Een gelukkige Turk is niet blij met Denk (rtlz.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door blind fury in Binnenland  ·  33 Reacties

  • 6
  • 675x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Het artikel meldt het niet, maar om voor de gemeenteraad actief stemrecht uit te mogen oefenen is het niet noodzakelijk om een Nederlands staatsburger te zijn.

Persoonlijk denk ik dat we daar nog wel een puntje van verbetering in de wet kunnen invoeren: Stemrecht is alleen voor Nederlanders.
En uiteraard is het dubbele paspoort not done.

6
1 Gandalf

Denk is gewoon de PVV voor mensen met immigratie achtergrond. Net zoals tevreden mensen niet op de PVV stemmen, zullen tevreden mensen niet op Denk stemmen.

7
2 d6072b01

Noem het maar gewoon een Turkse partij, hoor. Iemand met een dubbel paspoort blijft een namaakNederlander.

2
3 upanddown

Valt me wel op dat de schrijver het blijkbaar moeilijk vind om deze ontwikkeling normaal te duiden. Dat een bevolkingsgroep zich politiek bewust wordt en hun stem wil laten horen, kan geen teken zijn van een gebrek aan integratie. Juist het omgekeerde zou ik willen zeggen. Men heeft het er duidelijk lastig mee, met deze opkomst.

(voor de duidelijkheid; liever geen Denk en geen PVV wat mij betreft, maar als je de één een normale uiting van een groep vind, moet dat ook gelden voor de ander).

12
4 d6072b01

Persoonlijk heb ik het idee dat als je in Nederland niet in constante boosheid bent , je er niet bij hoort , tenminste als ik dit forum op een gemiddelde dag na lees , partijen springen daar op in , je moet als partij ook constant boos zijn , en verontwaardigd , anders tel je niet meer mee.

4
5 MarcusCole

Welke overwinning ? Denk is simpelweg een legalisering of omlabeling van voormalige pvda stemmers.
Die turkse of marokkaanse fracties bestonden al , niets nieuws dus

0
6 chouffleur

@1 Dat er bij gemeenteraadsverkiezingen ook gestemd mag worden door niet-Nederlandse inwoners van een stad of gemeente, lijkt me juist logisch. Expats, kenniswerkers, immigranten met verblijfsvergunning, allerlei mensen met vrij directe belangen bij het lokale beleid.

7
7 d6072b01

@6 Juist het feit dat deze mensen dus niet meer automatisch PvdA stemmen, maar bewust een keuze maken voor een partij als Denk, betekent toch dat ze bewuster aan het politieke proces deelnemen? Overigens zijn dat uiteraard allemaal generalisaties.

7
8 d6072b01

@1 Hou toch op met dat domme en zinloze gelul over dubbele nationaliteiten.

12
9 Yisrael

@3 Iemand met een dubbel paspoort heeft gewoon een Nederlands paspoort en is dus net zo Nederlands als jij.

12
10 Yisrael

@4 : Hij legt anders prima uit waarom DENK geen partij voor nieuwe Nederlanders is maar voor buitenlanders die buitenlander willen blijven en hier een stukje grond voor hun buitenlandse tiran bezet houden. Is een stukje grond of zelfs een hele wijk bezet houden voor je eigen kleine 5e kolonne een bewijs van integratie of van ultieme segregatie? Is het een toenadering of een aggressieve afstoting van alles wat Nederlands is? En de schrijver heeft gelijk als hij stelt dat DENK bepaald geen reclame is voor mensen met Turkse achtergrond die wél geïntegreerd zijn. Verder is het opvallend dat Marokkanen geen of weinig affiniteit hebben met Turkse toeren. Het enige wat die 2 groepen gemeen hebben is de religie/politieke ideologie. What's next, een Marokkanenpartij?

2
11 Ness

@11 Het is vooral opkomen voor hun eigen identiteit (iets wat nog steeds gewoon mag, gelukkig). Integreren is niet assimileren.

Of je dat nou leuk vind of niet, dat mensen politieke keuzes maken gebaseerd op hun afkomst of religie en minder op basis van beleidspunten van een partij (ik vind dat niet leuk), dat gebeurd. Net als bij PVV, SGP, CDA, CU en dergelijke.

5
12 d6072b01

@9 + @10 Als iemand twee nationaliteiten heeft, is het geen Nederlander...

Het is een Turk/Nederlander, Marokkaan/Nederlander, Griek/Nederlander enzovoort..

