De teloorgang van Wilders (bnr.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Denisova in Politiek  ·  29 Reacties

  • 3
  • 488x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

De slotregel van het artikel :

"Veel kiezers weten inmiddels: van Wilders moeten we het ook niet hebben."

Applaus!

15
1 Wijhuis

Ik denk dat de PVV nu wel duidelijk op zijn retour is. Maar Forum heeft de plaats niet ingenomen! En dat is het mooie aan de verkiezingsuitslag.

16
2 WijzeDwaas

Dat krijg je als je jarenlang totaal niet serieus bent en alleen maar wat roept. Bij de laatste verkiezingen kwam hij nota bene met één lullig A4'tje aanzetten, bij deze verkiezingen leek hij zich überhaupt niet te interesseren voor wat lokaal speelde (getuige de vele klachten van kandidaat-raadsleden die het, tot hun frustratie, alleen over de islam mochten hebben).

De PVV is verleden tijd, Wilders zal steeds meer moeten gaan erkennen dat hij gewoon hulp moet gaan zoeken voor zijn islamobsessie omdat de meeste mensen wel andere dingen hebben om zich druk over te maken, zeker in lokale verkiezingen.

Niet dat het hem uitmaakt natuurlijk, hij zal altijd wel wat zetels behouden en verzekerd zijn van buitenlandse geldschieters en een riant salaris. En daar is het hem om te doen, anders had hij bijvoorbeeld ook allang zijn 'partij'structuur verandert zodat iemand hem op kan volgen en de belangen kan behartigen van al die 1.5 miljoen kiezers waar hij het over blijft hebben - als hij er uiteindelijk mee stopt.

7
3 progressiefliberaal

Wilders moet je niet afschrijven. Één grote islamitische aanslag in Nederland in verkiezingstijd en hij wordt de grootste partij. Serieus.

16
4 Spraypaint

@4 Inderdaad, het wordt tijd voor actie van het Nederlandse Volk zelf!

12
5 Arkan

@4 : Dan heb je het dus over mensen die met alle winden meewaaien.

8
6 Wijhuis

@4
Serieus? Weer zo'n kwestie van 'wacht maar af'?

7
7 PuurHagelslag

Eens met het artikel.

Ik stel een vervolg artikel voor:
De teloorgang van Pechtold en D66

En daarna:
Het verdwijnen van de PvdA.

Tsja. Blijkbaar veranderen tijden.
In het geval van PvdA vind ik het treurig. De partij bestaat al sinds WOII, heeft bijna altijd veel stemmen behaald en is in 1 decennium tot bijna niets gereduceerd.
In het geval van D66 vind ik het treurig dat Pechtold en Ollongren de D66 waarden te grabbel hebben gegooid. Ik ben wel blij dat ze daarom afgestraft zijn.
En PVV. Wat mij betreft is het nooit echt een serieuze partij geweest. Sommige standpunten deelde ik wel (Brussel, ongebreidelde immigratie), maar een serieuze partij? Nee. Wel heeft Wilders het voor elkaar gekregen dat de politieke discussie een tijdje meer rechtsgeorienteerd was. Deze discussie lijkt nu steeds meer links georienteerd te worden (wat ook weer een teken lijkt dat het een beetje gedaan lijkt met Wilders).

Nog 1 partij die ik wil noemen: DENK.
Hoe is het mogelijk dat een buitenlands gestuurde (door Erdogan beinvloed) partij in Nederland die anti-westerse standpunten (over vrouwen, homo's, democratie) er op na houdt toch relatief zo veel stemmen krijgt in Nederland. Een duidelijk teken dat de integratie van een flink deel van de immigranten ver te zoeken is.

4
8 beastyboy

@4 En hoe gaat Wilders dat regelen dan? Maar nee, ik denk dat een aanslag in Nederland niet gunstig is voor Wilders, integendeel. Hij zou eerder de schuld toegeschoven krijgen omdat hij al 10 jaar bezig is een bevolkingsgroep te demoniseren en eventueel radicale elementen te provoceren.

8
9 Vrijdenker

@9 : ................................. en verder niks doet.

8
10 Wijhuis

Er is nog een mogelijkheid, de zogenaamde ongehoorde groep Nederlanders, is bij lange na niet zo groot als hun geschreeuw doet vermoeden. Een klein kluppie klagers in de marge!

4
11 God is dood

@11 Hoeft ook niet, slechts één vredelievende en niet verboden actie, zal meer ter weeg brengen , dan duizenden schreeuwers in het wilde weg!

3
12 Arkan

Je ziet de opkomst van DENK. En ik vermoed dat die partij steeds meer gaat opschuiven van links naar sharia. Dat roept tegengeluid op. De enige die dat tegengeluid nu geeft is WIlders. Ik denk dat met de groei van DENK de PVV ook gaat groeien.

Misschien niet met WIlders. Wilders heeft het de laatste verkiezingen laten liggen. Misschien is hij inderdaad moe. De PVV heeft gewoon nieuwe mensen nodig. Het terrein wordt alleen maar groter. En als de PVV wil groeien moet het groter worden dan Wilders.

