door Doehetlekkerzelf in Politiek  ·  22 Reacties

  • 0
  • 337x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Verdeeldheid?
Meer dan de helft van de mensen heeft gestemd voor/tegen het referendum.
Bij het Oekraine verdrag was de kritiek dat de drempel maar net was gehaald en werd er niets gedaan met het feit dat 2/3e tegen was.
Nu wordt de grote opkomst gepasseerd en gaat men opeens wel kijken naar de verhouding?

Schande

5
1 beastyboy

Als het kabinet de uitkomst gaat negeren dan wordt het tijd dat deze regeringspartijen bij de volgende landelijke verkiezingen genadeloos worden afgestraft.

2
2 SergioLeone

Jullie weten doch hoe corrupt Rutte VVD en aanhang is samen met CDA D66 CU SGP.

5
3 Gunther

Als je de kaart van Nederland ziet wie er voor of tegen heeft gestemd valt heel duidelijk op dat heel Groningen en Friesland tegen is. Dat kan niet waar zijn. Volgens mij hebben ze nee gestemd vanwege de gaswinningsperikelen. Gewoon om het kabinet dwars te zitten. (of ze hebben daar in het noorden allemaal iets te verbergen)

12
4 Kimmar

Vreemd eerst zeiden ze referendum geeft alleen maar nee stemmers wegen beperkte uitleg, nu is het verdeelt en de meerderheid nee is het weer niet goed, met ander woorden ze hebben gewoon maling al welke uitslag ook.

4
5 Rattocasi

@4 nee in Groningen en Friesland waren geen in de meeste plaatsen geen gemeenteraadsverkiezingen en als je alleen een referendum houd dan komen met name de tegenstanders en boos burgers opdraven. Daarom wijkt Friesland en Groningen zo af ten opzichte van de rest van het land.

4
6 mike45

@ 2 dat zou gisteren toch al gebeurd moeten zijn volgens 90% van de NK reageerders? Er zou wel even worden afgerekend met het huidige kabinet. en wat blijkt : CDA is de grootste en de VVD is gegroeid. En zo kunnen we wel stellen dat de meeste mensen in Nederland het wel prima vinden zoals het hier gaat.
PVV is de helft van de zetels kwijt in de steden waar ze al meededen en FvD zou Amsterdam wel even veroveren. Nou, ze hebben twee (misschien 3) hele zetels gehaald. M.a.w. ze hebben niets te vertellen.

4
7 Kimmar

@6 Dat zou inderdaad ook kunnen.

3
8 Kimmar

@4 Of ze hebben geen vertrouwen in deze regering. En dat is niet zo gek, gezien wat er allemaal gebeurde als gevolg van de gaswinning.

1
9 benbenieuwd

@3 Hee, de PvdA is niet meer corrupt? question

3
10 Neobullseye

@7 daarom wordt hier ook al de hele dag geroepen dat er stemfraude is gepleegd op NK, omdat de uitslag ze niet bevalt.

5
11 mike45

Ja, ja : als we winnen kunnen ze ons niet negeren en bij ongeveer gelijk uitslag ook niet ?
Waar blijven de bijna evenveel voorstemmers dan ?
In de prullenbak?
Gooi dan de uitslag maar in de prullenbak .
Gelukkig was het de laatste keer.

8
12 No newstoday

@4

Zo gaat dat toch bij referenda in Nederland .
Een heel groot deel stemt niet voor of tegen dat waar het over gaat maar voor of tegen de regering.
Daarom ophouden ermee.
Wij zijn er geen land voor.
Hou gewoon in je woonplaats een referendum over de winkelsluiting , een nieuw gemeenschapshuis, de gladheidsbestrijding en een lampionoptocht en zo.

6
13 No newstoday

@2

Waarom ?
Omdat er bijna evenveel voor- als tegenstemmers zijn ?
Vreemd argument .

7
14 No newstoday

@1

1,3 miljoen van de ca . 12 miljoen kiezers gaan iets bepalen in dit land ?
Lijkt me even niet.
Er zit tussen beide 1,7 % verschil.
Daar kunnen geen van beiden recht aan ontlenen .

7
15 No newstoday

@1

De referendumwet is slecht, er zit geen enkele juridisch gevolg in deze wet ongeacht de uitslag.

Bovendien, de Tegenstemmer (waaronder ik) hebben zelfs geen democratische meerderheid van 50.1 % gehaald.

