thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Nieuw onderzoek bewijst: geen enkel verband tussen gewelddadige games en agressief gedrag

Terwijl de Amerikaanse president Donald Trump onlangs nog naar games wees als mogelijke oorzaak van massale schietpartijen in zijn land, verschijnt in wetenschappelijk blad Molecular Psychology (Nature) een nieuwe studie die de relatie tussen geweld en games ontkracht.

16 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Helemaal juist, Joris! Zo zijn er ook mensen die het Monopoly-bord omwer werpen als ze verliezen, en je kan echt niet zeggen dat Monopoly een gewelddadig spel is!
  • Joris Vanderaert

    6 jaar geleden
    Ines-Matthias, sommige mensen ontploffen als het ze wat tegenzit bij een gezelschapsspelletje. Waar zou de naam "Mens erger je niet" vandaan komen denk je? Het zijn dus niet de spelletjes die agressief maken, de agressie zal er al wel in zitten.
  • Marco brilmans

    6 jaar geleden
    @Jonathan Wouters, testen op kinderen zullen enigzins anders verlopen. Het kan niet de bedoeling zijn om kinderen 'clockwork-orange'-gewijs (on)gewenst, urenlang, te laten gamen. Dat is brainwashen.. Er is geen bewijs dat een mens gewelddadig wordt door te gamen, tenzij de persoon in kwestie reeds een gewelddadige persoonlijkheid heeft, punt!
  • Ines-matthias Van de Moortel

    6 jaar geleden
    Als ik schietspelletjes speelde kon ik het bakje door de muur smijten van aggresiviteit... Normaalgezien ben ik de rust zelf, ligt niet aan de games? Volgens mij word je er wel degelijk agressief van. (Îk speel bepaalde games niet meer net om die reden.)
  • Chris Fobé

    6 jaar geleden
    Ze hebben hier rond het jaar 2000 al duizenden onderzoeken naar gedaan en allemaal zijden ze dat er geen verband was stop met deze onzin