Conclusie: De islam zal steeds prominenter aanwezig zijn. En de anti-islam dus ook.

8
13 purelogica

@4

Ik kan mij inderdaad best voorstellen dat Geert zit te wachten op een serieuze aanslag en hoopt dat daarbij een groot aantal doden zullen vallen. Hij doet in ieder geval zijn uiterste best, ook gezien dat filmpje, om Nederland op de radar te houden.

4
14 DaStef

@13 De Sharia zullen zij ook niet echt willen, want als die wordt ingevoerd en als zodanig ook wordt nageleefd, dan zou di slechts resulteren in generaties van verminkte moslims!

6
15 Arkan

@13

Denk bestaat bij de gratie van de PVV, het is nota bene de PVV die Denk mogelijk heeft gemaakt.

4
16 DaStef

@16 En vergeet ook ons 'opperhoofd Pinokkio' niet, met zijn (weliswaar goede optreden) toen die Turkse Minister hier wilde spreken! Heeft veel kwaad/protest bloed gezet bij de 'Murken' van DENK!

7
17 Arkan

@11 Mensen geloven het gewoon niet meer. Als iemand 10 jaar loopt te roepen dat mensen van een bepaalde religie gevaarlijk zijn voor Nederland, en er gebeurt vervolgens helemaal niets om die bewering aan te tonen dan zijn de mensen er wel een keer klaar mee. Wilders geeft het stokje over aan Baudet. Dezelfde boodschap in een iets ander jasje maar beide tegen de gevestigde democratie, tegen een verenigd Europa en tegen een sterke NAVO.

Forum voor Democratie gaat het echter ook niet redden, daarvoor is Thierry Baudet te zwak en niet intelligent genoeg. Hij heeft al vroeg in zijn racistische kaarten laten kijken.

2
18 Vrijdenker

@2
Nog een beetje aan het na bloeden om je D66? question

5
19 loki zegt

@14
Ik kan mij inderdaad best voorstellen dat Geert zit te wachten op een serieuze aanslag

Jouw voorstellinsvermogen is gebaseerd op de eftelingquestion

7
20 loki zegt

@4 Gaat Wilders dat even regelen? SARC

3
21 sockknitter

@13 Voor DENK hoef je niet bang te zijn. Dat is in feite een one-issue partij die de klantenkring beperkt tot een bepaalde doelgroep. DENK kan mensen niet ervan overtuigen dat ze zich Turk of Marokkaan gaan voelen als ze dat niet zijn. De SGP heeft nog meer mogelijkheden om nieuwe klanten te maken. Wilders kan met zijn xenofobische retoriek wel nieuwe klanten genereren, zolang hij mensen overtuigt met zijn angstbeelden. Die overtuigingskracht is wel uitgewerkt na 10 jaar negativiteit en geschreeuw. Hij kreeg één keer de kans om mee te doen met de landelijke politiek en is toen weggelopen.

3
22 Vrijdenker

@16 Nee hoor. Denk is een logisch gevolg van de toename van moslims die steeds meer wegwijs worden in de Nederlandse bureaucratie en van het onverenigbaar zijn van links en islam.

DENK komt voort uit de PVDA. Daarom is ze zo links begonnen. De islam zelf wordt wereldwijd steeds fundamenteler en steeds harder. Dus het ontstaan van DENK is eigenlijk de eerste breuk tussen de islam en links. Daarom zal DENK steeds minder links worden en steeds meer sharia.

4
23 purelogica

@21 Is Wilders niet voor nodig!

3
24 Arkan

@23

DENK was nooit of te nimmer afgesplitst van de PVDA als de PVV er niet was geweest.

5
25 DaStef

Wilders mag dan wellicht op z'n retour zijn, zijn gedachtegoed is evenwel springlevend.

2
26 Black65

Het gedachtegoed van Geer radicaliseert en is binnenkort dood.

3
27 Hadjememaar

Als de PVV bij ons had meegedaan had ik er op gestemd.

3
28 benbenieuwd

** gebruiker verwijderd **

@26
W. heeft boven water gebracht dat de meest verderfelijke gedachten en meningen binnen de samenleving blijken te bestaan. Als een rattenvanger heeft hij ze keer op keer tentoongespreid.

Dat is best een geweldige prestatie en ook gelijk zijn enige.
Zijn verdwijning doet die verderfelijke gedachten en meningen inderdaad niet verdwijnen.

29 verdwijderd21

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@34 Ik heb een realistische kijk op de dingen. Jij hebt gewoon een rijke fantasie. Maar aan de bijval die je krijgt is te zien dat jij niet d...

3 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@48 Het schijnt voor verschillende sympathieke deelnemers zoals @13, @22, @24 en @43, nogal van belang te zijn wat ik vind van deelname door t...

8 minuten geleden geplaatst door Bop

eh
England's ludicrous experiment in privatised water is coming to a messy end | Adam Almeida

Veel te weinig geïnvesteerd in onderhoud.Maar wel elk jaar maximale winstuitkering aan de aandeelhouders....