Het is echter niet altijd mogelijk om na naturalisatie afstand te doen van de oorspronkelijke nationaliteit, omdat niet alle landen dat toestaan. De IND meldt dat er – voor zover bekend – ongeveer twintig[11] landen zijn die niet toestaan afstand te doen van de nationaliteit van dat land, waaronder Griekenland, Marokko, Mexico en Iran.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Dubbele_nationaliteit

Dus twee paspoorten is voor mij ook een reden om die persoon niet toe te staan als een politicus of raadslid enzovoort.

0
13 Logic

@13 Het is dan volledig een Nederlander èn volledig een Griek. Simpeler kunnen we het niet maken.

4
14 d6072b01

@13 Je bent niet ineens een tweederangsburger als je er een tweede nationaliteit op nahoudt. Het maakt je niet minder Nederlands.

7
15 Yisrael

@13 Niet mee eens. 1 + 1 = 2.. Je bent geen 2 personen..

@15 Jawel, het maakt je half Nederlander..

1
16 Logic

@13 Nu heb ik geen tweede (Amerikaans) paspoort mee, maar deze had ik wel in mijn bezit. Was ik toen geen Nederlander, en nu plotseling wel?

1
17 Bluth

@7
Dan denken we daar kennelijk verschillend over.
Waarom bij gemeenteraadsverkiezingen een andere selectie van de inwoners mogen stemmen dan bij bv parlementsverkiezingen kan ik niet duiden, vooral niet omdat de nationale overheid steeds meer van haar bevoegdheden over de schutting naar lagere overheden gooit.

0
18 Gandalf

@16 Je houdt er nogal conservatieve denkbeelden op na wat betreft nationale staat en verbondenheid daaraan. Je kan prima twee nationaliteiten hebben, zonder dat je een minderwaardige burger bent. Waarom zou één nationaliteit anders moeten zijn dan twee. Nationaliteit is maar een verzonnen concept...

4
19 Yisrael

@19

Als ik een Nederlandse politicus zou zijn, met ook een Grieks paspoort, en het gaat over de schuldencrisis met Griekenland.

Voor welk land ben ik dan?
En zou dit mijn mening niet kunnen beïnvloeden??

@13 Je was niet alleen Nederlander, dus zeg het zelf maar.. Ik vind alleen dat je dan niet voor bepaalde functies in aanmerking zou mogen komen, vanwege twijfelachtige loyaliteiten.

1
20 Logic

@20 Voor Nederland natuurlijk. Je bent toch een Nederlandse politicus of niet dan.
Dat het je mening kan beïnvloeden, zou kunnen, maar er zijn zoveel factoren die je mening beïnvloeden. Jij probeert er loyaliteit aan te koppelen, maar dat is niet afhankelijk van een paspoort en dus pure nonsens.

4
21 Yisrael

@21 En weer ben ik het met je oneens, maar we zullen zien hoe anderen hierover denken..

Ik vind dat een politicus geen enkele zwijn mag hebben van twijfel qua loyaliteit. Ze zijn gekozen voor de Nederlandse regering. Dan mag daar geen twijfel over bestaan, en mag voor mij zo iemand ook geen twee paspoorten hebben..

1
22 Logic

Gewoon verbieden die partij. Jawel: een verbod op DENK.

1
23 Flipper

@20 Ik ben in Nederland geboren en getogen, ben alleen een paar jaartjes woonachtig geweest in Amerika als kind zijnde. Heb ook nog in Nederlandse militaire dienst gezeten toen ik mijn Amerikaans paspoort nog had. Erg hé? Waar zou mijn loyaliteit nou hebben gelegen? Ik ging altijd de Amerikanen helpen, liet de Nederlanders altijd lekker in hun sop gaarkoken.

'Mericaaaaaaaaa!

1
24 Bluth

Verbiedt dat DENK eenvoudigweg, stel schuim, wil je politiek bedrijven, fijn bij je maatje Erdogan doen!

2
25 Arkan

@22 Probleem is het automatisch koppelen van twijfel over loyaliteit aan een eventueel tweede papiertje. Twijfel over loyaliteit kun je ook hebben als een VVD'er wel erg voor de JSF lobbyt bijvoorbeeld. Iemand met een tweede nationaliteit kan net zo goed juist loyaler zijn aan Nederland, dan iemand met maar één nationaliteit.

1
26 d6072b01

@16 In de verzamelingenleer (als je toch de wiskundige kant opgaat), kan een entiteit prima volledig lid zijn van twee verzamelingen.

