Ondanks het feit dat Gulzar Ahmad nog nooit naar Turkije is geweest of een Turkse burger heeft ontmoet in zijn leven, vertelde hij toch tegen Anadolu Agency dat zijn liefde voor de Turkse president zeer groot is. Gulzar heeft een portret van Recep Tayyip Erdoğan laten schilderen op zijn vrachtwagen omdat hij gelooft dat de Turkse president de “ideale leider” is.

“Ik hou van de Turkse president omdat hij alle moslims op de wereld vertegenwoordigt. Hij is mijn ideale leider,” zei de 38-jarige Ahmad die afkomstig is uit de zuidoostelijke provincie Punjab. “We weten dat Turkije het enige land is dat altijd achter Pakistan zal staat, in goede of slechte tijden. Dit is de reden waarom we houden van Turkije en haar president.”

Ahmad’s vrachtwagen, die van groot belang is voor zijn transportfirma, werd begin januari aangekocht en versierd met het portret van de Turkse president. Truckers in Pakistan laten vaak portretten van filmacteurs, lokale politici of bekende sportmannen schilderen op hun vrachtwagen. Het gezicht van een buitenlandse leider als onderdeel van de Pakistaanse vrachtwagenkunst, is eerder zeldzaam.

“Ik ben ervan overtuigd dat Pakistan het land is dat het meeste van Turkije houdt,” voegde Gulzar als laatste toe.

Sabah