11 minuten geleden geplaatst door eh

elsemiek
Muziekdraadje

https://www.youtube.com/watch?v=bCnuEWLeEEEHauser Lana Trotovsek Erbarme Dich ...

12 minuten geleden geplaatst door elsemiek

Reconquista
Meer asielmogelijkheden voor vluchtelingen uit Eritrea met dienstplicht

Die snapt er nog steeds niets van. Dat het volgend kabinet het maar weer snel terug mag draaien. ...

13 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Weetal
Pianist Jan Vayne belegde 2,6 miljoen na onzorgvuldig advies van zijn bank: ‘Dacht dat dit veilig was’

Aandelen, zonder stemrecht.Wie koopt er nog aandelen?...

14 minuten geleden geplaatst door Weetal

elsemiek
Muziekdraadje

https://www.youtube.com/watch?v=nZb7FcP84CMErbarme Dich Mattheus Passion het meesterswerk van Bach ...

15 minuten geleden geplaatst door elsemiek

LoydMorris
Meer asielmogelijkheden voor vluchtelingen uit Eritrea met dienstplicht

Waar kunnen Nederlandse jongeren naar toe, als deze opgeroepen worden voor de dienstplicht?...

15 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
'Promes moet afzien: kaalgeschoren en met twintig man in cel'

Die wil heel gauw terug naar Nederland. Dan maar een tijdje brommen in een Hollandse cel. . . ...

16 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

progressiefliberaal
Meer asielmogelijkheden voor vluchtelingen uit Eritrea met dienstplicht

En volgende week zeurt hij weer dat hij geen plekken heeft.Bij uitstek de meest overbodige bewindsman van Nederland. Creëert alleen maar pr...

17 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

NK. App
Nerd Baller UncensoredLateat PornCeleberaties NakedPlus Size Women In The NudeDee CubitusPraewStefanie Knight OnlyfansFree Mature Porn VideosMilf BrazzerzPervmom LatinaPorm CamsRomantic Xnxx IndianDanny D CumshotsJennie Rose Sins PornCartun Porn VideoEmilia Clarke SexTelugu Hyderabad Aunty Sex VideosSeduced PovLasirena 69 OnlyfansPolice Xxx VideoDeepika Padukone Ke Nange PhotoXnxx PoneMen NakedOmgle NudeIceporncasting.comPorn With TwinsYua MikamoSexpovAntuysexHardcor Hd PornHentai Porn VideosFran GerardVictoria June Stepmom91poenSapphire OnlyfansXxx Movi FullDesi Ex VideoCherie Deville ThreesomeXxx Hindi ComicsBrezzar Hd VideoDiane Lane NudeSloppy Ebony BjJeuxhentaiFamosas Peladas No Only FansMallu Aunty XxxTorrie Wilson Sex VideoTeleram PornNoelia VideoAkshara Singh XxBig Tit Teen PicsTiktok PorneVideo NxnxDesi Pussy ImageSpxrklybrattBodybuilder PornBollywood Hot SexySsbbw PawgMaya Khalifa AnalJohn PersonsSexy MilfKelsi Monroe YogaMoho IchikiBf Sex WithAspen RayneAlana15Erotic PhotoshootOld Wife PornAdult Online GamesSpankbang.c9mSexe PornographePorn Hd Porn Hd Porn HdToon Por NFree Blaack PornSexy NudeOrgyYounglibertinesNangi Picture VideoDasi Xx VideoSexolesbiansCasting Porn GayPussyslip PicsBus Full SexLive Phone SexBigtits OldCamerapriverWater Park XxxTiny Boobs NudeMasaj Porn VideoSherlyn Chopra New NudeAmateur Allure PaigeLesbian Kissing BoothCote De Poblo NudeMiaa-784Tamilnadu Village Aunty SexSex Scenes In Movies PornExploited College Girls MelanieMother Son PormArietta Adams AnalSerena Williams PornNude Celeb HacksSweet AuditionsVideos Porn AmateursMilf30Alyssa_fabulousTamil Hero Sex VideoReiponPretty RebelNhentai.ntPornos De MujeresChanel West Coast NajedTrample On FaceSuccubus Stay LifeTeen Curves ComLesbian Strapped PornGe HentaiAngelina Jolie PornstarHot Nude Women SexyCheap EsscortsExotic MassagesRule34 Paheal.netSexo ViolentasSelena Gomez NudeShemalemilfTenn Chubby PornLelasohnabakaTamil Lady Sex VideoIndian Couple Xxx VideoHot Butt PornPinkyxxxanalSmolbaconsSex HungamaNew Lesbien PornI Wanna Get Titty FuckedXxxجدیدKatie Sigmond LeakedLera AumilaHot Mom XxxxFaponicAsian Massage PornsParis Hilyon Nude5 Inch CockSex With Sex DollHot Xxx Bf VideoBdsm PornıXnxx Mia KhalifaHard CumGents Bf VideoSweetmargs OnlyfansSex Video New DownloadKang Han-na