Een Belgische vrouw in het Syrische kamp van Al-Roj
Volledig scherm
Een Belgische vrouw in het Syrische kamp van Al-Roj © VRT

Nog meer Belgische IS-vrouwen in Syrisch kamp: “Ik deel die ideologie niet, ik ben mijn man gevolgd”

VRT-journalist Rudi Vranckx ontmoette in een Syrisch vluchtelingenkamp twee Belgische IS-vrouwen, Bouchra en Tatiana uit Borgerhout, die hun mannen in 2013 volgden naar Syrië. Nu blijkt dat er nog veel meer Belgische vrouwen in verschillende kampen zitten. “Ik deel die ideologie niet, ik ben enkel mijn man gevolgd”, vertelt een Belgische vrouw aan Vranckx.

491 reacties

  • Rudy Milliau

    6 jaar geleden
    Spijt komt altijd te laat ,jullie hadden beter moeten weten ,jullie konden niet met onze waarden leven (behalve de sociale steun van onze belasting)en de kinderen zijn ook een mogelijk gevaar voor onze toekomst dank zij jullie andere waarden ,er is geen weg terug maar ik hoop voor jullie en de kinderen dat zij nog een waardig bestaan gaan hebben al wil ikzelf niet boeten voor wat jullie jezelf en de kinderen hebben aangedaan.
  • Elle Devee

    6 jaar geleden
    No way. Blijf maar ginder.
  • Phil Duncan

    6 jaar geleden
    Het paard van Troje staat ginder klaar , we moeten het enkel nog ophalen om onze samenleving heel naar de botten te helpen .
  • Bart Vermeulen

    6 jaar geleden
    Wat als IS daar nog de touwtjes in handen had? Waren die vrouwen dan ook geïnteresseerd om terug naar het Westen te komen, tuurlijk niet, de vrouwen zitten nu vast en zitten nu in het verliezende kamp, daarom...
  • van bogaert jeroen

    6 jaar geleden
    nee je bent niet welkom scheer je weg