Koolhydraatarm dieet ligt onder vuur (ad.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Gezondheid  ·  13 Reacties

  • 0
  • 648x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Het beste is en blijft mijns inziens gevarieerd eten, zo veel mogelijk verse producten gebruiken, jezelf niet volproppen en regelmatig bewegen.

0
1 thestranger

Weer een professor die niets nieuws heeft uitgevonden.

4
2 shym

Als je al die koolhydraten niet gebruikt, worden ze omgezet in vet. HET probleem van de westerse wereld, waarin voedselproducenten niet begaan zijn met onze gezondheid, maar met hun winst. Dus nuttigen al die consumenten veel te veel suiker -wat dan ook overal in verwerkt wordt, om maar suiker te kunnen verkopen.
En dat is mis met onze voeding: het goede voedsel levert ze geen winst op, de 20 soorten chips met additieven, suikers en zout, WEL. En de consument wordt omgepraat met reclames, en komt elk jaar een kilo aan -gemiddeld..!

dus doe mij maar een koolhydraatARM dieet, geen gesnoep, geen Snelle Jellie die voor 40% uit suiker bestaat, geen Ligakoeken die barsten van de geraffineerde producten en van de suiker, frisdranken die slecht zijn want suiker, enzovoort.
Denk na over wat je eet. Maar dat doen de meesten liever niet; die gaan pas nadenken als de huisarts diabetes-2 constateert. En dan is het te laat...

3
3 weerman

@3 , elke calorie die je niet gebruikt, wordt omgezet in vet, niet alleen die uit koolhydraten.

2
4 Giesje

@4

Ja, dus je spreekt m'n uitspraak niet tegen. Dus is een koolhydraatarm dieet prima te doen. Het is altijd een kwestie van evenwicht. En wie alles eet wat in de winkels ligt, groeit dicht. Gewoon, omdat we geen keuze voor normaal/gezond maken, maar in feite maar wat aansnoepen. De voedselindustrie is niet geïnteresseerd in gezonde voeding aan de consument aanbieden, maar in winst. En dus wordt er veel te veel 'foute' voeding gemaakt. Overal suiker in, zwaar bewerkte ingrediënten, alles voor de winst. Dat obesitas en diabetes2 gigantisch toenemen, is mede te danken aan de foute voedings- en levensmiddelenindustrie.

5
5 weerman

@5 aardappelen, rijst, pasta, brood bevatten allemaal koolhydraten maar zijn beslist niet slecht voor je.
Eerst eens leren dat suiker niet de boosdoener is. Of de industrie maar de mens zelf.

2
6 streek

@5 , je bracht het alsof dat alleen voor koolhydraten geldt, dat wilde ik even rechtzetten. Koolhydraatarm eten is nergens voor nodig, als je gewoon op je eten let. Variatie, variatie, variatie. En je kiest zelf wat je eet, die voedselproducenten dwingen je daar niet toe. Ik heb een vriezer vol maaltijden, maar die heb ik wel allemaal zelf gekookt, zonder suiker en zonder zout. Kant-en-klaar gebruik ik alleen in noodgevallen.

0
7 Giesje

@6
Bekend hoor; wat je opnoemt moet je met mate eten, als je de ongebruikte koolhydraten niet in vet omzetten.
De mens is behoorlijk misleid door de industrie. Dat heet "reclame". question als reclame geen effect zou hebben was men er allang mee gestopt.... We zijn met z'n allen schuldig aan de fouten in de voedingsindustrie. De consument denkt te weinig na, de industrie en de landbouw en veeteelt gaan alleen maar voor de winst. Gevolg: een volkomen fout dieet, met o.a. obesitas, hartfalen e.d. als gevolg.

@7 "..die voedselproducenten dwingen je daar niet toe.." Elke deskundige op het gebied van diëten kan je vertellen dat ze dat indirect dus WEL doen. zoals ik hierboven al schreef: via onder andere reclame. Wat jij doet vwb maaltijden voorbereiden, doet een hele kleine groep. De meeste mensen gooien hun karretje vol en kijken niet op de etiketten. Mensen hebben het nooit geleerd, zijn er te lui voor, wat dan ook. Feit is gewoon dat de meeste Nederlanders een behoorlijk fout eetpatroon hebben. Dat kun je ze inderdaad kwalijk nemen, maar dat is te kort door de bocht, want ook de producenten hebben zo hun invloed op je keuze in de winkel. Daar is veel onderzoek naar gedaan. Hier een leuk artikel:

https://www.psychologiemagazine.nl/artikel/verleiding-in-de-supermarkt/

Zolang de voedselindustrie alleen maar gaat voor de winst en niet voor gezond voedsel presenteren, zal het fout lopen met onze gezondheid.

3
8 weerman

@8 , ik neem niemand kwalijk dat hij/zij een fout eetpatroon heeft, maar de enige die er iets aan kan veranderen is de persoon zelf. Je kunt hooguit de bewustwording stimuleren en er wordt er al jaren heel veel informatie gegeven over wat gezond is en wat niet. Dat mensen daar vervolgens niets mee doen, ligt niet alleen aan de producenten. Uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk voor wat je in je mond stopt.

