Nee-stemmers referendum inlichtingenwet op winst (nos.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Binnenland  路  39 Reacties

  • 23
  • 886x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Zoals het hoort....

2
1 blind fury

Het verschil had veel groter moeten zijn. Wat zijn de Nederlanders (zoals ik vaker- en dus... terecht !!! Opmerkte...), toch een sukkels (ook doordat DENK en Groenlinks zo groeiden).
Je gaat toch uberhaupt niet v贸贸r zo'n wet stemmen ??? OMG !!!!
Hoe achterlijk kun je zijn ?

8
2 Flipper

Da s mooi maar ik zou het een echte overwinning vinden als er ook echt naar geluisterd wordt. Die wet van 2002 voldoet prima. Er is nl. tot dusver geen enkele aanslag geweest van religieus fanatisme in NL. In tegenstelling tot de landen om ons heen. Dus al die drogredenen hebben voor mij heen zeggingskracht

2
3 Lets keep it cool

@2 Dat valt mij ook op, zou het dan toch zo zijn dat de zittende macht sjoemelt met de stemmen?
Het is namelijk veel te gemakkelijk.

7
4 Positivo

Het is ongeveer 50-50 en heeft geen enkele waarde.

19
5 kritischelezer

@2 Ik ben ook diep geschokt door die 47,5% voor. Onbegrijpelijk en heel zorgwekkend.

3
6 purelogica

Dus zowat de helft van de stemmers heeft zich niet in de wet verdiept en vindt het ook nog eens geen probleem dat belangrijke politici aantoonbaar liegen? Dat is inderdaad schokkend.

2
7 Al

De gevestigde orde moet er toch iets mee doen al is de uitslag 50 om 50 het is helaas een raadgevend referendum en de wet is in principe al aangenomen maar toch deze uitslag geheel negeren kunnen zij echt niet.
We wachten het maar af, mijn dag kan in ieder geval niet meer stuk en verheug mij nu al als Pechtold straks zegt ik stop er mee.

1
8 welofniet

Heel mooi!

12
9 Uit Den Haag

Nu hebben de nee stemmers iets meer voorstemmen maar juist in de buurt van de rooie gebieden zijn nog niet alle stemmen binnen en Amsterdam is bij de tussen teling hoofdzakelijk tegen en daar wonen relatief veel mensen dus het kan goed zijn dat het tegen gaat eindigen.

http://www.at5.nl/artikelen/179967/nog-geen-duidelijkheid-over-uitkomst-referendum-inlichtingenwet

Door het referendum ben ik juist gaan stemmen, maar weet niet of ik anders ook gestemd had.

1
10 TheoTheo

Jammer maar na vandaag is elke invloed/correctie op het beleid van de landelijk/provinciale/gemeentebestuurders ongedaan gemaakt. De huidige vorm van referenda is door het huidige kabinet om zeep geholpen en een andere vorm (correctief referendum) komt er nooit, want hiervoor is een grondwetswijziging nodig en die gaat er met dit totaal versnipperde politieke landschap niet meer komen.

1
11 Roy-050

@10
Inderdaad het referendum was voor mij ook belangrijker dan die gemeenteraadsverkiezingen.

1
12 welofniet

Zelfs als de uitslag 0% voor en 100% tegen zou zijn, zou de overheid zich er niets van aantrekken...

2
13 Remkraan

In de Noordelijke gemeenten, waar geen verkiezingen waren, kwam er een dikke nee uit de bus. Het zijn de VVD en de CDA stemmers die tegen het referendum zijn. En die zijn in grote getale komen opdagen... De trouwe stemmertjes heh

2
14 Ness

@13 dat heeft Pinoccio al eerder laten zien question
maar als ze met 1 stem winnen dan halen ze constant het referendum aan om te zeggen Nederland wil het.
Ze doen gewoon wat ze zelf willen en luisteren nooit naar ons, of het is tijdelijk om meer stemmen/macht te krijgen.

0
15 TheoTheo

@14 In het noorden waren 贸贸k gemeenteraadsverkiezingen en het referendum ging niet over wel of geen referendum, ness.

3
16 LanCaster

@14 VVD en CDA stemmers zijn vooral voor stemmers van dit referendum
https://www.noties.nl/v/get.php?a=peil.nl&s=weekpoll&f=2018-03-11+jef.pdf

2
17 Wetenschappertje

In veel media, NOS, WNL enz, kwamen vooral voorstemmers aan bod en ook de politici van de regeringspartijen kregen ruim baan om hun v贸贸rstem te promoten.
Gijs Rademakers verkondigde op de TV dat het aantal voorstemmers flink was toegenomen en ruim boven de 60% uitkwam.
Allemaal pogingen om mensen te be茂nvloeden om v贸贸r te stemmen.
Helaas voor Rutte Ollogren en Pechtold hebben de meeste kiezers niet naar hen geluisterd (meestal is het juist andersom).
Verder toont het aan dat het referendum prima werkt, al zullen Ollogren en Rutte weer aanvoeren dat de uitkomst niet die van de regering is en dus het referendum zo snel mogelijk afgeschaft moet worden..............

1
18 Willem123

@16 : Er waren in het Noorden weinig gemeenten die gisteren konden stemmen. Kan zijn dat jouw definitie van Noord niet klopt - je had ook al zo'n vreemde opmerking over noordpolen, je wist niet dat er een magnetisch en een geomagnetische Noordpool bestond plus een geografische... Check kaart; dat grijze gebied daar bovenin, da's het Noorden dat ik bedoel. https://nos.nl/artikel/2223623-bekijk-hier-alle-uitslagen-van-de-verkiezingen.html

2
19 Ness

@18 ; Voornaamste wat opviel was dat het vanaf het begin al werd gespind naar 'iedereen is voor' , maar 'tegen' wil slechts verandering/verbetering van de wet. Om niet goed van te worden.

1
20 Partijdig

@19 Wat betreft die noorderlijke gemeente moet ik je gelijk geven.
Maar het referendum ging echt niet 贸ver referenda. En hoe het zit met die magnetische polen begrijp je blijkbaar nog steeds niet.

7
21 LanCaster

@21 ik denk dat jij @14 anders begrijpt als hij bedoelt
tegen het referendum bedoelt hij mee tegen de sleepwet (hij had moeten schrijven tegen bij het referendum, maar omdat het referendum wordt afgeschaft denk jij te ver door)

0
22 TheoTheo

@22 : nee het was een 'slip of the pen'. Foutje. Bijna niet geslapen...

0
23 Ness

@20 Ik ben ook niet tegen een aantal vernieuwingen in de wet, maar zoals hij er nu ligt gaat hij veel te ver. Dus tegen gestemd.

0
24 d6072b01

@18
Inderdaad. Voor de verkiezingen buitelden de media en politici over elkaar heen om te verkondigen dat er veel meer voor-stemmers waren dan tegen-stemmers.
Wat een farce nu de uitslagen bekend worden.

0
25 beastyboy

@24 ; Voor mij geldt in deze hetzelfde, maar dat neemt niet weg, dat het interpreteren van een 'tegen' is. Die interpretatie is onzin en onterecht. Tegen is tegen deze wet. Intrekken dus, en opnieuw proberen.
Dat is het 'advies'.
Niet 'verbeter hem, doe er iets mee, interpreteer ons enz. Dat vakje stond niet op het formulier. Zelfde probleem als met het vorige referendum. Op de een of andere manier ziet de politiek altijd een extra vakje op die stempassen en uitslagen.

1
26 Partijdig

@26 als je naast ja of nee stemmen ook een mogelijk hebt op te zeggen bijna mee eens waar moet je die stem dan bij tellen?

Als je kan stemmen op nee of nee maar wil aanpassing en op ja of ja maar wil aanpassing
Het moet altijd duidelijk zijn
Je ziet het hierboven bij de emotions ook wel eens dan klappen er 5 of meer maar bij duimpje naar beneden en kwaad kijken is het per emotion minder maar samen veel meer, en je ziet bij het bericht de klappende (niet nu want nu klapt bijna iedereen terwijl de uitslag rond de 50% is wat doet denken dat er hier veel op ja gestemd is)

1
27 TheoTheo

@7 Heb je een goed punt, ik vraag sommige mensen wat ze gestemd hadden, en als zei voor zeiden, dan vroeg ik waarom? En 90% wist niet waar het over ging. Enige wat ze konden zeggen was, ik heb niks te verbergen dus maakt niet uit.

