door SergioLeone in Politiek  ·  22 Reacties

  • 13
  • 534x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

"Verhoeven schreef vanmorgen op Twitter dat het nee-kamp (48,9%) in percentage weliswaar voorloopt op het ja-kamp (47,2%), maar dat dat geen meerderheid is omdat 4 procent van de kiezers blanco heeft gestemd. ,,Deze betrokken maar verdeelde uitslag laat zien dat de in het regeerakkoord afgesproken evaluatie hoe dan ook van grote waarde is."

Oliedomme reactie van deze D66 'er. Maar we zijn ook niets anders gewend van deze volksverlakkers partij.

1
1 SergioLeone

De man was al 180 graden gedraaid maar moet tijdens het draaien onder een molen gestaan hebben. Of het is arrogantie van de macht die vreemde dingen met hem doet.

0
2 Voorzittershamer

Die Kees Verhoeven mag zelfs wel blij zijn dat er misschien nog wel gesjoemeld is met de uitslag want ik ben er bijna van overtuigd dat het verschil nog wel veel groter is dan een kleine 1 of 2%.
Hoe je het wendt of keert mijn dag kan niet meer stuk en Pechtold is behoorlijk afgestraft m.b.t. het weggooien van de kroonjuwelen van D66.

2
3 welofniet

Pechtold mag zich wel een aan beide oren stevig krabben tot bloedens toe, want hij heeft volkomen geblunderd. Die dictator Ollongren met haar dominante gedrag heeft daar ook niet aan bijgedragen. Nu afwachten of Rutte recht doet aan deze uitkomst en of dit NEE weer geen JA wordt zoals bij het Oekraïneverdrag.
Waarom gaan we de Wet niet aanpassen om te komen tot een bindend referendum? Is nu steun voor.

1
4 Nicks R. Van

Idioot weer van d66. Tegen de verwachting in heeft NL gewoon tegen gestemd. Deze d66er onderstreept nog maar eens waarom we in meerderheid tegen gestemd hebben

0
5 Lerac

@3
Persoonlijk vond ik de uitslag een enorm dieptepunt, ondanks het verlies van D66 wat trouwens nogal meevalt. Ondemocratische taferelen van bemoeienissen in het stemhokje. Maar vooral dat daar niets aan gedaan wordt, daar kan ik met mijn verstand niet bij.

1
6 Al

@3

Het nadeel is dat de rest van het kabinet ook voor de wet is ondanks de mening van het volk. Men zal als het echt niet anders kan met wat vage toezeggingen komen die niet te controleren valt.

0
7 Voorzittershamer
8 welofniet

Rare redenering inderdaad.

Maar goed, dan nog denk ik wel dat veel meer mensen voor die wet zijn dan tegen, helaas. De opkomst moest weer minstens 30% zijn dus ongetwijfeld heeft een groot deel, net als met het Oekraïne-referendum destijds, niet gestemd in de hoop de uitslag niet te doen gelden.

Als Verhoeven daar nou op gewezen had, dan had hij nog een punt gehad want je kunt er wel redelijkerwijs vanuit gaan dat mensen die voor de wet waren, minder reden hadden te stemmen dan mensen die tegen stemden.

5
9 progressiefliberaal

Oude truc de niet stemmers naar zich toerekenen. (deed Koning Willem I als zo'n 200jaar geleden).

Het is trouwens logischer om te concluderen dat invoering van de wet niet wordt gesteund door de meerderheid van de bevolking.

0
10 MARCUSAURELIUS

@3 Dat geloof ik graag , want waar je ook kijkt FB diverse fora of mensen op straat , vrijwel allen gingen voor een NEE .

0
11 El Matador

Kees blijft ook een beetje klungelen, dom, dom, dom

1
12 DaStef

@3

U vind dus dat er wordt gesjoemeld met ons kiesstelsel, dan moeten we het hele referendum ongeldig verklaren. Ik vind het zelfs een beetje schofterig dat u op deze wijze ons kiesstelsel te grabbel gooit, de basis voor onze democratie. Of u moet natuurlijk overtuigend bewijs hebben dat er meer dan 120.000 stemmen zijn verduisterd. Want daar heb je het namelijk over bij 2%

@9
Dat lijkt mij onzin, mede omdat het referendum gelijk viel met de gemeenteraadsverkiezingen, kon je op je blote voeten aanvoelen dat de drempel met 2 vingers in de neus zou worden gehaald.

