RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Waarschijnlijk géén 'witte Pasen', volgende week wel (natte) sneeuw

Archieffoto. Beeld © ANP

Wie na alle 'Syberische beren' van de afgelopen weken hoopte dat de lente nu wel ongeveer zou gaan beginnen, heeft pech. Dit weekend valt het nog mee, maar volgende week krijgen we weer te maken met een gure noordoostenwind. “Op sommige plekken kan het zelfs nog gaan sneeuwen.”

Sommige weerstations spreken al van de 'koudste Pasen in veertig jaar' of melden dat het gaat sneeuwen op Eerste Paasdag, maar dat is volgens Buienradar-weerman Dennis Wilt overdreven. "Het is sowieso nog te ver vooruit om er een betrouwbare uitspraak over te doen, maar hoewel het volgende week kouder wordt, lijken de temperaturen in het Paasweekend juist weer een beetje te gaan stijgen."

Noordoostenwind

Aankomend weekend is het volgens Wilt nog redelijk zacht. "Met zo'n tien graden en hier en daar een zonnetje zou het vooral zondag nog een mooie dag kunnen worden."

Volgens Wilt is het na maandag weer gedaan met de pret. "De wind draait en komt dan weer uit het noordoosten. 's Nachts kan het al licht vriezen, en de kans op vorst neemt in de loop van de week alleen maar toe. Vanaf dinsdag lijkt er op sommige plaatsen ook sneeuw te kunnen vallen, met name in het noorden en midden van Nederland."

'Geen juichend paasweer'

Zouden we dan een echte Witte Donderdag kunnen krijgen? "Donderdag valt er waarschijnlijk bijna geen neerslag, maar het kan zijn dat er wat sneeuw blijft liggen die op dinsdag of woensdag is gevallen."

Volgens Wilt gaat de temperatuur op Goede Vrijdag weer iets omhoog, maar wordt het alsnog 'geen juichend paasweer'. "Met zo'n tien graden en flink wat buien is het nog niet echt aangenaam."

Ook vorig jaar was het met Pasen behoorlijk fris. Toen kwamen de temperaturen niet boven de 12 graden uit en viel er op sommige plekken zelfs hagel.

In het zuiden van Duitsland sneeuwde het zelfs met Pasen: 

 

Meer op rtlnieuws.nl:
Wisselvallig en fris Paasweer: 'Het is kouder dan met kerst'