Je hebt het weer alleen over calorieën uit koolhydraten. Het met mate eten geldt niet alleen voor koolhydraten, maar voor alles.

1
9 Giesje

@9

Dan begrijp jij blijkbaar de kracht van reclame niet. niet voor niets gaf ik een linkje over de verleidingen waar de consument alleen al in de supermarkt aan bloot staat. De keuzes van de consument worden op bijna alle fronten gestuurd. Is dat nou zo moeilijk te begrijpen?!

"er wordt al jaren informatie gegeven" Je bedoelt de Voedingswijzer? Gesponsord door Unilever? question Ik moest lachen. Juist over voeding en de voorlichting erover is al vele jaren een keiharde strijd gaande. Het blijkt steeds méér dat al die voorlichting enorm gestuurd wordt door de voedselindustrie zelf.
We zijn inderdaad verantwoordelijk voor wat eten. Maar je gaat dan volledig voorbij aan de sturing en de reclame vanuit de voedselindustrie. Die hebben effect, is allang bewezen. En zij gaan niet voor gezonde voeding, maar voor de winst van die industrie.

Verder is het logisch dat ik het over koolhydraten heb; dat is het topic. Het is gewoon een feit dat we veel te veel koolhydraten tot ons nemen, en dat is de essentie van een koolhydraat-arm dieet: minder koolhydraten -die bijna overal in zitten- maar juist meer groentes, en weer minder rijst, pasta, brood, aardappelen, enz. Het gaat om de verhoudingen, die zijn scheef en als je wilt afvallen is het veel beter om minder koolhydraten te eten, meer te bewegen en gezonder te eten. Zelfs de deskundigen zijn het daar allang over eens.

2
10 weerman

@10 , ik heb jaren in de reclame gewerkt, misschien ben ik daardoor niet zo vatbaar voor. Daarbij heb ik een hekel aan boodschappen doen. Daarom maak ik een lijstje en ren ik zo snel mogelijk door de supermarkt, ik weet precies waar ik alles kan vinden. Ik heb dan ook geen idee van de aanbiedingen e.d. in mijn supermarkt. Misschien moet je het eens op die manier proberen?

Dat voedselproducenten voor de winst gaan, lijkt me logisch. Het zijn tenslotte geen liefdadigheidsinstellingen. Die voedselproducenten kunnen dan wel veel reclame maken, maar uiteindelijk beslist toch iedereen zelf wat hij/zij in de mond stopt.

En het is niet zo dat 'we' teveel koolhydraten eten. Ik heb ze bijvoorbeeld heel hard nodig. Net als vetten en eiwitten. Ik heb een lichamelijk nogal zware baan namelijk, plus een neiging tot ondergewicht. Dus laat mij lekker mijn aardappelen, rijst en pasta eten. Brood eet ik dan weer niet zoveel, maar dat is omdat ik het gewoon niet zo heel lekker vind. Ik eet gewoon heel gevarieerd, snoep weinig en drink geen frisdrank. En ik beweeg dus erg veel, dat is iets dat er ook bij veel mensen aan ontbreekt, zoals je zelf al opmerkte. En die beweging is volgens mij nog het allerbelangrijkste, niet alleen voor je gewicht, maar voor je algehele gezondheid.

1
11 Giesje

@11 Tot mijn 30e in een distributiecentrum gewerkt
Had dagelijks 1000 of meer bier en frisdrankkratten in mijn handen toen 62 kilo
Nu vaak in de auto en kantoor en nu 90-100 kilo

Veel eten is idd geen probleem maar dan ook bewegen
Ik vergelijk een lichaam met een auto
Je kan niet blijven tanken de wielen moeten ook draaien

1
12 Ikke44

"Een dieet zonder koolhydraten ligt nu onder vuur. Professor Fred Bouns van de Universiteit Maastricht stelt dat het goed is om minder koolhydraten te nemen, maar niet om de inname helemaal te stoppen. Brouns concludeert dit nadat er twee internationale overzichtspublicaties zijn verschenen over dit onderwerp."

Nee uiteraard moet je nooit helemaal stoppen met iets wat in zoveel voedingsmiddelen zit.

Het feit alleen al dat het erin zit, toont aan dat het wel nodig is want anders zou het niet van nature in zoveel voedsel voorkomen - dat snapt iedere dwaas.

Voor de rest is een dieet sowieso niet nodig. Gewoon geen gekke dingen doen. Brood kun je prima de hele dag door eten, als je maar niet heel de dag stil zit en dat brood of die aardappelen met allerlei andere troep, van frisdrank tot chips, aanvult.

Mij ga je niet wijs maken dat er ooit iemand dik geworden is van alleen aardappelen of brood eten.

1
13 progressiefliberaal

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Hendrianus
Ook de EU legt Israëlische kolonisten op de Westoever en in Oost-Jeruzalem nu sancties op

https://www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20240419_50043957?utm_source=google&utm_medium=organic"In een reactie zegt demissionair minister van Bu...