@10
Die conclusie kunt u ook niet trekken want dan doet u precies hetzelfde, de blankostemmers/nietstemmers toerekenen aan het Tegenkamp. Er is geen objectieve meerderheid voor Tegen en er is geen objectieve meerderheid voor Voor. Wat er wel is is een nipte overwinning voor "Tegen"


@11
Als u zich alleen laat leiden door online uitingen en uw eigen omgeving, dan gaat u voorbij aan een hele grote groep mensen.

Het zijn vooral de online mensen die het gevaar van deze wet zien en daarmee ook het hardste roepen. Maar dat is op generlei wijze een indicatie van de uitslag.

Het referendum kent een geldige uitslag van 49% t.o.v. 47% met een ruime opkomst en daarmee geldig, ondanks dat de marge erg klein is.

6
13 DaStef

Draaimolens 66 leven in hun eigen schijnwereld, de waan van de dag van wat ze politiek gewenst vinden. Het zorgelijk is dat ze hun fantasie van wat ze partijpolitiek bezien het beste uitkomt, zowat als feiten bezien. En dan opeens plots klap 180 graden van standpunt kunnen veranderen, en daarbij ook nog de mensen van de andere partijen van domheid betichten die hun draaien niet kunnen volgen.

1
14 Reactie

-
Dit is een typische D66 druiloor die probeert weg te komen met een goedkoop trucje.
Gelukkig is dit zo'n dom trucje dat veel mensen reageren.
Dit is tekenend voor de super arrogante D66 politicus van tegenwoordig.
De zin willen doordrijven, tegen beter weten in, want het voelt zo lekker.
Hopelijk gaat D66 snel volledig de PvdA achterna de vergetelheid in...
/-
-

1
15 MrCally1

Da zie je maar weer hoe corrupt D66 te werk gat om het NEE kap de koop in te drukken en monddood te maken.

2
16 Gunther

Leuke en erg doorzichtige poging van Verhoeven om de uitslag te framen, maar ook voor het referendum gelden de regels voor democratische stemmen: Het kamp met de meeste stemmen ( Ja of Nee) wint.

Nee-kamp wint dus...

0
17 TedjeR

Misschien een lesje statistiek op MEAO-niveau, anders begrijpt Verhoeven het weer niet, voor Kees Verhoeven.

0
18 Mac Benac

@3
Het is verschil is niet veel groter omdat van de ongeveer 50% van de mensen die niet gestemd hebben: 70% tegen is (, aldus volgens een voorlopig onderzoek van Ipsos). Had iedereen gestemd dat was dus ongeveer 60% tegen (blanco buiten beschouwing latend, zoals het hoort).
https://nos.nl/artikel/2223858-wie-stemde-wat-bij-het-referendum-over-de-inlichtingenwet.html

0
19 Reactie

War is hun argument ook al weer? Iets in de trant van: "referenda moeten worden afgeschaft, want de burgers snappen niet waarvoor ze kiezen"?
Volgens mij begrijpen de intelligentia [Proest... question ] van de Tweede Kamer zelf niet hoe de wetten in elkaar steken.

0
20 Gandalf

@13
Wat is in uw reactie op @10 het probleem met een nipte meerderheid ?

Rutte regeert met een meerderheid van 1 zetel !!
Met die ene zetel --- zijn ze in staat door middel van kadaverdiscipline van de regeringspartijen --- alle wetten door de Volksvertegenwoordiging aan te laten nemen.
En de oppositie met 1 zetel volkomen buiten spel te zetten.

Conclusie : --- een meerderheid telt ---- hoe klein dan ook.

0
21 Jalinda

@21

Geen enkele, de regels zijn duidelijk, de wet moet opnieuw tegen het licht worden gehouden, maar doe nu niet net alsof het een overweldigende overwinning is geworden, het verschil geeft wederom aan wat voor een bot middel het referendum is, geen ruimte voor nuanceringen.

Een meerderheid in de kamer laat veel meer ruimte voor nuanceringen van bepaalde wetten, daar kun je ook nog op een andere manier meerderheden vinden, als het coalitieakkoord niet te veel is dichtgetimmerd.

0
22 DaStef

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
eh
Muziekdraadje

@2912 aj, sterkte....

41 minuten geleden geplaatst door eh

Sarcoff
Amsterdam op 4 mei: minder mensen op de Dam, iedereen gefouilleerd en verbod op vlaggen

De Nederlandse vlag is dus ook verboden? dus zij vielen blijkbaar niet voor onze vrijheid?...

41 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Eliot Higgins van Bellingcat: ‘Voor dit werk moet je obsessief zijn’

Bellingkat, werd alom gelauwerd, omdat het door westerse overheden gewenst nepnieuws bracht. ...

