Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Amerikaans jongetje (9) schiet zus (13) dood omdat ze controller van videospelletje niet wil afgeven

Drama in de Amerikaanse staat Mississippi: een 9-jarig kind heeft zijn 13-jarige zus doodgeschoten na een ruzie over een videospelletje. 

40 reacties

  • Pete Schoonhuys

    6 jaar geleden
    Er haalt iemand een obscure site aan die op geen enkele manier aangeeft op welke basis de rangschikking wordt opgesteld. Op de World Peace Index, die dat wel doet, staat België op 19 en de VS op... 114, dus niet 50 en 55. Dit zijn feiten geen fabeltjes en desinformatie.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Wapens doden niet uit zichzelf. Maar de combinatie van mens en wapen is dodelijk. En als je één van de twee dus moet verbieden ligt het toch voor de hand wat je dan verbieden.
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Het recht om wapens te dragen, waarop de Amerikanen zich steeds beroepen, dateert van 1789, de tijd van Napoleon. Ik vermoed dat Amerika ondertussen een 'klein beetje' veranderd is. Misschien moeten ze stilaan amendement 2 eens herbekijken?
  • tof erik

    6 jaar geleden
    volgens amerikaanse redenering had dit dus verijdeld kunnen worden als het zusje ook bewapend was,mss ook de mama en de familie een gewapende bewaker in huis hadden genomen
  • peter deman

    6 jaar geleden
    Veiligste landen ter wereld : België plaats nr 50 / VS plaats nr 55. VS zijn 1 van de veiligste plaatsen in gans noord en zuid Amerika. In dat ganse continent worden moorden gepleegd tegen de sterren op. Stop met de enige bondgenoot steeds te bekritiseren. China, Rusland, India, ... enz zullen ons heus niet uit de nood komen helpen als we ons zelf weer eens willen vernietigen !!