1
28 etymologie

@27 ; Het gaat er wat mij betreft niet om , dat er een 'extra' vakje moet komen.
Al die afwegingen, 'het kan anders / beter' , zijn al gewogen voordat het rondje rood wordt gekleurd en die leiden tot dat rode rondje.
Iedere vorm van interpreteren is daarin niet juist, anders dan tegen betekent 100% tegen.
Men gaat ook niet de 'voor' op deze wijze interpreteren. "ze zijn voor maar willen graag toch verandering".
Dus bij tegen, doe je dat dan ook niet.

0
29 Partijdig

Gelukkig. Natuurlijk gaat Rutte de uitslag wederom als pleepapier gebruiken. Dat hoeft niemand te verbazen maar het blijft mooi dat hij dit nu MOET doen om zijn zin door te drijven.

Als het JA kamp had gewonnen dan had de overheid kunnen zeggen. bedankt we volgen het advies van de burgers op. Zie je wel dat we niet alle referenda doorspoelen.
En nu gaan ze de geschiedenis in als de club die alle adviezen van de burgers door de plee spoelden. En dat is op zich al de moeite waard.
Dat de overheid geen enkel respect heeft voor de burgers wisten we als maar nu moeten ze het zowaar weer hardop uitspreken.

0
30 PFL

ik heb 't in ieder geval 'geweten'...

0
31 Grootmoeder

@31 Wijsheid komt met de jaren..............

1
32 Bollieboos

* Verwijderd door de redactie *

33 ErichaFai

gefeliciteerd !!!! en nu weer lekker door gaan met kantklossen, aldus M. Rutte

0
34 Roomboterbabbelaar

Hoe kan het dat nog maar 80% 'geteld' is? Het is een simpel ja of nee velletje en geen meterslang stembiljet! Dat kan in een paar uur geteld zijn..

1
35 FNKTD

* Verwijderd door de redactie *

36 homebase

Ik vrees dat de coalitie niet meer terug kan.
Het massaal aftappen, filteren en analyseren van internetverkeer via de (transatlantische) kabels en delen met de NSA en GCHQ gebeurde al vele jaren.
Plasterks probleem was dat er geen juridische basis voor was. (Waarom horen we hem niet?)
De sleepnet component is de belangrijkste aanpassing voor de diensten.
Het toezicht is een wasse neus (want o.a. hoofden van de diensten mandaat van de Minister)
Ik vrees dat deze coalitie vermoedelijk helemaal niet meer terug kan, want dan wordt al het huidige sleepnetwerk en deling van data met o.a. de USA door de diensten illegaal!

1
37 logikus

@35 Die lange verwerkingstijd van de simpele referendumuitslagen roept wel serieuze vragen op! Graag direct antwoord van Tajsa Ollongren. Lezen jullie mee NOS en RTL?

En dan meteen even vragen waarom ze t贸ch de afgekeurde ondersteunende software heeft toegestaan? En waarom duurt het tellen van het referendum ondanks die software zo onbegrijpelijk lang?
Zijn er in de gemeentehuizen computers die NIET aan een lokaal netwerk (LAN) hangen en via het interne LAN benaderbaar zijn?
Of zijn priv茅 laptops ook toegestaan? (Helemaal te gek!)
Wie selecteert "het tweede paar ogen"?

Zo gaat de telling:
https://www.kiesraad.nl/verkiezingen/gemeenteraden/uitslagen

1
38 logikus

@36 Bevalt de realiteit je niet ?

0
39 kritischelezer

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Dat kan dus niet want de KvK heeft geen jaarverslagen gekregen over die tijdsperiode Doe godverdomme je huiswerk voordat je hier dingen ...

1 minuut geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Jij bent ook aan een klap op je bek toeMisschien knapt je fascistenmuil er nog wat van op ...

4 minuten geleden geplaatst door Rinze

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Hij had gehoord dat Yasser een vagina had, gewoon ijzersterke humor en een keiharde klap op zijn hypocriete bek. 馃槀...

6 minuten geleden geplaatst door spookrijder

DikkeTor
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Dat gaat weer Miljoenen kosten ...

10 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Rooibos
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Vond de opmerking van Baudet of Klaver even zn broek wilde laten zakken, om te checken of tie wel echt een jongetje is, wel OK.Die Yasser Kl...

16 minuten geleden geplaatst door Rooibos

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Allahmaal weer 'geschokt', de sukkels....