1
27 d6072b01

@12 : leuke woltaal, met eigen nationalistische Grijze Wolven identiteit, maar dit is wel een partij waavoor op last van een buitenlandse mogendheid de stemmen in de moskee worden geronseld, en de godsdienst als dwangmiddel wordt gebruikt. Een dergelijk misbruik van vrijheden kom je niet eens tegen in superchristelijke dorpjes. Dit kun je geen gewone politieke keuze meer noemen. En bovendien heeft niet gehoorzamen wel degelijk consequenties, zoals Ebru ontdekte, en zoals alle door Kuzu op de Turkse TV genoemde "foute" politici zullen ontdekken. Politici die wel degelijk over een identiteit beschikken, maar niet de juiste, volgens Turkse wormen en maden.

1
28 Ness

Denk doet precies wat de LPF en pVv eerder deden. Een stem geven aan een groep die zich niet gehoord voelt. Ik vind het geen aanwinst, maar de aanhang van LPF en pVv zouden Denk moeten steunen!

2
29 Utrecht_83

@28 Ik heb ook liever dat iedereen objectief, zonder dwang, op basis van eigen overtuiging, op partijen stemt die geen one-issue of protest partij zijn. Lijkt me voor het land beter.

Maar dat een partij als Denk op dezelfde manier groepen aantrekt die zich niet gehoord voelen, als de PVV, lijkt me vrij duidelijk. Van mensen die naar one-issue PVV gaan zeggen we ook niet dat ze niet geintegreerd zijn.

1
30 d6072b01

@27 Maar die verzamelingen kunnen wel andere doelen ambiëren. Wat dan??

0
31 Logic

@31 Kan. Maar er zijn ook verzamelingen mensen volgens andere dan nationalistische grenzen..

Mensen zijn complex en irritant.

1
32 d6072b01

@30 : jij trekt steeds die vergelijking met de PVV maar dat is appels met peren vergelijken. De PVV heeft geen buitenlandse mogendheid én een 'buitenlands' geloof achter zich staan. De PVV heeft sponsors, soit, maar dat hebben al die partijen, inclusief DENK. Maar er is geen buitenlandse diktator die Geert Wilders persoonlijke opdrachten verstrekt. Voorts noem je DENK een one issue partij, zodat je ook daarin een vergelijking kunt trekken met de PVV. Ook dat klopt niet want DENK is geen one issue partij, dwz er is niet 1 onderwerp waar je ze op kunt vastpinnen of waar ze door gekenmerkt worden.

Je taalgebruik is bovendien programmerend en stigmatiserend. De mensen die PVV stemmen zijn geen mensen 'zich die niet gehoord voelen' maar die de politiek niet WIL horen (een feit, geen gevoel), en de groep die je hier bedoelt - anti-islam - is bovendien vele malen groter dan de aanhang van de PVV alleen. Het zijn geen zielepoten zoals jij ze kenmerkt. Het zijn ook al die werkgevers die het verdommen om moslims als personeel aan te nemen, en de uitzendburo's die snappen waarom. Het zijn al die mensen die geen PVV stemmen omdat ze zien dat die partij nergens naar toe gaat met hun ene issue. Deze mensen zijn niet zielig, ze zijn pisnijdig. En gaan nog veel nijdiger worden.

Dat Turken/moslims niet gehoord worden is al helemaal een gotspe. Ze worden aan alle kanten in de watten gelegd. Zelfs hun fraude met uitkeringen mag niet opgespoord worden en hun koppen niet vertoond bij opsporing verzocht, als het even kan. Het zijn besnedenen, dus die voelen zich altijd tekort gedaan. En meten zich daarboven met genoegen heel bewust een slachtofferrol aan. De godsdienstvrijheid hier is vele malen groter dan in moslimlanden, waar godsdienst veel sterker aan regels wordt gebonden door de staat - anders overleeft die staat het niet.

2
33 Ness

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@34 Hoe kom je daar nou bij?????...

1 minuut geleden geplaatst door Bop

Frans Dictatormans
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

Who's fooling who? 🤔 😎 😂 🤣...

4 minuten geleden geplaatst door Frans Dictatormans

Weetal
VN-rechters eisen dat Israël voedsel toelaat tot Gaza om hongersnood te stoppen

Israel doet wat het nodig vindt.VN of geen VNIs maar goed ook....

4 minuten geleden geplaatst door Weetal

Frans Dictatormans
Smelten van poolijs heeft invloed op de tijd

@6 Yep, zo geschrokken dat HinderlijkeWalm zich niet meer kan verroeren:https://www.reddit.com/media?url=https%3A%2F%2Fpreview.redd.it%2Froom-22...

6 minuten geleden geplaatst door Frans Dictatormans

Querido not
VN-rechters eisen dat Israël voedsel toelaat tot Gaza om hongersnood te stoppen

@3 Of het een nazi methode is weet ik niet.Maar het is in ieder geval een daad tegen de menselijkheid - een oorlogsmisdaad - en het begint s...