Dus mijn vraag aan u, wat moet de regering met deze uitslag? Ik hoop een beetje dat de #WIV nog een keer wordt behandeld, en dat er misschien nog wat pijnpunten worden uitgehaald. (Sleepnet zonder rechter en gegevens verstrekken aan het buitenland bijvoorbeeld)

1
16 DaStef

@13 Niet invullen waarom mensen hun keuze maken. Dat is enkel aan hen. Ik heb in elk van de referenda bewust de gestelde vraag beantwoord. Uiteraard zullen er protest stemmers zijn, maar daar helpt niks tegen.

Zo herinner ik me nog een oud referendum in Leiden over de vraag of uitgaansgelegenheden in de stad ruimere sluitingstijden moesten krijgen. Bleek dat mensen in het centrum dat prima vonden (ondanks dat zij er wellicht meer onder te lijden zouden hebben), en de grote meerderheid in de buitenwijken tegen...

Ik begrijp dat er een hoop bezwaren mogelijk zijn tegen referenda en daarom moet een nieuwe referendumwet ook zeer goed aangeven wat, hoeveel en hoe. Correctief bindend zou geen gek idee zijn. Maar alleen met duidelijke grenzen.

Het is geen ideaal of zaligmakend instrument, maar in principe kan het een goede aanvulling zijn.

0
17 d6072b01

@16 Blanco stemmers tellen niet mee. Niet-stemmers ook niet, dat is hoe de kieswet in elkaar zit in Nederland, anders moet uw coalitie al helemaal aftreden want die hebben maar een nipte meerderheid van 1 zetel bij slechts 80% opkomst wat dus betekent dat ze eigenlijk geen meerderheid hebben.

Als ze gaan zeuren over verhouding wil ik ze graag wijzen naar hoe de Britse regering dit soort dingen heeft afgehandeld bij de brexit, en ik wil ze er ook op wijzen dat hun eigen meerderheid in e 2e kamer de 51% niet eens haalt, nog minder dan het percentage nee stemmers in het referendum dus.

1
18 Schutzz

@18

Leuk verhaal maar dit referendum haalt niet eens die 50%, over de opkomst heb ik het niet eens,

Overigens heeft de coalitie wel degelijk een meerderheid in de kamer we hebben geen minderheidskabinet, peilingen zijn geen verkiezingen.

2
19 DaStef

@19 Nee stemmers staan voor, en dat betekent dus dat ze meer dan 50% hebben, opkomst is ook meer dan 50%, ook hoger dan de gemeenteraadsverkiezingen in een vrij veel gemeenten. Als u vindt dat uitslagen bij minder dan 50% opkomst niet geldig zijn, dan zijn er een hoop dingen die afgeschaft moeten worden. Wat dacht u van de gemeenteraadsverkiezingen in een aantal gemeenten, het Europees parlement, waterschap....

Niet stemmers en blanco tellen niet, alleen nee en ja tellen en nee staat voor dus meer dan 50% is tegen de WIV. Dat is hoe de kieswet werkt.

2
20 Schutzz

@20

Opkomst is niet relevant, de minimale opkomst is gewoon gehaald, daar heb ik het niet over, maar dat heb ik volgens mij al meer geroepen op deze draad,

Feit is dat 49% en GEEN 50,1 % tegen hebben gestemd, ik weet niet hoe u rekent, maar 49% is volgens mij geen democratische meerderheid.

Ik had echt liever een 60/40 tegen gezien, dán heb je wat in de hand, nu heb je niets, zeker niet onder de huidige referendumwet, wat niets meer is dan een veredelde en dure peiling.

1
21 DaStef

@18 Och ja, de Brexit, nog zo'n mooi referendum. Een minuscule meerderheid van de stemmers was voor, waarvan een groot deel binnen de kortste keren al spijt had, en daar moet vervolgens de toekomst van het hele land voor worden omgegooid -- wat zeg ik, vérgooid zelfs. Geweldig toch, referenda?

0
22 Neobullseye

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Marrie1
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

Ik denk dat dit niet veel helpt, kijk maar wat er allemaal in Amerika gebeurt wat betreft jodenhaat en joden vervolging op de Universiteiten . D...

1 minuut geleden geplaatst door Marrie1

Bob Sleebaan
Ruim derde meer asielzoekers naar Nederland in eerste kwartaal dan jaar eerder

@1 Het lijkt wel of ze dat in Brussel en Den Haag willen....

2 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Wedergeboren
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@10 reactie 12. https://www.nieuwskoerier.nl/news/983480-protest-op-4-mei-tijdens-dodenherdenking-tegen-tweede-kamervoorzitter-ma...

8 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Rinze
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@1 Nou gister werd er een bontkraagje met 1 hand door en reus van een politieman uit de Jumbo gehaald en achter in een arrestatiewagen gepleur...