18 minuten geleden geplaatst door spookrijder

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Fascist Klaver en niet te vergeten neonazi Paternotte deden gewoon Huilie Huilie. Stelletje weke bruinhemden, Het enige foute aan Baudet in deze...

20 minuten geleden geplaatst door spookrijder

DikkeTor
Offtopic

Ik ben een Neuropaat XD Ik doe iets met hersens lol XD"Een neuropaat heeft te maken met zenuwschade of neurologische aandoeningen."Ook g...

27 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Rooibos
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@58 Altijd hetzelfde met die linkse knulletjes, dreigen met ... ja met wat eigenlijk....ooh ja de CANCEL cultuur....... zo zielig..... t...

28 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Rooibos
Muziekdraadje

https://www.youtube.com/watch?v=3XcKN0XbCbU...

32 minuten geleden geplaatst door Rooibos

NK. App
Nude Female CelebirtiesFilmes Er贸ticosPorn DeepthoatAnko HentaiBrazzers VideyoFit Sidney PornGroping On TrainBlack Balls SuckHustler PornvideosBest In Gay PornXxx Hd BlackAmma NudeSneha Actress SexPorn么 Novinha BrasileiroTraci Lords NudeEbony ExcortsIndian Aunty Sex PhotosBrazzers PhotoThe Sissy Girlfriend ExperimentFuckporn VideosBest Pornhub VideoTub MaturWww.sexvid.comMeena Sex PhotosTeen Xx VideoHd Poarn VideoAdrianamayaBen Ten SexTamil Sex Videos In Tamil VoiceAvatar 2 PornDauter Swap.comBoob FlshEat Wifes Cream PieChanell Heart LesbianBig Boobs OnlyfansAnal MexicanoSweetyfox PornWatch Pam Anderson SextapeCartoon HentSexmodele ComAmoursnth LeaksMelhores Sites PornografiaGif FacesitMature_titsFutana.proGoblin Cave PornBest Position For AnalMyanmar XnxShannen Michaela OnlyfansAmateur Facial PornSex KathaiChabukXnxx Torrent MagnetChaina Xxx MovieSunny Pron VideoAbella Danger PornographyBrother Sister SexualSecondlife PornX Rated PronLana Rhoades RimjobReddit EscortsBd Porno FrXhamster.conPortaglory HoleCourtney Thorne Smith NakedBad PenelopeAsian DeepthraotAlex Coal Perfect GirlfriendSuzi Simpson NudeReal XxxMother Son Sex VediosTwin Sisters In PornTikok PornBig Celebrities TitsHindi Bhabhi XnxxXxx Hd Video BpKinsou No Vermeil HentaiKerala Blue FilmChut Ki VideoMia Khalifa Hot Xx VideoSextb.Pamelia JamesMelieconiakBreckie Hill PornFlashing In StoresHentia SitesBrowser Sex GamesNicole Sage NudeTeresa Giudice NudeBihari Blue PictureXxx Movies For FreeAnalforceAsian Girls PornSee Thru LeggingsMikela Pascal OnlyfansCute Teem PornKidnap PornhubValerica Steele JeshbyjeshWww Daring Sex ComGirls Do Porn Full VideosNo Bra On In PublicAlexis Fawx 2023Ahnka PornWomder Woman NakedKutte SexCollege Cutie Takes Lewd NotesErome LeakedGay Dad PornhubSex Teen SexHoli Hindi SexXxxkatrina KafeGranny Massage PornAlexis Texas BikiniAirikacal Only Fans LeakJenn TisdaleFilipinacolada NudeChanel SantiiniMayseeds Onlyfans LeaksLesbian CumpilationSexually BrokwnCrimson Keep HentaiSexe Amateur FrKaren Gillan NudePriya Rai XhamsterShota Yaoi HentaiLena Paul Porn HubHindisexbideoAmourantg NakedMallu XxxAnime Cosplay XxxAndaman Sex VideoRarbg AlternativesXxx ExtremoSite X Fran莽aisSarah Taylor PornBonnie Locket PornJwildxxxEbony Amatuer PornBig Boobs FilmInfluencers Gone IwldFilme Pornogr谩fico IndianoGagging XxxSkylar Mae Leaked OnlyfansP O R N PicJaquimichelPornpen.comHnetai FoundryAnimate TitsCanela Skin PornBeefcake Hunrer