Ads Top

'Medicijnresten uit Drents Water' op Wereld Waterdag

Op 22 maart 2018, internationale Wereld Waterdag, organiseert de provincie Drenthe de bijeenkomst ‘Medicijnresten uit Drents water’. Centraal staat de vraag: “Wat kunnen we in Drenthe samen doen om de waterkwaliteit te verbeteren?”

Nederlanders gebruiken steeds meer medicijnen. Een deel daarvan komt via urine en ontlasting in het rioolwater terecht en vervolgens in het milieu. Dat is slecht voor het waterleven en lastig voor de bereiding van drinkwater. Het stijgende medicijngebruik (deels door vergrijzing) en klimaatverandering (langdurige lage waterstanden) zetten de waterkwaliteit onder druk. Daarnaast wordt ons water via mest belast met diergeneesmiddelen.

Maatschappelijk is er steeds meer aandacht voor medicijnen in ons (drink)water, vooral als het gaat om ‘antibioticaresistentie’ en ‘hormoon verstorende stoffen’. Ook politiek klinkt de roep om de belasting van ons water terug te dringen. Om dit te realiseren werkt de Rijksoverheid met een ketenaanpak. Want alleen door een gezamenlijke aanpak, met maatregelen in de geneesmiddelenketen en door waterzuivering kan het probleem worden opgelost.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.