Een Syrische jongen wandelt door het puin na luchtaanvallen op Oost-Ghouta.
Volledig scherm
Een Syrische jongen wandelt door het puin na luchtaanvallen op Oost-Ghouta. © AFP

"15 schuilende schoolkinderen gedood bij luchtaanval in Oost-Ghouta"

Bij een luchtaanval zijn vijftien kinderen en twee vrouwen, die zich voor de bombardementen verschuilden in een school in Arbin in Oost-Ghouta, om het leven gekomen. Dat meldt het Syrisch Observatorium voor Mensenrechten vanavond in Coventry.

10 reacties

  • Daan Roos

    6 jaar geleden
    De onderhandelingen met de rebellen zijn mislukt. De rebellen hopen heel waarschijnlijk op een tussenkomst van het westen. Indien de gevechten worden hervat, zullen de rebellen er wel voor zorgen dat er zoveel mogelijk burgers zullen omkomen. Al opgevallen dat het steeds vrouwen en kinderen zijn die omkomen? Die zijn blijkbaar van geen waarde voor de rebellen.
  • frans Vullings

    6 jaar geleden
    waarom legt het westen altijd de schuld bij Assad en de Russen, waren de Amerikanen uit Syrië weg gebleven was dit allemaal niet gebeurd
  • Gilbert Haelewyn

    6 jaar geleden
    Als men kinderen als menselijk schild gebruikt, krijgt men dit. Hoeveel kinderen werden gedood door de rebellen? Daar zwijgt dat centrum over. Verstandige strijders plaatsen geen wapens in de scholen, en gaan er ook niet schuilen.
  • Pieter Demeyere

    6 jaar geleden
    Bunker Buster Bommen worden hier opnieuw moedwillig gebruikt door Rusland/Assad om schuilplaatsen tot 3 verdiepingen onder de grond volledig te vernietigen. Elke dag zie ik tientallen dode kinderen/vrouwen via activisten ter plaatse. Men laat Assad en Rusland maar doen zonder enige bescherming voor burgers. Geen enkele bescherming voor de burgers die uit Ghouta gevlucht zijn. Jonge mannen worden van families gescheiden en gefolterd tot de dood. Wereld is ROT! UN/EU/USA allen schuldig!
  • Anne Geerts

    6 jaar geleden
    Gewoonweg verschrikkelijk!