De kleedkamer van een sauna in het Gelderse Nederasselt werd gefilmd door een bewakingscamera.
Volledig scherm
De kleedkamer van een sauna in het Gelderse Nederasselt werd gefilmd door een bewakingscamera. © AD

Politie Zwolle waarschuwt voor afpersingsmails rond naaktbeelden

Criminelen spelen handig in op de berichtgeving rondom stiekem gemaakte filmopnamen in sauna's en kleedkamers. Momenteel gaat een afpersingsmail rond waarin wordt gedreigd naaktbeelden van iemand online te verspreiden als er niet snel geld wordt overgemaakt. Onder meer in Zwolle is al aangifte gedaan van deze praktijken.

14 reacties

  • Hent

    6 jaar geleden
    Gewoon netjes betalen
  • rambo kroon

    6 jaar geleden
    Voor mij geen euro..
  • DJArnhem

    6 jaar geleden
    Haha mooi hè? Erfenis van familie die je helemaal niet kent..  Wel slecht dat die webwinkels soms zo gemakkelijk te hacken zijn! 
  • DJArnhem

    6 jaar geleden
    Ik ben erg blij dat ik niet tot die categorie behoor. En zo te lezen ben jij dat ook niet ;) Dit is net zoals het verhaal met de 'belastingdienst' dat mensen geld overmaken.. Mensen: wees niet zo naïef zeg!  
  • theo70

    6 jaar geleden
    Nee, de meeste emailadressen halen ze binnen door slecht beveiligde webwinkels te hacken. Alleen op het mailadres dat ik uitsluitend voor webwinkels gebruik, komt bij mij wel eens een valse mail binnen van Apple. Toen ik daarvoor een ander mailadres gebruikte kwamen die Nigeriaanse mails binnen, die je een fortuin in het vooruitzicht stelden.