkelijke oplossing voor de problematiek. "'Zet Marokkanen in een bus naar België." Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) reageert gevat.

"Marokkanen zijn natuurlijk geen asielzoekers", zei Geert Wilders gisteren in een reactie op de overlast aan De Telegraaf. "Dijkhoff had ze nooit het land binnen moeten laten." De oplossing volgens Wilders? "Oppakken, vastzetten en uitzetten. Over de grens, hup. Vandaag, morgen. Naar België, Duitsland. Met een bus, maakt niet uit hoe. Maar zet ze het land uit."

Theo Francken hoorde ook die opvallende 'oplossing' en zag zich genoodzaakt te reageren. "Busje sturen we terug, zeker als jij erbij opzit, Geert", schreef hij vanmorgen scherp op Twitter.

Twitter bericht wordt geladen...

Lees ook

Geselecteerd door de redactie