Sudan was het laatste mannetje van de noordelijke witte neushoorn. Maandag is hij overleden.
Volledig scherm
Sudan was het laatste mannetje van de noordelijke witte neushoorn. Maandag is hij overleden. © WikiMedia

Wacht deze zes prachtige dieren hetzelfde lot als de noordelijke witte neushoorn?

's Werelds laatste mannelijke noordelijke witte neushoorn is gestorven in Kenia. Wereldwijd worden duizenden diersoorten bedreigd, waarvan slechts enkele exemplaren de hoop op voortbestaan in leven houden.

10 reacties

  • j hm

    6 jaar geleden
    Heeft weinig met de mens te maken Eric Vaeske?? Als je weet dat er nu al oorlogjes bezig zijn voor water (ja, zelf Syrië, met een beetje naslagwerk vind je dit zo terug), dan zou je kunnen veronderstellen dat dat zéker een impact zal hebben op het dierenrijk!
  • Eric Servaes

    6 jaar geleden
    Heeft weinig met de mens te maken. Zelfs voor de mens bestond stierven dieren uit. In de vier miljard jaren dat onze aarde bestaat zijn er minstens 5 grote golven van massauitsterving geweest. En daar was geen mens bij betrokken.
  • gustaaf carpels

    6 jaar geleden
    Het ergste is dat deze niet gedood zijn uit honger. Want Dan zou je het nog enigzins begrijpen maar uit hebzucht, grootheidswaanzin, vergiftiging van prooidieren uit economische gronden. De mens op zijn best
  • Paul Alix

    6 jaar geleden
    Al een geluk dat indertijd alle dinosaurussen zijn uitgestorven,dat zou hier nogal een onleefbare wereld geweest zijn en dan zouden de dieren die er nu zijn niet bestaan hebben.
  • lindsey clauw

    6 jaar geleden
    Verschrikkelijk