15 minuten geleden geplaatst door Rinze

LoydMorris
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@7 Jij, als stoere Friese kerel zult er weinig last van ondervinden. . . . maar ga tegenwoordig als jonge vrouw alleen of als Jood met een k...

16 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Weetal
Ruim derde meer asielzoekers naar Nederland in eerste kwartaal dan jaar eerder

Lekker toch.Laat maar komen.Des te eerder breekt de pl**res uit in Nederland....

17 minuten geleden geplaatst door Weetal

Biscanna
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@57 Dat was een 🖕 naar D66. De Prinsenvlag is een historische Nederlandse vlag die helemaal teruggaat tot aan de Tachtigjarige Oorlog (1568-...

21 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Reconquista
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@7Ik heb geen geloof en ik leef nu in het heden ten dage en niet in de geschiedenis. In de geschiedenis vind je vuile was van ieder volk en re...

21 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Rinze
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@7Welke vrijheden heb je precies ingeleverd ?...

24 minuten geleden geplaatst door Rinze

Snorrie
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

Natuurlijk is hij op het feestje van de man die hem zijn vrouw heeft toegewezen.Natuurlijk wel met zijn russische speldje op de revers....

26 minuten geleden geplaatst door Snorrie

NK. App
Mallu Hot Videos DownloadBabi Star King Frank PornMom XnxxXnxx SeyHd Prone ComLatest Movie Sex ScenesStephanie Abrams NudePornhub Hidden CameraFemboys CumshotsCameron BaySis XnxMika Tan PornJapanese Porn Movie DownloadFamily Strockes ComOld Man Hot RomanceWww Xxx Video Download HdEbony Dry HumpingJaycee StarrGet FukedRomantic SxLusty CoupleHollywood Xxx Movie DownloadLe Meilleur PornographieElora HentaiTelugu SecSonam Bajwa PornIndian Blue FilmLove Porn VideoBhanu SexBhabhi Bath VideoReddit Gaining WeightсексчатHot Figure SexAnime Hot SexxxWhide PussyRiley Reign CreampieAsiatica PornosWho Is The Skinniest Person In The WorldJason Porn StarSexe TagSexye VideoEva Elfie DpBlackpussy LesbiansVideos De Pono XxxCherrybeeblossomChloe Copper PornPorn WomenHqporenrSexe Dessin AniméEbony MilfpornRadha Krishna XxxSxee VideoChinese Hd Sex VideoGranny And BbcFuete SexualBedpage. ComE621 AnimatedKatie Holmes NakedVenti NsfwWind Blowing UpskirtsVideos De TorbemaniaAlice CoquineDiapergirl PoopingAlexxxa RoseAsmr. PornoXxx GrannyEnf StoryPorn ReactLesbian Seduces Straight WomenHentai MoviesBokep JapanaseHd LornOnly Sex IndianSamlengik SexBf Picture XxVixencreampieFreehard CoreKorean Xnxx MovieMallu Aunty SexChut BhosdaConversation PornBusty Teen BlowjobLeana Lovings LesbianReddit SquirtXnxx Tamil HdDouble Asian Blow JobTwerk XvidTushy Lana RhoadesIs Diddy GayHamster Adult VideosKayla Nicole NudeInstagram Live SexBhabhi Ki Gand Ki ChudaiAsaian Mom PornXx VediossParidisehill.ccEnormous Tits TeensTop SitepornCogiendo Con Mi HermanitaRedtbeAnime HintaiJapaneseporn Game ShowStrippers TwerkingXnxxporn SiteFilmes Da BrasilerinhasNudist VideoSantali XvideoPlayboytripleplayPornoimageLaura Antonelli NudeSkinny Redhead PornXxxgay VideoReality Kings HdDesi Bhabhi Hidden CamSfmcompuleAsians CummingXxx Hindi XvideoFree Hd Pron Video DownloadTo Finger YourselfDaniela ArturyFrance VoyeurManyvodsBest HandjobsIrina Shayk HotMusclemattPronproMarta La CrofyFaryn Corey NudeCourtney Cox SexyRevenge Porn VideosDesi Nude ChatSkye LikesitroughXnxx LegalHollywood Actress PornXx Video CartoonPorn JoySex Desi NewLana Rhoades Sexy VideoStep Morher PornXxx Sexy VedioPakistani ChutWrong Turn 8Enormes SeinsHantai HavanXes VidioMilfgifVianey Frias Onlyfans18 Years XxxLiza Rowe Mike Adriano足 交