door morandi in Politiek  ·  36 Reacties

  • 8
  • 970x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dat kan, slim..
Beter dan dat gejank over zorg of vermeende down66

26
1 chouffleur

Net naar een interview met Christopher Wylie, klokkenluider van Cambridge Analytica gekeken, wat is dat voor een vuig, scrupuleus bedrijf zeg, een alt-right propaganda machine dat ook met de Russische 'partijen' samenwerkt. En nu lees ik dat Baudet zaken doet met Cambridge Analytica. De lijntjes naar Bannon, Mercer, Trump cum suis worden nu toch wel heel erg kort.

7
2 Crannbuidhe

@2 ja? Dus.. Gewoon handig

29
3 chouffleur

@2 Cambridge Analytica gaat heeeel ver in het manipuleren van verkiezingen : https://www.theguardian.com/uk-news/2018/mar/19/cambridge-analytica-execs-boast-dirty-tricks-honey-traps-elections

3
4 Crannbuidhe

@3 Nee. Dus gewoon misbruik van illegaal verkregen gegevens. Bottom line.

3
5 mountainlion

@3 ,

Wegkijker.

7
6 progressiefliberaal

Proberen ze baudet weer te bashen? Ze zijn echt bang voor hem hè?

24
7 kelb1977

Dit verhaal doet me een beetje denken aan Frank Underwood's campagne in House of Cards. Blijkbaar zijn feit en fictie vaak toch niet zo ver van elkaar verwijderd.

3
8 Gewoon een student

@3
Tja digitaal versterkte manipulatie heééél handig voor manipulatoren

Het systeem wordt gelukkig opgerold , beter laat den nooit

2
9 morandi

@9 als het beschikbaar is dan gebruikt men het.
Waarom niet?
Obama was daar ook mee geholpen

22
10 chouffleur

Wat een conservatieve instelling, alsof roosjes of tomaatjes uitdelen helpen

20
11 chouffleur

@7
Nee niet bashen, gewoon ontmaskeren als meester manipulator, maar u bent al ingelijfd blijkbaar.

En ja je kan maar beter bang zijn voor sluwe narcistische demagogen, die hebben gewoonlijk niet uw belang voor ogen, ze misbruiken hun volgelingen alleen voor eigen glorie ten koste van alles en iedereen.

4
12 morandi

@10
nie t iedereen is even geneigd om op het randje van illegaliteit te lopen.

3
13 morandi

@13 hoezo illegaal?

18
14 chouffleur

Artikel van 14-3-2017; Next

15
15 La Cabana

Hooo is even, gaan we nu even vergeten dat al meer dan een jaar geschreeuwd word dat Rusland de Amerikaanse verkiezingen gemanipuleerd heeft, terwijl een Amerikaans bedrijf dit constant doet. Blijf allemaal lekker bij Faceboek zitten als je graag zonder het te merken beïnvloed word.

13
16 Verwonderd

@11 "Bosses tell undercover reporters how honey traps, spies and fake news can be used to help cliënt" is dan ook veel 'leuker' volgens jou ?

3
17 Crannbuidhe

@13 ,

Het gedrag van Cambridge Analytica is wel degelijk illegaal. Niet voor niks loopt er een onderzoek in Groot-Brittannië naar buitenlandse inmenging in de Brexit-campagne door de Information Commissioner's Office en in de VS (Mueller heeft inmiddels e-mails opgevraagd).

Sowieso moet je je afvragen waarom, als het gedachtegoed van de partijen die gebruik maken van dit bedrijf en haar schimmige praktijken zogenaamd populair zou zijn, ze gebruik moeten maken van CA.

Of gaat het hier soms om doeleinden die eigenlijk toch niet op zulke ruime steun kunnen rekenen, en dat de publieke opinie daarom even met de juiste stimulering, misbruik van psychologische profielen en big data de andere kant op geduwd wordt? (Ja, dat is een retorische vraag.)

2
18 progressiefliberaal

Uit Follow the money "Hierop stoelt Baudet de verwachting dat de partij bij de verkiezingen van woensdag ‘zes tot tien’ zetels kan gaan halen. "
Als dit aantal zetels meer of minder word dan de zes tot tien, dan heeft het Cambridge analytica bureau zijn werk niet gedaan zoals verwacht mag worden.

7
19 Verwonderd

Lees trouwens ook even de link in @4 ,

"
Cambridge Analytica sometimes contracts under a different name, so that there are no records of its involvement, Turnbull said. That does not only protect the company, but also makes its work more efficient, he is recorded saying.

“It has to happen without anyone thinking it’s propaganda, because the moment you think ‘that’s propaganda’ the next question is: ‘Who’s put that out?’”