7 minuten geleden geplaatst door Querido not

Frans Dictatormans
Smelten van poolijs heeft invloed op de tijd

@1 Tijd voor een nieuwe verzekering, De Secondestekort Aanvullende Tijdverzekering?...

8 minuten geleden geplaatst door Frans Dictatormans

Weetal
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@1Schandalen zijn er overal.Of linksom of rechtsom.Nederland staat onder druk van Amerika.Amerika zegt: Schiphol mag niet krimpen,dus ...

8 minuten geleden geplaatst door Weetal

Frans Dictatormans
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

@5 Moet men ook gaan groeperen. Ben vorig jaar in een afgelegen deel van de Ardennen aangereden door een Mohammedaan (i.e. een Marokkaan), een z...

9 minuten geleden geplaatst door Frans Dictatormans

Malinois
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@9Dit is wat ik bedoel; Hoe weet jij dat het onnodig is?Stel dat dit hamasstrijders of hamasaanhangers (burgers) waren die mee hebben staa...

11 minuten geleden geplaatst door Malinois

spookrijder
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Die vent blijft aan het noodkreten slaken....

14 minuten geleden geplaatst door spookrijder

NK. App
Xvideos PornhubRocco Reed PornPorn De PortugalBlowjob At WorkBrazzers LickingSavita Bhabhi Cartoon Porn MovieGirlfriendgalliriesPorns BrazzerTaylor Schilling NudeGabriella Sex VideoBengali Xxx Video NewMommy's StraponArabic GaypornLookingformargot NudeAmateur FuckingShraddha Kapoor Nude FakeBade Lund Se ChudaiIndian Animal Sex VideoPokies In PublicPornos.brasileirosSexo Com AsiaticaAddiosn Rae NakedBest Quality Porn VideosTheslutpornFriend's Mom AnalPlayboy Magazine NudeSixx VidioBiwi Ki Adla BadliMelim Tx NudesBeeffcake HunterResmaBf KavaliYoshine YuriaDisgustingpornBlowjobs LatinaMia IdabellaItalian Vintage SexBouquetmanYoung Gf Bf SexRayhandee JamesFemale Porn야동튜브Lrsbian Porn VideosFutanari NudeRajastani Sex VideoAll Aunty SexBangladeshi Bf PictureBaixar Pornografia GratisRed Head TittiesBritishh PornDesi Viral VideoAabha Paul Hot VideoIndian Bhabhi Sex AffairMom Panties PornFandeltales PornEmily Salazar BbcMom50 PicsPhineas N Ferb PornFran Drescher HotNude Ryan RenoldsVagina MasturbationEdge PornSextapes CelebsMargaret Qualley NudeHighschool Dxd NudCaught FlashingBongscamsTities ShowIndia Xnx VideoBrezzar Hd SexSuhagraat IndianEbony Grannysex21 Naturals AnalAisain PornO De Casa Hentaiنسوانجي.Cock Hero IslandBigtit Porn StarsChennai Girl FuckDesi Xxx Video In HindiKarma RosenburgCumblast CompilationAnamation PornSquirtinganalAunty Sex NewWww Full Hd Porn VideoGalacticawh0re PornMvsd-552Anastasia Lux PornShemale HardcoreXxx TheaterDdd BoobsXnxx Big Boobs HdJmaican PornAmber HeardsexYuuko OnoRubrankingsPorno 4 KRaven BabeSylvia McfarlandSetpmom XxxBraces CumshotHot Teacher Big TitsKasidie ComBeeg PrnoGlorilla Nudes喵小吉Mia Malkova Sexy VideoBig Boobs Bouncing GifT S Ella HollywoodJ&m PornEstitePoonam Pandey NakedBangla Xxx Porn VideoBest Website For Porn VideosJasmine Daze PornStripper In The Hoodموقع سك سNubiles PornXxx Video 2009Kimberly Delgado PornBlonde Bomber NudeJapanese Porn BusCamsoda.co MOkichloeo SextapeScjool XxxSaxx UltraXvideos BlowjobDesi Husband Wife XxxSali Ki Chudai Hindi MeinBottomless GirlNnxxShyla HenningsXxx Video KitchenAmateur Wife Big TitsPornstar NamesViolated Heroine WikiHuge Tit HentaiNaked African TribesEnglish Blue Film Sexy VideoDesimomxxxRex Porn VideoXxx DokterAmateur Sex PicturesBrianna BellNude BreastsIndianladysexStriptease NudeExptic PornX Vídeos Brasileiro