RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Vannacht kans op ijzel, maar aan het eind van de week dubbele cijfers

De lente komt nog maar moeilijk op gang.

Het is momenteel nog bar koud, maar daar gaat in de loop van de week verandering in komen. We gaan aan het eind van de week zelfs richting de dubbele cijfers.

We hebben vandaag nog een koude start, met gevoelstemperaturen rond de min 10 graden. De stevige noordooster waait nog even door, maar in de loop van de dag neemt die in kracht af. Vandaag wordt het overal zonnig, met maxima rond 3 à 4 graden. Uit de wind in de zon is het dan best lekker. 

Sneeuw en ijzel

Komende nacht trekt er van noord naar zuid een storing over het land, en daarachter zit minder koude lucht. Dat kan komende nacht tot wat sneeuw of ijzel leiden. Vanwege de mogelijke verraderlijke gladheid heeft het KNMI code geel afgegeven.

Morgen overdag gaat de zon weer schijnen, en dan lopen de temperaturen op tot  7 graden.

Normale temperaturen

De dagen daarna wordt het zachter, maar wisselvallig, weer. Woensdag is het bewolkt en voor het grootste deel droog, donderdag is het bewolkt en regenachtig. 

Daarna wordt het overwegend droog, met soms nog wel een bui. 's Nachts verdwijnt de vorst, en overdag bereiken de temperaturen de dubbele cijfers. Het wordt zo'n 10 à 11 graden, en dat zijn temperaturen die normaal zijn voor de tijd van het jaar, zegt Buienradar-meteoroloog Jennifer Faber.

Winterse neerslag: zo ontstaan sneeuw, hagel, ijzel en regen

De ene keer sneeuw, de andere keer natte sneeuw of korrelhagel en dan is het weer glad door ijzel of ijsregen. De winter kent een hoop verschillende soorten neerslag. Nicolien Kroon van Buienradar over de omstandigheden die dat veroorzaken.