Tientallen pro-koerdische demonstranten op Utrecht Centraal | De Utrechtse Internet Courant Tientallen pro-koerdische demonstranten op Utrecht Centraal | De Utrechtse Internet Courant

Tientallen pro-koerdische demonstranten op Utrecht Centraal

Tientallen pro-koerdische demonstranten op Utrecht Centraal
Bron: Twitteraccount Memed Drewş ‏ ‏
Enkele tientallen demonstranten hebben gisteravond in de stationshal van Utrecht Centraal geprotesteerd tegen de Turkse militaire operatie in de Koerdische enclave Afrin in Syrië. De aanwezigen riepen leuzen als ‘Erdogan terrorist’ en hadden spandoeken met daarop het portret van Abdullah Öcalan, de leider van de PKK die gevangenzit in Turkije.

Enkele tientallen demonstranten hebben gisteravond in de stationshal van Utrecht Centraal geprotesteerd tegen de Turkse militaire operatie in de Koerdische enclave Afrin in Syrië. De aanwezigen riepen leuzen als ‘Erdogan terrorist’ en hadden spandoeken met daarop het portret van Abdullah Öcalan, de leider van de PKK die gevangenzit in Turkije.

De demonstratie was niet aangekondigd. Na enige tijd zijn de demonstranten dan ook weggestuurd door de politie. Voor zover duidelijk is dit allemaal rustig verlopen.

Eind januari ontstond er nog een conflict op het station tussen demonstranten tegen de militaire interventie van Turkije in gebieden in Syrië die in Koerdische handen zijn, en aanhangers van het beleid van Turkije.

5 Reacties

Reageren
  1. Geenstijl@Utrecht

    Koerden zijn een dapper volk, alleen jammer dat ze zo in het verdomhoekje zitten, en continu worden bedonderd door de internationale gemeenschap.

  2. Lombokker

    Die Öcalan is zelf ook niet zo’n fijne jongen, vast geen toeval dat hij op Stalin lijkt. De PKK is in veel landen, waaronder Nederland, aangemerkt als een terroristische organistie, en hier dan ook verboden.
    De invasie van het Turkse leger in Syrië is echter niet te rechtvaardigen. Daar vechten zij namelijk tegen de koerdische YPG militie, een organisatie die met de PKK niets te maken heeft.
    Het valt mij trouwens op dat er in de media vrij weinig aandacht is voor deze Turkse invasie. Terwijl er toch grote aantallen burgerslachtoffers vallen. Als andere landen zoiets doen wordt daar meestal veel uitgebreider over bericht.

  3. Luuk Upuuk

    Lombokker, 35 jaar geleden noemde de westerse wereld het ANC ook een terroristische organisatie. Wat voor de een een bevrijdingsbeweging is, wordt door de ander al gauw een terroristische organisatie genoemd, immers een “terroristische” organisatie krijgt minder makkelijk steun (uit het buitenland). Daarom durft het westen niet te erkennen dat voor koerden in Turkije de PKK de enige mogelijkheid is om enigszins weerstand te bieden tegen de verturkisering die Ankara ze graag zou willen laten ondergaan.

  4. Salie

    Prima om deze actie op een prominente plek te houden.
    Het westen houdt wijselijk de mond over de invasie die een golf van mensenrechtenschendingen met zich meebrengt. Als de EU Erdogan op de vingers tikt, kan hij zo de grenzen naar Griekenland opengooien en zie dan de jihadi’s er maar tussenuit te vissen. Daarom lopen de media op eiereen en blijven mensenrechtenorganities vooralsnog stil.

  5. Turkse Koerd met Hunnic Bloed

    Ik geloof dat deze mensen oprechte mensen zijn die het beste voor hebben met hun medemens. Ze nemen de moeite te demonstreren voor vreemdelingen vanuit het menselijkheid. Dus respect daarvoor.

    Graag zou ik hen ook willen onderwijzen in hoe de verhoudingen zijn in het midden oosten….het verhaal van de Koerden vertellen en het verhaal van de Turken…. Tevens ook hun relatie met het westen en de het totale plaat Hoe dit past in het huidge wereld en hoe het spel gespeeld wordt op wereldschaal .

    Beknopt komt het erop neer dat Turkije vecht uit lijfbehoud om mensenrechten democratie en welvaart overeind te houden in het enige land dat de regio dat heeft. Turkije is het enige die relatief welvarend stabiel is met een relatief hoge mate van mensenrechten en goede toekomst perspectieven.

    Ik ben zelf ook Koerdisch en ik ken het verhaal van zowel Koerdische zijde Turkse zijde als westerse zijde….. maar bovenal vanuit het belang van de gehele mensheid omdat ik mij niet als EEN Turk Koerd Nederlander zie maar als een universele wereldburger als mens die rechten en plichten heeft tegenover andere mensen en zijn omgeving.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).