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Strongoli
Muziekdraadje

@2912Lieve Nighthawk, ik wens je veel sterkte bij dit persoonlijke verlies van een geliefd familielid. 😘😢Speciaal nummer:Eric Clap...

1 uur geleden geplaatst door Strongoli

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@61 Psychotische narcisten die overdreven veel aandacht eisen en helaas ook krijgen, word er geen aandacht aan geschonken bloed het snel dood, h...

3 uur geleden geplaatst door Sarcoff

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

#62Ik had iets overgeslagen, religie zou je kunnen zien als een vorm van waanzin.Dan ga ik iets te snel, want er zijn ook mensen die er baat...

4 uur geleden geplaatst door eh

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Gekken met goede bedoelingen, daar moet je volgens mij uit de buurt van blijven.Één van de opvallende veranderingen de laatste tijd is dat...

4 uur geleden geplaatst door eh

Graaier1000
Muziekdraadje

@2912 Nighthawk,Mijn oprechte deelneming 😔https://youtu.be/BKiwbpRvh84?si=h5SzZXTCraZJxhie...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@60 Narcisten dus. Zou best kunnen....

4 uur geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Volgens mij zijn woke/deugmensen alleen begaan met het lot van zichzelf, en willen ze continu de aandacht op zichzelf richten en daarmee de aand...

4 uur geleden geplaatst door Sarcoff

NK. App
Hot Indian PirnAzteca PornBig Chines TitsLivvy Dunne SextapeGuest SexNepalisexyvideoIndian Bhabhi Saree SexBreckie PornLatina PronstarHnetai FoundryMelhores Hentai Sem CensuraBrazzetsXxxmoviKendra Lust XxEmanuelly Raquel LeakFree View PornBlonde PorntubesCherleder PornBayonetta NudeAgentredgirl SexsonaCame Toe PornJija Sali Sex ComSuckingbbcMalu Trevejo PussyPorn Seduce VideoPorn Forced ClipsFirsttimexvideosSleepcreepR/hentaicaptionsNude EboyNia IrwanMalayali Sex VideoLokel BfBrother And Sister Sex Video Full HdManuel Ferrara And Lisa AnnDanielle Bregoli SexyXxx ToonLeyla FalconInkbunnnyHentaistube.Hidden Cam MasturbationIran Sex MovieFree Por NnSubmit Your FlicksFortnite FutaXx Videos FreeSex Voice TamilSakila Xxx VideoKorean Student PornApplication PornoDaughter Mother Exchange ClubChaturbate AsianKemonokko TsushinNatalie Mars ChastityCouple Kiss SexKatana Kombat CreampieLola Bunny PormLauren AvaAli Sheedy NudeJoi DatbaseAsianpormMalayalam Sex BfFortube PornAnime SisterpornMulheres PornograficasGand SaxCatun Sex VideoBoudi Chodar GolpoHot XnxxShiwer PornHampsterliveGay Girl Sex VideoIndian Rich Sex VideosPremature Ejaculation PornShay Barbie Porn.WhornyfilmsRed Tuble PornHentaipusleSax Videos IndianTop TravestiMulanpornSamanthan SaintMillie Bobby Brown Nude FakesRedtubrBest Romantic Porn VideosPorn Videos Desi NewSexiest Movie PornLesbi X VideoNudevostaFap RouletBritney AmberpornGay Cruisinh PornIndian Hot Aunty Sex VideoSujitha SexSuhagraat StoryBunnyhazedXx Videos TamilRiding PornBarzze HdXha.sterMelissa Oneil NudeSex Video Sex Video OpenSister Love PornCocostar NudeXxx Marathi MovieSelena XxxFobidden PornFree Mecican PornBlacksonboys PornRaj Kundra PornWrong Turn XxxTongueblowjob18+ VideoAdult Games CollecThe Best Nude PicsHasmterRay Dragon IafdMaldives Sex VideoMamar VergasTeenage PornhdBondige PornBig Tits PiJyoti SexMilfftvPornos ViolentLaydyxenaTwitter Gay FrancaisDamndroseOne Ounch Man PornNude Jelena JensenMature Porne VideoBoudi Choda VideoSex VediosTeens AssfuckingHanime UncensoredShilpa Shinde SexJul-946Oldje PornDownload XxxBlackpornxxxMilf HuntI WankDesi Xxx Mms VideoPron HoneymoonOmorashiorgFilm PornograqueWww Hard Sex Videos ComSexy Tits PornPorno Com LegendaRiley Reid 2022