RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Vrachtwagenchauffeur aanspreekbaar na verkeersdrama: 'Mentaal heeft hij het zwaar'

Foto van kort na het ongeluk. Beeld © ANP

De verwondingen van de vrachtwagenchauffeur die gisteren betrokken was bij het dodelijk ongeluk in Helmond lijken mee te vallen, maar het nieuws dat er vijf mensen zijn overleden bij de frontale botsing is ingeslagen als een bom. "Hij heeft een aantal schaafwonden en een bult op zijn knie, maar vooral mentaal heeft hij het zwaar."

Gistermiddag kwam even voor 16.30 uur een personenbusje frontaal in botsing met een tankwagen van een rioleringsbedrijf.

Ooggetuigen meldden dat het busje mogelijk op de verkeerde weghelft was beland. Er zaten acht mensen in, van wie er vijf zijn omgekomen. De anderen zijn gewond in het ziekenhuis opgenomen.

Verkeerde weghelft

Een woordvoerder van Adriaans Riolering, het bedrijf waarvoor de vrachtwagenchauffeur aan het werk was, heeft hun gewonde chauffeur gisteren in het ziekenhuis bezocht.

De chauffeur vertelde hem vanuit zijn ziekenhuisbed wat er gisteren is gebeurd. "Hij reed in zijn vrachtwagen toen een busje hem op de verkeerde weghelft tegemoetkwam. Hij zag het busje steeds dichterbij komen en heeft geprobeerd om te remmen of uit te wijken, maar dat heeft niet geholpen."

Na de klap hebben omstanders de hulpdiensten gebeld. "Die waren vrij snel ter plekke volgens onze chauffeur." Hij zat een tijd bekneld maar is los gemaakt en naar het ziekenhuis gebracht. Behalve de chauffeur raakten nog drie anderen gewond. Het gaat volgens de politie om een vrouw van 49 en twee mannen van 36 jaar.

Beelden van het ongeluk:

In Helmond zijn zeker vijf doden gevallen bij een ongeluk met een vrachtwagen en een personenbusje. 

Condoleances

De woordvoerder van Adriaans Riolering heeft inmiddels ook contact gehad met de directie van Horizon Groep in Velp, het uitzendbureau waar de mensen die in het busje zaten voor werkten. "We hebben onze condoleances overgebracht en besproken wat er nu precies gebeurd is. Ook bij hen is de schok enorm."

Volgens de woordvoerder vertelde de directie van Horizon Groep dat de drie gewonden inmiddels buiten levensgevaar zijn. "We hebben afgesproken om elkaar op de hoogte te houden."

Roemenen

Over de identiteit van de inzittenden van het busje wordt steeds meer bekend. Volgens Horizon Groep gaat het om arbeidsmigranten uit Roemenië. Volgens de politie gaat het om vier mannen in de leeftijd van 27 tot 37 jaar en een vrouw van 24, die in de Duitse plaats Goch wonen.

Hun families zijn inmiddels op de hoogte gebracht, zij zijn onderweg naar Nederland. Bij Horizon Groep is het personeel vanochtend bijgepraat over het ongeluk en wordt een condoleanceplek ingericht.

De politie doet nog onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeluk.

Meer op rtlnieuws.nl: