Ovenschotel met zoete aardappel en kabeljauw
Als je dit recept eenmaal hebt gemaakt, dan weten wij zeker dat je het nog eens gaat maken. Zoete aardappel en kabeljauw is namelijk een top combinatie. Deze schotel is zout, zoet en romig tegelijk!
Ingrediënten (voor 2 personen):
– 600 g zoete aardappels
– 250 g prei
– 2 kabeljauwfilets
– 100 ml kookroom
– 200 g geraspte oude kaas
Bereidinswijze (1 uur):
– Verwarm de oven op 200 °C.
– Schil de zoete aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in een pan met water in zo’n 15 minuten heel zacht.
– Bak ondertussen de prei in een koekenpan met een scheutje olie om en om in 10 minuutjes zacht.
– Schenk het water van de aardappels af en prak de aardappels fijn, maak een romige puree met een scheutje kookroom.
– Schep de puree in een kleine ovenschaal en verdeel vervolgens de prei over deze laag.
– Leg hierop de vis, bestrooi met wat peper en zout en giet de rest van de kookroom hierover.
– Strooi tenslotte de kaas over de vis en schuif de schaal de oven in.
– Bak de gratin in 25 minuten gaar, zet de oven eventueel de laatste paar minuten op de grillstand voor een knapperig, goudbruin korstje.
Tip: Ben je in tijdnood? Je kunt deze ovenschotel helemaal klaarzetten, zodat je hem ’s avonds alleen nog maar de oven in hoeft te schuiven. Zo staat er binnen 25 minuten een heerlijk en gezond maaltje op tafel!
Eet smakelijk!
Klik hier voor meer recepten van Chickslovefood.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMVijf vragen
Verse zalm krijgt Nutri-Score A maar zodra de vis gerookt is, krijgt die een D: hoe zit dit?
-
PREMIUM
Deze inkomsten moet je opgeven bij de belastingaangifte: ‘Risico op boetes’
Het is weer zover: sinds 1 maart kun je de aangifte inkomstenbelasting doen over het jaar 2023. Wij helpen je op weg bij je belastingaangifte. Vandaag: welke inkomsten moet je opgeven? -
PREMIUM
Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’
Het lijkt wel alsof we steeds zieker worden. Bijna zestig procent van de Nederlanders kampt met een chronische aandoening. Toch is er ook goed nieuws: steeds meer aandoeningen zijn beter te behandelen of zelfs te voorkomen. Daarnaast is er ook veel wat we zelf kunnen doen om het risico op ernstige ziektes te verkleinen. Een huisarts, kankeronderzoeker en immunoloog over hoe reëel het is om angstig te zijn. -
Consumentenbond
104 koelkasten met vriezer getest, dit is de beste
Een slimme keuze in de keuken kan je leven verduurzamen en jouw dagelijkse kosten verminderen. Maar hoe kies je de juiste koelvriescombinatie uit het overweldigende aantal opties? Dit zijn de beste modellen volgens de test van de Consumentenbond. -
PREMIUMvoor jou geproefd51
Deze bekende theemerken eindigen onderaan de test: 'Ruikt naar verf en schoonmaakmiddel’
Nederlanders zijn echte theeleuten: we drinken gezamenlijk dagelijks 16,2 miljoen koppen thee. Zwarte thee is favoriet, en dan met name Earl Grey. Alle reden om die eens goed over de tong te laten gaan.
-
Culinair festival gaat plots niet door: organisatie wacht acht maanden tevergeefs op vergunning
Den Haag -
-
-
PREMIUM39
Lieve Debby: ‘Ik wil geen seksloos leven, ik ben bang dat ik het ergens anders moet zoeken’
Debby Gerritsen weet raad als het gaat over de liefde, lust en relaties. Deze week wederom een seksuele kwestie: de man van Marlene wil geen seks meer en wil er ook niet over praten. Ze wil niet bij hem weg, maar wel graag weer een seksleven. -
PREMIUM
Dit gebeurt er in je hersenen als je chocolade eet
Chips, koekjes of een reep chocolade, ieder heeft zijn eigen guilty pleasure. Proberen gezonder te eten kan lastig zijn als je blijft hunkeren naar zoet. Kun je verslaafd raken aan chocolade en andere zoetigheid? Twee onderzoekers leggen uit waarom we chocolade zo onweerstaanbaar vinden en wat chocolade eten doet met onze hersenen.
-
PREMIUMVoor jou getest
Van dit merk heb je vast nog nooit gehoord, maar zij maken de lekkerste kant-en-klaarpannenkoeken
-
PREMIUM
In dit restaurant koken tien sterrenchefs samen: ‘De absolute top uit het hele land’
Nergens in Nederland geniet je van zoveel Michelinsterren tegelijkertijd als half maart in kasteel De Wittenburg in Wassenaar. ,,Er komen gasten uit plaatsen waar ik nog nooit van heb gehoord.”Den Haag, Wassenaar -
-
Smullen maar! Hier eet je het allerlekkerste broodje van Nederland 😋
Berkel en Rodenrijs, Woerden