NOS Nieuws

Onderzoek naar mishandeling om hoofddoek stopgezet

Het onderzoek naar de mishandeling van een meisje van 15 in Emmeloord is stopgezet. De politie en het Openbaar Ministerie (OM) twijfelen aan de verklaringen van het meisje, omdat die op meerdere punten niet kloppen, blijkt na onderzoek. Ook is het niet gelukt om getuigen te vinden.

Het meisje deed in februari aangifte van mishandeling door twee jongens. Toen ze van school naar huis fietste zouden de twee kwetsende en beledigende opmerkingen hebben gemaakt over haar religie en over haar hoofddoek. Ze zou ook zijn geslagen en geschopt.

Naast een buurt- en passantenonderzoek was er veel media-aandacht voor het incident, maar dat leidde volgens het OM niet tot het vinden van getuigen. De zaak deed veel stof opwaaien. Zo werden er Kamervragen gesteld en de gemeenteraad van Noordoostpolder sprak zijn afkeuring uit, meldt Omroep Flevoland.

Het meisje heeft over de verschillen tussen het onderzoek en haar verklaringen geen opheldering kunnen geven, maar ze blijft bij wat ze heeft gezegd. Vanwege de twijfel en het gebrek aan aanknopingspunten voor verder onderzoek, is het onderzoek gestopt. Volgens het OM heeft de familie van het meisje begrip voor de beslissing.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl