De meest betaalbare restaurants met een Michelinster wereldwijd
De tijd dat je bergen geld moest verdienen om in een sterrenrestaurant te kunnen gaan eten, is verleden tijd. Natuurlijk zijn er nog steeds dure uitschieters, maar verspreid over de wereld zijn er ook talloze adresjes met een Michelinster die helemaal niet veel kosten.
Hill Street Tai Hwa Pork Noodles (Singapore)
De specialiteit in dit noedelestaurant is Bak Chor Mee, een nogal vlezige noedelsoep. Het bevat onder andere varkenslever en sneetjes diepgevroren dierlijk vet, maar zou heerlijke smaken. Een kom kost omgerekend rond de 3,60 euro. ,,Er worden verse ingrediënten gebruikt en de noedels, sauzen en misosoep worden er voor je neus bereid'', aldus de Michelin-inspecteurs.
#01-12 Blk 466, Crawford Lane.
Tim Ho Wan (Hongkong)
Dit kleine restaurant staat dan weer bekend om hun uitstekende dimsum. Populair zijn de gestoomde hapjes gemaakt van rijstdeeg en gevuld met kip en shiitakes (‘Lor Mei Gai’) en de dimsum met garnalen en varkensvlees (‘siu mai’). De eiertaart is er eveneens erg in trek. De inspecteurs van Michelin laten nog weten dat je niet moet schrikken van een lange rij. Voor 4 stuks dimsum betaal je ongeveer 1,30 euro.
Shop 72, G/F, Olympian City 2, 18 Hoi Ting Road, Tai Kok Tsui.
Madam Goose (Xinzhuang – Shanghai)
In een winkelcentrum dichtbij het station van Xinzhuang vind je dit restaurant dat helemaal in teken van ganzen staat. Hun specialiteit is de gegrilde gans met krokante korst, kip met sojasaus en de gebakjes in de vorm van ganzen. Prijzen variëren van 11 tot 17 euro voor lunch en avondeten. ,,Topproducten die met finesse worden bewerkt, uitgesproken smaken en gerechten die op een gelijkwaardig hoog niveau worden bereid.''
Suite 422, 4/F, 5001 Dushi Lu.
Tsuta Japanese Soba Noodles (Tokio)
Fan van Japanse noedelsoep? Dan moet je dit adresje bezoeken als je ooit in Japan bent. Ze serveren er naar verluidt de lekkerste soepen en op de kaart staan zowel warme als koude varianten. Populair is de vegetarische noedelsoep met truffel. Tsuta werkt met een ticketsysteem zodat je geen uren in een rij hoeft te wachten.
1 Chome-14-1 Sugamo, Toshima, Tokio 170-0002.
Balwoo Gongyang (Seoul)
Balwoo Gongyang staat bekend om zijn smaakvolle ‘tempelkeuken’. Er zijn verschillende vaste menu’s, zoals ‘het meditatiemenu’. De diepgevroren paddenstoelen met zoet-zure saus, sojabonenpasta en kimchi zijn er erg in trek. ’s Middags betaal je hier net geen 30 euro voor een lunch, ’s avonds ben je zo’n 20 euro meer kwijt.
56 Ujeongguk-ro, Jongno 1(il).2(i).3(sam).4(sa), Jongno-gu, 서울특별시
Barrafina (Londen)
Tapas boordevol smaak vormen de specialiteit van het kleurrijke en gezellige restaurant Barrafina in Londen. Denk aan tortilla’s met grote garnalen, chilipeper en geroosterde kwartel met aioli of kippenborst met pikante saus. Je bent er tussen de 20 en 50 euro per persoon kwijt.
26-27 Dean Street.
Le Pouce-Pied (Cholet - Frankrijk)
In dit kleine restaurant in de Franse gemeente Cholet kun je genieten van de authentieke en betaalbare Franse keuken. Voor 18 euro krijg je een lunchmenu boordevol specialiteiten zoals escargots (slakken), chorizo met zoete pepersaus en gekonfijte eend. Bon appétit.