7 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Wedergeboren
De Rockefeller- en Bill Gates-stichtingen staan ​​op de sponsorlijst van EU-besluitvormers - Dissident.one

    "sites onwelgevallige WAARHEDEN schrijven" Proest ... ! ...

7 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

wildersfan
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@90 Denk je dat deze mensen zo gevaarlijk zijn dat Nederlanders die de waarheid spreken voor hen naar het buitenland moeten vluchten?...

14 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
De Rockefeller- en Bill Gates-stichtingen staan ​​op de sponsorlijst van EU-besluitvormers - Dissident.one

Ja, bedankt, weet ik gelijk welke sites onwelgevallige waarheden schrijven, dat zijn door de denktank van het ministerie der waarheden als valse...

14 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

van Keulen
Wat ging er allemaal mis bij GroenLinks-PvdA?

Omdat hardwerkende Nederlanders niet zitten te wachten op zakkenvuller Frans Timmermans met zijn achterlijke groene en pro islamitische ideeën....

16 minuten geleden geplaatst door van Keulen

Sarcoff
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@89 De Russen ontwrichten de zaak m.i. niet, dat doen zulke mensen....

19 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@89 Deze is ook wel leuk, https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.geenstijl.nl/5141172/hier-ligt-na-de-ver...

21 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Zie Hier
GeenStijl: Hans Spekman: PvdAGroenLinks is NOORD-KOREA

Wat een lading dom GL/Pvda gelul!Spekman is het enige stukje nog restende betrouwbaar Pvda!De rest is aardig te vergelijken met een dict...

21 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Mevrouw Stemband
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@36 kom op Vageali6888, je kan beter dan dit simpele getrol en selectieve gequote. Was nog best veel week om ""Radiation like this could har...

22 minuten geleden geplaatst door Mevrouw Stemband

NK. App
Sex Marathi MovieMywifesmomXxx WeepingTelugu Sex ClipsXxx Pron Hindi VideoNsfw PosesHentai Streaming VfCulos PornHotwife On TumblerWaifu NudeEscorts BbwFull Hd Hindi Sex VideoBangla Aunty NudeXvideo GujaratIncestsisterLarge TitsSuper Hot PornPanjabi Sexi VideoSouth Sex ImageJaden Newman NudAlejastormAllporncommicsVideo Sexe Amateurs GratuitesSraddha Kapoor XxxLele Star OnlyfansFirsttimesexvideoBf MasalaPhonerotica IndianLocal Assamese XvideoBbw Sex PositionsFootstockingMagaparconalXvideos OlyfansOnlygans VazadosMariagjieliLesbian Porn CheerleadersGabe BradshawSsxxXxx Com Hd 4kXxx SortHarley King XxxWearehairyKomik Anime HentaiTik.porniLittlest NudesBbcock PicsBf Sex Bf SexScarlett Alexis PovGay Glory Hole BjNoodlemagazine.Sex Video Bf ComMamako OosukiPolice Aunty Sex VideoRissa May AnalSoohl XxxNatalie Mars PornIsabelle Miller OnlyfansEbony SquirtinB R A Z Z E R SXxx Desi RandiXx Vido ComSamanthaboobsCelbrity Fake Nudesпорно трансыMallu SexxEros EcortJogos De SexoXxnxomXenia CrushovaAlbedo Overlord HentaiMother Porn ComicsXxx PuranXxxnyHd Bhabhi SexNicolette Shea LesbianSquirtingthreesomeTorture PornographyBad Dragon KnotReddit GloryhoPorn Com AnalTik Tok Para Maiores De 18Eating Anal Cream PiesSuganya Sex VideoNude Yoga PosesPorn SmoochMary Brth HaglinAnimated DogsexSarah Hyland HotLoserfruit NakedMia MolotovSexy Anne HathawayLasbain Porn VideosSixe VidosPineapplebrat NudeFilm Por XLatina Sucks Big Black CockFast HandjobBellaesa FilmsBlack Porn ChubbyMybabybooshEllie Jean Coffey NudeXdesisexFirst Time Doing Sex VideoBadmasti ComDesi Hd Video XxxIndian Pakistani PornHorny Sex ChatBigblackcookBrazzers Full Porn DownloadHentaie VfReagan Foxx VrWww Onlyfans ComCollege Girl Ki ChudaiBox Truck Sex ComAccidental CummingSeducing MomPlayboytv FoursomeAmateur Nude ModelingPeliculas Porns GratisMamapornoNina Dobrev HotAbuela FollanDog Licking PornOriya Sex PhotoLena Paul X VideosOlder MilfsArabs With Big TitsMonster Porn AnimationFree Celeb NudesJerk Off ClassPorn Videos Of Miley CyrusJapan Porn Love StoryStepmom SwallowingXhamstrtFxpornerPorn MediumLes Films PornografiquesAmateurs Et SexeFree Analsex Pornسکس الکسیس تگزاسHot Sexy BoyXxx Hd XvideoMy Boyfriend TvIndian GaliAshley Adams PornstarIsabel Paige NudeBeautiful Indian Bhabhi PornSisters NakedP. Trainer PornRealwives Porn