Dit is de duurste bonbon ter wereld
Bonbons doen de harten van chocoladefans smelten. De echte fans boekten afgelopen weekend een retourtje richting Portugal. Daar vond het International Chocolate Festival plaats. De ster was Glorious, een praline bedekt met 23 karaat goud.
Daniel Gomes, een Portugese chocolatier, werkte een vol jaar aan het pareltje. En de praline mag met recht glorious genoemd worden. De chocoladetruffel, in de vorm van een diamant, kan niet vergeleken worden met een 'gewone' praline. De bonbon is gemaakt met exclusieve ingrediënten als saffraan, witte truffel, vanille uit Madagaskar, zwarte chocolade van Valrhona, goudvlokken en een mysterieus geheim ingrediënt. Voor de lieve prijs van 7.728 euro.
Alsof dit allemaal nog niet exclusief genoeg is, wordt er van de praline maar een beperkte oplage gemaakt: 1.000 stuks wereldwijd. Wie er een wil bemachtigen moet in het vliegtuig stappen, want de praline wordt alleen verkocht in Rusland, Angola, Argentinië en de Verenigde Arabische Emiraten.
De verpakking van de truffel is een genot voor het oog. Het zwart gelakte kistje met kristallen stolpje is bekleed met Swarovski-kristallen en parels. Het serienummer is gegraveerd in goud.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Er zijn drie belangrijke symptomen voor hartfalen: ‘Altijd sokrand in je benen hoort niet’
-
Kees kookt 127 uur achter elkaar en verbreekt daarmee wereldrecord
In Zeeland heeft Kees Visser het wereldrecord koken verbroken. Zo’n 127 uur stond de chef-kok, enkele pauzes daargelaten, te bakken en te braden. Daarmee verdiende hij maandagmiddag een notering in het Guinness Book of Records. -
PREMIUM5 keukenmythes
Waarom je champignons best mag afspoelen, maar gekookte pasta absoluut niet
Verdampt alcohol tijdens het koken? Verliezen champignons hun smaak als je ze wast? Iedereen die wel eens de pollepel in de hand neemt, kent van die keukenwijsheden waarbij je denkt: klopt het nou wel of niet? Deze redactie zet er vijf op een rij. ‘Arme spinazie. De bladgroente kampt al eeuwig met valse geruchten.’ -
PREMIUM51
Hoe gezond zijn melkvervangers zoals havermelk: ‘Bevatten geen cholesterol, maar ze verschillen veel’
‘Melk is goed voor elk’ was jarenlang een bekend gezegde. Klopt dat nog? Want melkvervangers zijn enorm populair en beter voor het milieu. Maar zijn ze ook even gezond als koemelk? Een rondje langs de melkvelden. ,,Het eten van zo’n 400 gram zuivelproducten verlaagt het risico op darmkanker met 15 procent.” -
Ontbijt eens met chocolade
Het kan! Ontbijten met chocolade en het is niet eens ongezond. Hier drie heerlijke recepten voor een chocolade ontbijtje.
-
Amerikaanse wetenschapper: 'Kopje thee smaakt het best met zout’, Britten onthutst
-
-
-
Smullen maar! Hier eet je het allerlekkerste broodje van Nederland 😋
Hij dacht ‘laten we eens meedoen’ en sleepte prompt de hoofdprijs in de wacht. Chef Sjoerd Mampaeij van Broodje Midas uit Woerden is maandagmiddag gehuldigd als winnaar van het NK Lekkerste Broodje.Berkel en Rodenrijs, Woerden -
PREMIUMtoxicoloog
Toxicoloog over alcohol en katers: ‘Vet eten, zoals friet, zorgt ervoor dat de opname van alcohol vertraagt’
Met carnaval vloeit het bier weer rijkelijk. Een paar glazen te veel kunnen je de volgende ochtend een vreselijke kater bezorgen. Toxicoloog Jan Tytgat legt uit waarom we ons na een nacht doorhalen zo beroerd voelen, en of daar nog iets tegen te doen valt.
-
DE KWESTIE202
Praat mee: Is suikerbelasting op suikervrije dranken wel eerlijk?
-
PREMIUMGeldflaters
Tom wilde geen varken in soep: ‘Meisje haalde schouders op en zei dat we zelf besteld hadden’
Tom de Wit (35) nam een vriend mee naar een restaurant waar hij niet voor twee maar voor drie maaltijden moest betalen. Iedereen maakt weleens een fout waar kleine of soms grote financiële gevolgen aan kleven. In deze reeks vertellen mensen over hun geldflater. -
-
Geen paasei, maar een kaasei