1 Rue du Lait de Beurre, 49300 Cholet.
Borkonyha WineKitchen (Boedapest)
Zoals de naam al zegt, kun je hier niet alleen goed eten, maar ook drinken. Er staan meer dan 200 verschillende soorten wijn op de drankkaart. De gegrilde eendenlever met broccoli-, maïzena-, selderie- en roomsoep met gepofte garnalen of de zeldzame blauwvintonijn met een salade van meloen zijn volgens de Michelin-inspecteurs aanraders. Prijzen variëren tussen de 21 en 41 euro.
Boedapest, 1051, Sas u. 3, 1051.
Meadowsweet (New York)
Aan de voet van Williams Bridge, vind je het altijd drukbevolkte Meadowsweet restaurant. Op het menu staan Mediterraans geïnspireerde gerechten zoals Spaanse octopus, chorizo, chilipeper en broodkruimels of eend met rodekool, gepocheerde peer en een coulis van peer en druiven. Het personeel is er naar verluidt –zoals het Amerikanen betaamt – extreem hartelijk en attent.
149 Broadway, Brooklyn, NY 1121.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMvoor jou geproefd15
De magere kwark uit deze supermarkt wint onze test: 'Zo hoort kwark te smaken’
-
PREMIUMStappenplan
Meeste huizenbezitters hebben voldoende spaargeld om huis te verduurzamen, maar hoe pak je dat aan?
Nieuw huis gekocht? Dan moet je die straks verplicht energiezuinig maken, vindt toezichthouder De Nederlandse Bank (DNB). Verreweg de meeste huizenbezitters hebben voldoende spaargeld op hun rekening om het te kunnen bekostigen, concludeert de centrale bank na onderzoek. Wat zijn de mogelijkheden voor het verduurzamen van je huis en welke subsidies bestaan er? -
Dit zijn de goedkoopste sterrenrestaurants
Uit eten gaan – bijvoorbeeld op valentijnsdag – kan duur uitpakken, maar het hoeft niet. Zelfs in restaurants met een Michelin-ster kun je in veel gevallen voor een redelijk bedrag eten. De goedkoopste optie is Valuas in Venlo. Een menu van drie gangen kost daar 32 euro. -
PREMIUM8 vragen28
Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt? -
PREMIUMInterview
Insecten als voedsel: hoe leren we lief te zijn voor de meelworm?
Het insect is dichter bij je bord dan je denkt. Dat stelt onderzoeker Marcel Dicke van de Wageningen Universiteit. Als diervoer vinden vliegenlarven en meelwormen hun weg naar de magen van vissen, varkens en kippen. En ook als humaan voedsel zijn zespotigen toegelaten. Nieuwe uitdaging: hoe zorgen we ervoor dat in gevangenschap gekweekte krekels een fijn leven hebben?
-
PREMIUM147
Is cola zero of light beter? ‘Je lichaam denkt dat je suiker binnen krijgt en geeft wel insuline af’
-
-
-
PREMIUMProefpanel
Getest: tompoucen uit de supermarkt, deze moet je niét eten: ‘Het deeg is taai en de vulling lijkt op vla’
Zaterdag is het Koningsdag. Dan gaan we weer massaal aan de tompouce. Nu (vaak) bedekt met oranje glazuur, en die straks weer roze of geel is. Maar het gaat niet om de bovenkant, zo blijkt. ,,Het is het bladerdeeg en de gele room waar het om draait.’’ -
‘Van het geld dat je bij verstopping aan een loodgieter uitgeeft, kun je voor de rest van je leven frituurvet kopen’
Frituurvet door de plee, doortrekken en weg ermee? Nee! De vervelende eigenschap van bakvet is dat het eenmaal gestold aan de binnenkant van de leidingen gaat zitten, en dat vervolgens alles eraan blijft plakken. ,,Van wat je bij een verstopping thuis kwijt bent aan een loodgieter, kun je waarschijnlijk voor de rest van je leven frituurvet kopen.’’
-
PREMIUM
Voor 2,38 euro bereidt chef-kok Herman den Blijker een topmaaltijd: ‘Is helemaal niet moeilijk’
Rotterdam -
consumentenbond
80 verschillende airfryers getest: dit is de beste
Wat is de beste airfryer? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
-
PREMIUM
WineStein: de digitale sommelier, ook in sterrenrestaurants