He added: “It may be that we have to contract under a different name ... a different entity, with a different name, so that no record exists with our name attached to this at all.”"

Ja, dat zijn echt uitspraken van een bedrijfsleider wiens organisatie helemaal niks verkeerds doet en waar geen schimmige praktijken gaande zijn.
Ze hebben zelf al, for all intends and purposes, toegegeven dat ze schuldig zijn.

2
20 progressiefliberaal

intends --> intents.

1
21 progressiefliberaal

@18 Volgens mij is het niet illegaal als je via Faceboek daar toestemming voor gegeven hebt. Vergeet niet dat je door Faceboek gebruik heel veel privacy vrij geeft. Lees de voorwaarden maar eens door. Doe eerst de samenvatting maar, daar word je al misselijk van.

9
22 Verwonderd

@22 ,

CA heeft de data van Facebook verkregen zonder toestemming van Facebook volgens mij.

Verder is het nog steeds illegaal om als buitenlands bedrijf je op dergelijke wijze actief met een referendumcampagne te bemoeien in Groot-Brittannië. Vandaar dus ook het onderzoek wat daar loopt.

2
23 progressiefliberaal

Oh reactie 18

was bedoeld voor @14 , niet 13.

2
24 progressiefliberaal

Natuurlijk. Met gejatte data en Russisch geld ook?

En dan willen waarnemen tijdens de verkiezingen: of al die fraude wel genoeg oplevert.

2
25 zeikenderechter

@23 De Europese commissie : Volgens de Europese Commissie is het misbruik van persoonlijke gegevens voor politieke doeleinden onaanvaardbaar. ,,Vreselijk, als het wordt bevestigd, zei Jourova dit weekend al. ,,Dit willen we niet in de EU.’’

2
26 Crannbuidhe

@26 ,

Ik hoop maar dat ze ernaar handelen. Vreemd genoeg heb ik moeite om meer te vinden over het onderzoek wat de ICO al een jaar geleden startte in GB. Maar dat kan komen door al het nieuwe nieuws en het feit dat ze opnieuw aan het werk gaan nu.

Het moest maar eens afgelopen zijn met de Russische trollen, Amerikaanse miljardairs en andere schimmige groepjes die massaal mensen voorliegen en manipuleren door misbruik van technologie te maken. Hopelijk blijft het niet bij woorden maar wordt er opgetreden tegen Mercer.

2
27 progressiefliberaal

@3

Uit de Hallmark serie 'Fraude met een Grimlach'.

2
28 zeikenderechter

* Verwijderd door de redactie *

29 Manja

@15
ja, maar nu Cambridge Analytica groot in het nieuws is leek het me relevant om dit nog eens op te halen omdat ten tijde van het artikel weinigen een idee hadden wat Cambridge Analitica betekende.

2
30 morandi

Kort door de bocht: Bannon had een goed idee over het gebruik van Facebook-info, dat hielp om deze Potus te kiezen, en Bannon werd beloond.Voor een tijdje. Want bij Trump ben je vandaag de bovenste beste, en de dag erna het smerigste waar Trump ooit mee te maken heeft gehad. (Trouwens net als bij Baudet..)

3
31 handsfree

Dan weet je in elk geval dat met Baudet als premier je data niet meer veilig is. Als hij dat ooit wordt reken dan maar op elke 4 jaar ruim 70% van de zetels voor Baudet totdat hij zich president voor het leven laat benoemen met 99% van de stemmen.

4
32 Ketter

@32

0
33 Ivo

@33 Ik klik niet op YouTube filmpjes, ik ben geen debiel. Als je niet het vermogen hebt om voor jezelf te denken en spreken stem dan maar op PVV, FvD of DENK, die zijn er voor mensen als jij. Zij vertellen wat je moet vinden, jij zegt ja en amen.

2
34 Ketter

Cambridge Analytics, het populisme ten voete uit.

2
35 Ketter

Baudet ziet wat er in China gebeurt en denk - hé..

2
36 handsfree

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Muziekdraadje

@2912Lieve Nighthawk, ik wens je veel sterkte bij dit persoonlijke verlies van een geliefd familielid. 😘😢Speciaal nummer:Eric Clap...

15 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@61 Psychotische narcisten die overdreven veel aandacht eisen en helaas ook krijgen, word er geen aandacht aan geschonken bloed het snel dood, h...

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

#62Ik had iets overgeslagen, religie zou je kunnen zien als een vorm van waanzin.Dan ga ik iets te snel, want er zijn ook mensen die er baat...

2 uur geleden geplaatst door eh

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Gekken met goede bedoelingen, daar moet je volgens mij uit de buurt van blijven.Één van de opvallende veranderingen de laatste tijd is dat...

3 uur geleden geplaatst door eh

Graaier1000
Muziekdraadje

@2912 Nighthawk,Mijn oprechte deelneming 😔https://youtu.be/BKiwbpRvh84?si=h5SzZXTCraZJxhie...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@60 Narcisten dus. Zou best kunnen....

3 uur geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Volgens mij zijn woke/deugmensen alleen begaan met het lot van zichzelf, en willen ze continu de aandacht op zichzelf richten en daarmee de aand...

3 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Graaier1000
Muziekdraadje

Tommy Boyd & Boyce Hart - I Wonder What She's Doing Tonighthttps://youtu.be/lFT0Xd_Eec0?si=bEqwfiBd21NLgE56...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
'Rutte wil wil deel soevereiniteit opgeven voor EU-kapitaalmarkt'

Wat ook goed zou zijn is dat Rutte een toontje lager gaat zingen. Hij is alweer bijna een jaar over zijn graf heen aan het regeren. De laatste v...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

DikkeTor
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@51 Het woord Woke komt van Sylvana XD https://www.youtube.com/watch?v=m2zZMg7SNWA&pp=ygUTd29rZSBkZWJhdGUgU3lsdmFuYQ%3D%3D...

3 uur geleden geplaatst door DikkeTor

NK. App
Kerala Full SexSexveideoPornogey En Español자위녀Garotacomlocal.comEmmily Elizabeth NudeHindi Adult CinemaIndian Uncle Sex VideosNaughty America CoPorn SpBest Adult Movies EnglishRiley Reid FleshlightKorean PornnChlow VevrierJaybbgirkMaria McbaneVintagexvideoBri OnlyfansFree Porn Lesbian BlackCums Hands FreeKajal Aggarwal BoobsPornocolombianasAsian Porn Street MeatXnxx Yoga HdSkank PornCentauress PornNude Japanese GirlsIndian Porn Hindi VoicePorn Movies JapaneseAlinaraiTommy King OnlyfansNaked ExercisingX-hamsterPornôviolentoHot Milf PornAlexandria Daddario TittiesShweta Tiwari KissDemora Avarice NudeDolly BusterFree Nude Pictures WomenWaling Dead PornAmy Adams In BikiniMamita XxxMoriah MillerTarzan Xxx ComSunny Leone Sunny Leone Xxxافلام سكسي مجانيةHairytwinksTitasaharaHinata X BorutoSexxy Video IndianPornor BizarroSex Top 1Porn Pics Of CartoonIndinxxxClinic PornXxxnx PornLittle CapricepornAnuncios PornPorn Sex InFucking Of Sunny LeoneCamsoda ComSex HaLife EroticHug Black TitsMother Sonincest PornRebound Sex With My Sisters BestfriendPurnhub IndianBella Poarch Tyga SextapeBfsm StoriesIxxx.xomCompilation PornEsha Gupta NudeBlack Shemale CumTerri Hatcher NudePorn Hd VefiosNude Hot WemonSex Hd DoctorPron VideioUol Bate Papo GratisGwen StefaninudeNami NsfwBbygshai LeakedPussy Of GirlJapanese Sex ToySleeping FeetjobPorn En EspañolKerri SableBbw Lesbian StraponShemale Nude PicsNaughty American InGofreehardBrazzer NetworkMaid HandjobHindi Punjabi SexAlina Lopez HotTits MoviesMarcus London PornstarScort GilsBigcock PicturesCulas XxxTarzan X CastAnastasia BrillMejores Paginas PornoTsparris PornHassie Harrison SexyMujeres CojiendiHaryanvi Xx VideoHong Kong Blue FilmDadcrush VideosBlack Couple ThreesomeGay Sex Video IndianStudent And Teacher Porn VideoNaruto Porn GifsMohini Sex VideoSexy Video Blue MovieHot Mom SonsexPorn BrazzerPorn EnanosJavhduncensoredSandy Queenofswordsเรื่องเสวLily Lou TwitterBlack On BlackpornJennifer White NudeIndian Fucking PhotosKavya Madhavan Naked PhotosVsangel666'sJap NudeWifes Hot Friend PornPorn Hub SmokingNiksindian.inOld Cartoons PornManga 18fxDeeppornI.age FapDickgirl On DickgirlAimi YoshikawaIn Another World With My Smartphone HentaiKennedy Leigh PovSex AlarabEbony HairypussyXhamster DeYoung Lady FuckSanilion Xxx Video HdProfessor GaiaSolo Squirt CompSankaku CcomplexAfrican PornBukake Porn